Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme-burun tıkanması-yutkunamama çözümler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme-burun tıkanması-yutkunamama çözümler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mucuksuy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme-burun tıkanması-yutkunamama çözümler
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 12:20
hocam iyigünler iyi çalışmalar bebeğimin durumları hakkında değerli görüşlerinizi alıcaktım....
bebeğimiz 03/05/2011 de doğdu...doğum kilosu:3030 gr..hastane çıkışı ise:2780 gr idi...bebeğimiz annesini ilk bir kaç gün çok az emdi...daha sonra zorlamamıza ragmen emmeyi reddetti ve emmedi..daha sonra sağma makinesiyle anne sütünü sağıp verdik..ilk 1-1,5 ay bu şekilde devam etti..daha sonra anne sütü kesilince mecburen 1 no lu devam süt mamalarından vermeye başladık...ve bugune kadar o süt olayını o şekil devam ettik..şu an itibariyle bebeğimiz 5ay 12 günlük..yaklaşık 15-20 günden beride sütlü-pirinçli devam maması kavanoz hazır çorbalar ve meyvaları cam rendede rendeleyip suyunu ve püresini,, ayrıca yoğurt da veriyoruz...suan için kilosu 6800 gr ve boyu 64,5 cm..sizce bu gelişime göre normalmi...bu durumda sizin öneriniz fikirleriniz varmı....başka verebileceğimiz bir gıda yada vermeyin dediğiniz gıda örneği varmı bu durumdaki bebeğimiz için..+ ilave olarak yazılarınızda okumuştum kutu süt durumuyla ilgili verilebilirmi bu durum için...

2.sorum ise bebeğimizde yaklaşık 1,5-2 aydır burun hırıltısı var ve zaman zamanda tükürüğünü yutamama durumu oluyor...bazı zamanlar yutkunamadığı zaman yada tukurugunu agzında tuttugu zaman anlık tıkanıklık oluyor....hergun bburnunu temizlememize ragmen son 15 günde hırıltı ve tıkanıklık arttı ayrıca son 5 gun içinde gözlerde yaşarma ,burun akıntısı nedeniyle doktor kontrolune götürdüm..nezle grip teşhisi kondu..aferin plus--infant burun spreyi-asist şurup verildi...ama yaklaşık bir hafta olmasına ragmen çok bir değişiklik göremedim...acaba bu durum hava kuruluğunda kaynaklı herkesde görülen bir durummudur..sizin yazılarınızdanda okudugum kadarıyla serum fiz. durumunu ve cold mix durumunu yapmamı öenerirmisiniz..ayrıca 5,5 aylık bebeğe bal-limon karışımı durumunu nasıl ayarlayıp verices...belli bir dozajı varmıdır...
ayrıca doktor oda nemlendirmesinden bahsetti..sıcak su kaynatıp odaya koyun yada ıslak çamaşır asın gibi durumlar yapabilirsiniz dedi..bunlar ne derece odayı nemlendirir...ayrıca çevrden duydugum kadarıyla soğuk buhar ünitelerinin bu durumlara faydalı oldugunu duydum..sizcede bebeğimizin bu durumu için buhar ünitesi faydalı olurmu.deneyebilirmiyim..çünkü son zamanlarda gece uykularından sık sık ağlarak uyanıyor...ve 1 haftadır fazla iştahı yok...
bilgilerinizi memnuniyetle bekliyecegim..çalışmalarınızda başarılar dilerim....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 12:41
1- Cinsiyet belirtilmemiş, maalesef "bebeğim"  lafından cinsiyeti çıkaramıyorum. Erkek olduğunu kabul edersek, 300 gram, kız ise; 200 gram eksiği var. Boyda eksik yok. Kutu sütlerine ( azdan başlamak şartı ile) başlayabilirsiniz.Yoğurt yediğinde problem çıkmadığına göre, süttede çıkmayacak.
2- Nezlesi var, sakın Asist ve  Aferini vermeyin, daha kötü yaparsınız. Küçüklerde "limonlu balı" limonata tarzında sulu bir şekilde 2-3 kahve kaşığı kadar verebilirsiniz.  Bu durumlarda soğuk değil, sıcak buhar faydalıdır. Cihaz almaya gerek yok, bir kap içinde kaynar suda o işi görür.
Yukarı Dön
mucuksuy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 14:59
hocam kusurabakmayın uzun cümleler arasından cinsiyet durumunu belirtmemişim...bebeğimiz ^^kız^^...200gr eksik sorun edilcek bir durum değil sanırım..yada daha verimli kilo alması için tavsiyeleriniz varmı...kutu sütü günde kaç ml olarak vermeliyiz...sırf sade az yağlı olarakmı..içine karışım yapabilirmiyiz cicibebe bisküvisi karıştırıp şeklinde verebilirmiyiz...

Yukarı Dön
mucuksuy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 15:19
ayrıca sizin önerdiğiniz serum fiz.damla standart olarak satılyor sanırım..herhangi ayrıca eczaneye belirtecegimiz bir durum varmı...günde kaç kez kaç damla olarak vericez...cold mixi kullanımını daha önceki yazılanlardan okudugum için kullanımını biliyorum...bunu ve yukarıdaki yazıyı cevaplarsanız çok rahatlamış ve mutlu olucagım..şimdiden çok teşekkür ederim..iyi çalışmalar...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2011 Saat 10:47
Günlük süt alımı en az 500ml. olsun. Tam yağlı ile başlayın, kilo fazlası olanlarda yarım yağlı verebiliriz. Bebe bisküvisi günde 5 den fazla olmasın. Serum fiz ( Gifrer, Tonimer, BabySoin, Phymer ) gibi isimlerde satılıyor. Burnu tıkandıkca ( 5-6 sefer)  her bir burun deliğine 10'ar damla damlatın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.