Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - döküntüler VE ALERJİ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdöküntüler VE ALERJİ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: döküntüler VE ALERJİ???
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2011 Saat 19:16
İYİ SENELER HOCAM.. herşey hayırlısı ile ve gönlünüzce olsun.. kızım 1 GÜN ÖNCE 6 YAŞINA GİRDİ.. ve şu an şeffaf burun akıntısı-çook hafif ateş-az buğaz ağrısı ile tahminimce  üsye... ama az önce öğrendim ki sınıfında BETA lı çocuklar varmış ve yeni yılı birlikte karşıladığımız arkadaşıda betaymış..:(( sorum şu.. VİRÜTİK BİR ENFEKSİYON GEÇİREN ÇOCUK ÜSTÜNE beta DA kapabilirmi.. YANİ İKİNCİL ENFEKSİYON MÜMKÜN MÜ.. ??? zira KAPTIYSA 3-7 GÜN İÇİNDE HASTALIK BELİRTİLERİ ÇIKAR DEDİ BİR ARKADAŞIM.. AMA ŞU AN SADECE NEZLE.. Confusedboğazına da baktım.. belirgin bir kızarıklık yada beyaz lekelenme yok.. henüz.. NE DERSİNİZ.. KLASİK BALLI-LİMON-COLDMİX-SERUM FİZY.. TEDAVİME İLAVETEN HIZLI BETA TAHLİLİDE YAPTIRAYIM MI.. BU VİRALİN ÜZERİNEDE BETA KAPILABİLİR MİCry ???

Düzenleyen zlemyayl - 07 Oca 2011 Saat 20:38
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118388
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2011 Saat 12:46
Viral hastalık esnasında 2. bir viral hastalık alınamaz, ama bakteriel bir hastalık alabilir..
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 00:02
ÇOOK saolun hocam.. henüz beta boğaz enfeksiyon belirtileri göstermediği içinm durup dururken acite etmiyim diye doktora götürmedim.. nezle dışında çok hafif ateş dışında bir derdi yok ama bugün VÜCUTTA MİNİ MİNİ KIRMIZI DÖKÜNTÜLER FARKETTİM.. NE OLABİLİR ACEP.. YÜZDE VE AĞIZ KENARINDA DA 1ER ADET VAR..BİDE DIŞ GENİTAL de 2 adet.. toplamda 1o-15 adet,KAŞINTISIZ....DOKTORA GÖSTERMELİ Mİ?? 
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 00:46
hocam.ŞİMDİ ÖĞRENDİM Kİ.. annem kızım a kaşınıyor diye ve öncesinde mantar olduğu için sizinde onayladığınız TROSYD yerine travacort KULLANMIŞ. 2 kez...!!!! DÖKÜNTÜLER bu sebeple olabilir mi??? tedavi gerektirir mi??? offff....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 11:42
Sakın "Suçiçeği" geçiriyor olmasın!!!! Bir gösterseniz iyi olur, sonucuda yazın.. Travacort'un bir zararı olmaz.
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 18:29
geçen haziranda suçiçeği geçirmiş olabileceğimiz söylenmişti.. pek az döküntü vardı ama üstü sulu ve ağız üst damakta da vardıu.. ASMA ŞİMDİ Kİ MUAYENEDE DE SU ÇİÇEĞİNE PEK BENZİYEN DÖKÜNTÜ DENDİ.. YALNIZCA KAFA DERİSİNDE  VE AĞIZ İÇİNDE BULUNAMADI..!Boğaz hafif kızarık ve beyaz leke var diye HIZLİ BETA YAPILDI AMA NEGATİF.. KAN TAHLİLİ monosit:11.7/lenfosit sayısı:3.55/monosit sayısı:1,14 ve wbc:9,77 OLUNCA VİRÜTİK ENFEKSİYON NETLEŞTİ dendi.. döküntülerin herpes olduğu.eğer göz şikayeti olursa derhal acile gitmemiz gerektiği(???)daha önce KAWASAKİ DE GEÇİRDİĞİ DÜŞÜNÜLÜRSE BAĞIŞIKLIĞININ PROBLEMLİ OLDUĞU..söylendi.. zinco-omega 3 dönüşümlü yazıldı.. kaşıntısı olursa diye aeru...tek doz gece,virüslerle savaşsın diye!!!peditu...!!!döküntüler HERPES tarzı dendi.. korktum.. döküntüler için batikon sürüp kuruyunca asiviral-- genital deki içinde pimafucin verildi.. boğazı içinde andorex sprey..!!!! bana çook fazla geldi ve bu ilaçların bir kısmı sizin cııız listenizde.:)). kafam karıştı yani.. AMAN HOCAM.. YARDIM.. !!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 10:41
Suçiçeği döküntüleri, "mercimekten" küçük ve muntazamdır, aynı çaplardadır. Herpes, "mercimekten" büyük, sınırları düzensiz, iri ve içi cerehat doludur. Zinco ve omega hiçbir katkı sağlamayacak. Herpes, çok uçuk bir teşhis, Bana göre 1-Suçiçeği, yada  2- Enfeksiyöz mononükleoz. (Monositler yüksek) Sakın benim "kullanmayın" dediklerimi kullanmayın, yanarsınız.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2011 Saat 10:41
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 17:52
binlerce teşekkür hocam.. bu durumda pedi... ve aeru.. şurupları almıyorum.. nezlesi için bizim tedaviye devam ki zaten akıntı koyulaştı.. genel durumda iştah dahil bozulma yok.. döküntülerin BAZILARI EFEKTE OLMA EĞİLİMİNDE AMA ÇOĞU ki 15 kadar.. MİNİK SİVİLCECİKLER TARZINDA ..BU DURUMDA BATİKON SÜRÜYORUM VE KURUDUKTAN SONRA DA --asiviral--SÜRMELİMİYİM.. GENİTAL DEKİ 2 ADET DÖKÜNTÜ VE KIZARIKLIK içinde pimafucin vermişti.. kullanıyım mı??? genel olarak YAPMAM GEREKEN BİŞEY VARMI.. HER İKİ TEŞHİSİNİZDEN BİRİ DOĞRUYSA ki eminim sizinki doğrudur:) İLERİ VADEDE BİR RİSK YADFA TEHLİKESİ VARMI.. TEKRAR SAĞOLUN-VAR OLUN HOCAM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.