Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı sonrası aklım karıştı..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı sonrası aklım karıştı..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı sonrası aklım karıştı..
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2011 Saat 19:36
Hocam bugün özel bir hastahanede grip aşısı yaptırdık.Danışmaya sorduğum an kızım tesadüf ya da ilgi çekme aşı istememe amaçlı yaptı diye düşündüm öksürdü bir şeyi yoktu daha önce.Şimdi tam da denk mi geldi ben odada yokken de hafif hafif öksürüyor yani sanırım ilgi amaçlı değil.Yalnız elimizde bir tane aşı var dediler.O aşı için dr.a danışıldı dr. kızıma baktı hastalık vs yok değil mi dedi yok dedim.Sonra tamam dedi hemşire acil bölümünde vurdu yaptıktan hemen sonra bu gece ateş vs yapabilir banyoya sokun dedi.Fiyat öğrenme zamanı geldiğinde 16 tl dediler.Bu ithal aşı farkı mı? Geçen yıl çok daha pahalıydı bir fark eder mi? Kızım bir kaç gündür yorgunduk onun etkisi mi bilmiyorum halsiz bitkin görünüyor belli etmeden nasılsın annecim dedim aşıyı hatırlatmayarak iyi hissetmiyormuş hasta hissediyorum diyor.Vurulalı 3 saat civarı oluyor.Bir tesadüf mü yoksa grip aşısının böyle yan etkileri olur mu? Teşekkürler...
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 08:32
merhaba eczaneden biz biraz daha ucuza aldık 12 tl civarı falan aşı vurma parasıda alıyorlar hastaneler fiyat farkı ondan olabilir
hocam bizde grip aşısı ardından 3 gün sonra ailece ateşli bir grip geçirmiştik
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118354
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 09:54
Vaxigrip; kutu üstündeki fiyat: 11.85TL. Hastanede 15TL almaları, makul..Evet, geçen sene daha pahalı idi. ( yanlış hatırlamıyorsam,  14 TL idi) . Aşının çok önemli bir yan etkisi yok, hasta iken bile vurulsanız bir zararı olmaz. Doktorların hala "Ateşten" korkmaları enteresan, sakın soğuk tatbiki filan yapmayın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eki 2011 Saat 09:55
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 17:47
hocam grip aşısı yaptırmak iyi yoksa gribi geçirmek mi?
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118354
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2011 Saat 12:29
Hasta olduğunuzda; 1 tanesine, aşı olduğunuzda 3 tanesine bağışık oluyorsunuz. Hasta olduğunuzda oluşan "antikorlar" aşı olduğunuzda oluşanlardan daha üstün değiller. Aşı daima daha üstündür.
Yukarı Dön
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2011 Saat 00:02
Hocam sağolun sanırım deli işi benim durum ucuz diye dert ettim :) geçen yıl sanırım 58 mi ilaçtı muayene ücretiyle mi 58 di şimdi muayeneden değil acil girişten yapıldı ssk anlaşmalı özel hast. acaba dedim çok fark olur mu...Kızım da nadiren öksürük başladı hafif yorgunluk oluyor onun dışında ateş yapmadı hiç enteresan bir kızım var benim de öyle neredeyse ateşimiz çıkmıyor ailecek :) Ateş iyi denildiğinde acaba diyorum bizim durum iyi mi kötü mü...Tekrardan emeğinize sağlık can kurtaranımız gibisiniz her sorunda size koşuyoruzKizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.