Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - piticik :) Sünnet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpiticik :) Sünnet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: piticik :) Sünnet
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 11:40
oğlum piticik diyor  pipisine LOL hocam oğlum 30 aylık. hepatit a aşısını olmaya gittiğimizde doktorumuz pipisiyle ilgili bir problem olup olmadığını sordu. daha önce utangaç testis vardı ama zamanla düzeldi. şu sıralar pipisinin ucu şiştikten sonra çişini yapıyor. ben de bunu ilettim. biraz kapalı gibi ucu o yüzden sünnetini geciktirmeyelim dedi. ve uyutarak sünneti tavsiye ediyor.
ne diyorsunuz hocam??? kafam çok karışık Confused
Yukarı Dön
incip Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 17:04
Aaaaa benim de oğlum hep çişini öyle yapıyor. Yani önce şişiyor sonra birden patlıyor çişi. Tabir caizse :)

Bu bir sorun mudur acaba, ben hiç öyle düşünmemiştim de..Yani eşim de çiş yaptırıyor, anormal bir şey görseydi, anlardı bir erkek olarak diye düşündüm :) 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 17:22
valla benim de eşim yaptırıyor bazen ama yine benim dikkatimi çekti Smile biz daha çok inceliyoruz galiba Clap
biraz önce de çocuk cerrahıyla görüştüm konuyla ilgili. doktorumuzun söylediklerini o da tekrarladı. enfeksiyon olabilir dedi. anestezi konusunda çok tedirgin olduğumu söyledim. tamamen bayıltma değil uyutma dedi. böylesinin psikolojik olarak daha iyi olduğunu söyledi.
kadir beyden cevap bekliyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 12:00
En büyük saçmalık; "-uyutarak sünnet-" önerisi... Bir kere tarif ettiğimniz durum, her sünnetsiz çocukta görülen bir durum, darlık filan yok, normal sünnet yaşına geldiğinde ( 7-9 yaşları arası) sünnetlerini olurlar.Sakın "uyutarak" sünnet filan yaptırmayın, "lokal anestezi" yeterlidir. İkinci saçmalık; enfeksiyon iddiası.. Sünnet derisi iltihabı son derecede nadirdir, olduğunda sünnet derisi "karnıbahar" görünümünü alır. Onuda sabunlu sıcak su ile yıkarız geçer...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 13:40
kadir bey içime su serptiniz valla. kara düşünüyodum napcam diye
internette kaç gündür araştırıyorum. doktorlarla yapılan röportajları okuyorum. makaleleri okuyorum. herkes uyutarak sünneti tavsiye ediyor. şimdi moda mı oldu diye düşünmeden edemedim.

bir de bir makalede eğer çocuğun eli sürekli pipisindeyse darlık vardır kaşınıyodur o yüzden eli pipisindedir diye yazıyodu. bu konu aklıma çok takıldı. benim de oğlumun eli pipisinden gitmiyor. bu durumu size daha önce de sormuştum. hatta geçen yine eline almış "piticik bak bu otobüs, bu tren, bu araba" diye gösteriyodu. LOL şimdi bu durum cinsel kimliğini tanımaya çalıştığı için mi yoksa pipisinde darlık olduğu için mi? Confused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 13:49
Sünnet derisinde darlık bir şey, penis ucunda darlık başka bir şey. Sünnet derisinde artık bu yaşta darlıktan söz etmek anlamsız. Penis ucundaki darlığın zaten sünnet ile bir ilgisi yok, onu "Çocuk cerrahı" ameliyat ile halledecek...Sizdekiler anladığım kadarı ile sünnet derisinde yapışma... Hiçbir aciliyeti olmayan bir durum... Uyutarak sünnet işine gelince, sırf bu yüzden hastalarıma doktoru değil, sünnetçiyi tavsiye ediyorum... Sünnet için anestezi tam bir saçmalıktır... Sünneti, sünnetçide yaptırın. Tabii özel durumlar hariç. Ayrıca bebek sünnetinide, gene Çocuk cerrahına havale ediyoruz... Oda zaten lokal anestezi ile ( EMLA krem ile) yapıyor.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.