Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İbufen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİbufen

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: İbufen
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 10:56
Merhaba Kadir Bey,Başka başlık altında da yazışıyoruz am karışıklık olmasın diye burdan birşey sormak istedim.Kızımız 3 yaş 2 aylık şu an 15,5 kg ilk ateşlendiği gün 3 ölçek ibufen ve 1,5 ölçek 8ml kadar dolven içmişti daha önce de 6-7 ay kadar önce ateşlendiğinde enfeksiyon geçiriyordu 4 saat ara ile sanırım 6 defa falan ibufen içmişti.Bunun çok zaralı olduğunu okudum kızımda kalıcı bir zararı oluşmuşmudur? Yada ilerde ortaya çıkarmı çok korktum.30 kg altındaki çocuklarda 5 ölçeği geçmesi yazıyor prospektüsünde ama asıl kg başına 20 mg yazıyor kızım o zaman 13 kg ancak tı.4 saatte 1 kullandı bazılarını yarım ölçek içmişti .Ama bu kullandığında normali 310 olması gerekirken neredeyse yine 450 lerde olmuş ibuprofen :((((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 12:43
İbufen ve Dolven aynı ilaç, farklı değilki,  genelde ya biri verilir, yada öteki, !!! Hesapladığınızdan çok daha fazla vermişsiniz...  Bundan sonra 1-2 ay, bu ilaçları vermeyin. Ayrıca ateş düşürmenizin size bir faydası olmaz, benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun ..Yazarlar bölümünde.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2011 Saat 14:41

Siz yanıtladıktan sonra hemen okuyamamıştım cevabınızı günde 2 defa 1 er ölçek bir kaç gün daha vermiştim.Şimdi içim içimi yiyor Kadir Bey,böbreklerine yada başka bir yere dokunurmu kalıcı hasar verirmi diye,uykularım kaçıyor :((((( Ne yapmalıyım. tekrar teşekkür ederim.

Evde ibufen vardı daha önce calpol v.b veren olmadı.Eski dr.umuz hep gripken peditus ibufen yada dolven yada profendi yazıyordu. Bazende peditus gibi coldla biten ilaçlardan ama ateş düşürücü olarak saydıklarımı verdiği için bu zararı hiç düşünmemiştim:((((( şimdi kendi ellerimle verdim diye içim içimi yiyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2011 Saat 12:51
Bir müddet hiç vermeyin, Karaciğer kendini toparlar.. Aferin, Peditus, Babyrhinol, Minoset, Paranox, Tylol, Parol, Volpan, Geralgine-P, Seskamol hepsi, parasetamol ihtiva eder.. Liste daha uzun, bunlar hemen aklıma gelenler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.