Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan hastalıklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTekrarlayan hastalıklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Danhal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan hastalıklar
    Gönderim Zamanı: 20 Haz 2011 Saat 01:14

İyi günler hoca.

Keşke bu siteyi önce keşfetseydimL Neyse, kısmet bugüneymiş.

Oğlum 5 yaşında, 2 yaşından beri kreşe gidiyor. 2 yaşına kadar neredeyse hiç

hastalanmadı. Kreşe başladıktan sonra sık sık ateşli hastalıklar, geniz akıntı, bitmeye

bilmeyen öksürük. En son 1. sene 2 ay süren öksürük vardı. O zaman şimdiki gittiğimiz

çocuk doktoru bulduk. 2-3 doz Prednol-L verdi, bir tür şurup ve antibiotik. Öksürük gerçekten geçti. 2. ve 3. sene hasta oluyordu, ama pek ateşli hastalıklar değil – yine geniz akıntı, öksürük. Film de çektik, 1 doktor geniz eti yokmuş diyor, diğeri biraz var alalım, bu arada da bademcileri alalım kurtulalım diyor. Biz karşı çıktık, zaten bizim çocuk doktorumuz de aynı demiş, gerek yok. Ama hastalıklar devam ediyor. Bu sene ocak ayından beri geniz akıntı, öksürük, 1 kere boğaz enfeksiyonu, ona bağlı ateş,

antibiotik, yoksa ateş çıkmasa, doktor antibiotik tavsiye etmiyor, boğaz enfeksiyonu daha

geçen hafta bitti, kulandıği antibiotik Sef, çarşamba  günü ama yine hafif ateş çıkmış 37.4, sonra düşmüş, burun tıkalı gibi, geçe horluyor, hafif öksürük var.

Doktoru düşüncesi – çocuk hassas, açık tenli, alerji yapısına sahip… 2 yaşından beri 2-3 kere de alerji testleri yapıldı, bir şey çıkmadı. Geçen ensesinde beze buldum, onu için de bir suru testi, kan tahlili yapıldı, herşey temiz çıktı, sadece tiroidte solid nodül çıktı, ona da kan tahlili, ultrason yapıldı, bir şey yok, sadece takip etmesi tavsiye edildi. Doktor doktor gezmekten bıktık, çocuğumuz, bizim de psikolojisi bozuldu. Kendi haline bırakalım diyorum, ama insan korkuyor bir şey ihmal etmekten. En son Pnömökök aşısı da yaptırdık.

Artık ne yapacağız şaşırdık, şurupları ezberledik, vermek te zaten istemiyorum, hepsi aynı kapıya

çıkıyor, ama çocuk nasıl iyileşecek, hastalanmasın diye ne yapabiliriz? Verilen şuruplar Aferin, Corsal, Aktıdem, Brodil, Bricanyl, Aerius,   antibiotikler, burun spreyler – özelikle Nasonex doktor devamlı kulanmaya tavsiye etti. Hoşuma gitmedi, ne bilim, doğal değil.

Doğal yöntemleri de deniyorum, zencefil, bal, limon, kendim papatya şurubu da yaptım, soğan suyu, ne var ne yok, ama bana mı sın demiyor…L

Oğlumu da çok korumuyorum, yanı diyebilirsiniz ki yoksa kat kat giydiren, soğuk havada dışarı çıkmayanlardan mısınız yoksa? Hayır, tam tersine, yağmur, kar, rüzgar, soğuk havada banyo, ayırım yapmıyorum, dirençli olsun istiyorum, ama ne yapsan yaramıyorL

Sizin tavsiyeniz ne olur acaba merak ettim?

Cevabiniz için öncelikle teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2011 Saat 11:22
O kullandığınız ilaçların hiçbirini ben hastalarıma vermiyorum. Bunları kullandığınız sürece hastalıklar sayı ve süre olarak artar. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
Danhal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2011 Saat 12:17
Doktor Bey,

teşekkür ederim. Eski maillere baktım.
Peki şu lenf bezlerin  ve tiroidteki solid nodülün hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 09:25
Siz aranmışsınız. Bu kadar kurcalamasaydınız, haberiniz bile olmayacaktı. Bunlar önemli bulgular değildir.
Yukarı Dön
Danhal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 19:28
Aranmadım, kurcalamadım,  tesadüfen elime geldi, çocuğumu yıkarken. 
Neyse önemli değil...Cevabınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.