Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kreşte arkadaş şiddeti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKreşte arkadaş şiddeti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: Kreşte arkadaş şiddeti
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 23:27
Özlem hanım merhaba,
Çok uzun oldu çok üzgünüm ama gerçekten acil yardımınıza ihtiyacım var.Üzgün, sinirli ve kararsızım..
Benim sorum, şu an 40 aylık olan oğlumun kreşte yaşadığı problele ilgili.1 eylülden itibaren, haftaiçi yarım gün olarak kreşe başladı.Bulunduğumuz şehirde en iyi olduğu bilinen, eğitimi ve yaklaşımı oldukça farklı ve başarılı bir kreşe gidiyor.Olumlu etkilerini gözlemliyorum ve memnunum.. Ben çalışmıyorum, çok yalnız olduğunu düşündüğümden başladı kreşe.Yaşıtı, arkadaşı yok çevremizde çünkü..
Sorun şu ki, çocuğum 3 yaşına kadar son derece anlayışlı, şiddeti bilmeyen, görmeyen ve de uygulamayan bir çocukken, kreşte gördüğü arkadaş şiddetinden(vurma-itme-oyununu bozma-oyuncağını elinden alma) sonra huyu değişti..Asabi, (özellikle istediği olmayınca) vuran, daha çok da sözleriyle beni yaralamaya çalışan bir çocuk oldu. Mesela ben onu çok sevdiğimi, iyi ki var olduğunu sık sık söylerim ona, o şimdi bana kızınca ki bu izin vermediğim birşeyde, almadığım oyuncakta oluyor, beni sevmediğini söylüyor..Bu sık tekrarlanıyor. Bazen bana vuruyor , bir kaç kez snir krizi gibi ağlama nöbeti geçirdi..Benim genel prensibim ağlayınca istediğinin olmayacağını anlatmak, bu davranışından hoşlanmadığımı, sakinleşince konuşmak istediğimi söylemek, mümkünse uzaklaşıp başka birşeyle ilgilenmek..Ta ki bugüne kadar..Kreşe başladığı ilk 1 ay önce severek gitti, sonra gitmek istemedi.Ağlayarak gitti hatta, ama bir şekilde her sabah ikna ettim, onu ağlaya ağlaya bırakmadım.Son 20 gündür tam tersine çok isteyerek gidiyor, hatta haftasonu da gitmiyoruz diye bozuluyor..Sınıflarında 2 çocuktan sürekli bahsediyor, ona yukarıda anlattığım şeklillerde şiddet uyguluyorlar,o da bundan sürekli şikayet ediyor.Ancak ilginç olan bu son zevkle gittiği dönemde onlarla da uyum sağladığı ve iterlerse ittiği izlenimi oluştu gözlemlerim sonucu.Hatta okul çıkışı en çok birbirleriyle oynar oldular..Sınıfta öğretmenleri uygunsuz davranan çocuklara "mola koltuğu"nda oturup düşünme ve aktiviteleri uzaktan izleme cezası veriyorlar.Düşünüp davranışlarını,genelde özür diliyorlar..Bugünse oğlum aynen şu kelimeleri kullanarak bana şöyle dedi :
"Annecim ben artık okuluma gitmek istemiyorum, başka okula yerleşmek istiyorum.Umut ve Mert bana vuruyor, mola koltuğuna gidiyorlar, geliyorlar,  hep aynı, yine vuruyorlar"
Kesinlikle yanında o ve okul hakkında konuşmuyoruz.Benim için büyük şoktu..Zaten çocuğum asabileşti dayak yedi diye içim içimi yerken, sanırım adalet duygusu da incinmiş...Çok üzüldüm ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..Sizden çok acil yardım rica ediyorum..Okuldan almak ilk düşüncem, evdeyken daha mutlu bir çocuktu..Yalnızdı ama daha huzurluydu..
Çok teşekkür ederim..

Sevgiler

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 17:01
çocukların arkadaşlarına özenmeleri, taklit etmeleri çok doğal bir durum. son örnek te ,adalaet duygusunun incindiğini değil de yaşam gerçekleriyle karşılaşmaya başladığını gösterir. herkes her zaman en doğru şeyi yapmaıyor . oğlunuzu bunu öğrenmeye başlyacaktır. bu yaşta okula göndermenin en büyük kazanımı, farklı insanları ve farklı davranış biçimlerini görerek kendi çizgilerini oluşturmalarını, kendi mücadele biçimlerini bulmalarını sağlamak.
özlem
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 18:11
Peki Özlem Hanım sizce arkadaşı ona vurdukça ve çocuğum bunu bana anlatıp şikayet ettikçe ne tepki vermeliyim? "sen de vur" diyenler var, "sen sakın vurma,öğretmenine söyle" diyen de..ben şu ana kadar, "vurmasına izin verme, elini tut, öğretmenine söyle" dedim.."siz arkadaşsınız, kimse kimseye vuramaz" diyorum..Hangi yaklaşım doğru, öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2010 Saat 14:37
vurmasını değil ama kendini korumasını, arkadaşını durdurmaya çalışmasını, hiç çaresi kalmıyorsa ise vurabileceğini ve bu durumu mutlaka öğretmeniyle paylaşması gerektiğini söyleyebilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.