Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit, bronşiolit :))
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit, bronşiolit :))

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mirageeeeee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit, bronşiolit :))
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 10:09

merhaba hocam öncelikle size ne kadar teşekkür etsem azdır, sizi tanıdğım için ne kadar şanslı bir insanım Allah sizden razı olsun bir takım kaygılarla bizi ve çocuklarımızı ilaçların doktorların esiri etmiyorsunuz.. bende sağlık sektöründeyim eczanede çalışıyorum ve neler oluyor bir bilseniz eminim sizde şaşırırsınız bilmeyerek yanlış teşhis koyanları anlıyorum ama ya bilerek yapanlar onlara ne demeli? size dün akşam yaşadığım olayı anlatmak istedim rahatlığım normal mi değil mi bilemiyorum ama size gerçekten çok güveniyorum..çocuğum yaklaşık 15-20 gündür balgamlı hırıltılı bir şekilde öksürüyor cold mix bal limon kullandım sadece bir ara azaldı ama son iki gündür daha şiddetli olmaya başladı çocukta uykusundan uyanmaya başlayınca çaresiz istemeyerek doktorun yolunu tuttum ama yinede önce kan tahlili yaptırıp emin olmak istedim kan tahlilinde wbc 12.1 çıktı ona bakarak rahatladım ama diğer tüm değerler allak bullaktı açıkçası korktum doktora gösterdim bakmadı bile diyebilirim göğsünü dinledi ve yerine oturdu bende gayet rahat size olan güvenimden kaynaklanan bir rahatlık sanırım ''iyimi hocam'' dedim demez olaydım adam bu çocuk çok kötü bronşit olmuş bide iyimi diye soruyorsun dedi kortizon yazdı hemen bunu yaptır şu ilaçlarıda içir (iki antibiyorik macrol+cefaks+bricanyl+mukotik) haftaya kontrole getir dedi çocuk evde yatsın hiç kalkmasın dedi :) ama inanın hiç birini umursamadım.. çocuğumun neşesi, iştahı yerinde maşallah azda olsa panik oldum her ihtimale karşı ilaçları iğneyi aldım ama yaptırmadım eve gittim ve hemen sizin yazılarınızı tekrar gözden geçirip sadece perebron kullanıp hastalığı atabileceğimizi öğrendim sanırım yavrum bronşiolit.. size ne kadar dua etsem azdır.. Allah umarım herşeyi gönlünüze göre verir.. Artık çocuğum hastalandığında üzülmüyorum hatta saçma sapan ilaçlar kullanmadan iyi ettiğim için mutlu bile oluyorum..

Herşey gönlünüzce olsun...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 10:40
Ucuz atlatmışsınız. Benim hiçbir hastam böyle her derde deva ( Enfeksiyon+Astım+Grip) aşure gibi  ilaç karışımlarını kullanmamışlardır. Tarifiniz zaten "Bronşit'e" uymuyor. Olsa idi, nefes vermesi sıkıntılı, hasta görünümlü bir tablo ile karşılaşırdınız.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eki 2011 Saat 10:54
Yukarı Dön
mirageeeeee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 09:14
Hocam iyi günler.. oğlumu yazdığım olaydan bir hafta sonra kontrole götürdüm bu arada herhangi bir antibiyotik ilaç kullanmadım sadece 5 gün perebron verdim ve limon+bal coldmix kullandım 1 hafta sonunda öksürük azalmıştı doktor sırtını dinledi boğazına baktı tamam temiz dedi sevindim ama içim rahat etmediği için wbc yaptırdım yükselmişti 13,1 çıktı.. doktora sorduğumda ilaçları kullandınız mı dedi evet dedim yalan söledim o zaman basit bir enfeksiyon geçiriyor olabilir kendi kendine atlatabilir ateşlenirse getirin dedi kafam karışık geldim eve.. oğlumun çok şükür öksürüğü pek fazla değil ara ara öksürüyor keyfi iştahı yerinde ama balgamlı öksürük şimdide yerini kuru öksürüğe bıraktı burun akıntısı yok denecek kadar az ve birde beni en çok endişelendiren hışırtı özellikle öksürdüğünde nefes verirken çok net anlaşılır bir hışırtısı var astım hastalarındaki gibi geliyor bana ama astım olmuş olsa doktor dinledi anlar diyorum... normalde nefes almasında problem yok ama ara ara öksürdüğünde hışırtı çok net anlaşılıyor bu kafamı çok karıştırıyor hocam.. sabah kalktığında burnu tıkalı oluyor ve hışırtı öksürdüğünde çok net anlaşılıyor bu durumda ne yapmalıyım hocam çok teşekkürederim.. birde bir öksürük bu kadar uzun sürermi hocam? neredeyse bir aayı geçti ve hala devam ediyor.. bütün eski maillerinizi okudum ama balgamlıdan kuruya çevrilen öksürükle ilgili bir konu bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim tekrar teşekkürederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 09:48
Nezlenin sonuna geldiniz, akıntı koyulaştı ve bu seslerin çıkmasına sebep oluyor. Balgamlıdan kuruya geçmesi bu sebeple oluyor.  Çocuğunuzun burnunu kapayıp nefes aldırın, hırıltı kayboluyorsa, ses genizden geliyor ( grip geçiriyor demektir) , ciğerler temiz demektir. Burun devre dışı kaldığı halde nefes alırken hırıltı duyarsanız, problem akciğerlerde demektir.
Yukarı Dön
mirageeeeee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 08:49
Hocam iyi günler dilerim bu mesajım size ulaşır.. Hocam oğlumun öksürük probleminden bahsetmiştim dediklerinizi uygulayarak baya hafifletmiştik öksürüğü fakat şu son 3 günde kuru öksürük yerini tekrar hışırtıya bıraktı ve çok daha fazla arttı hatta oğlum bu gece öksürmekten zor uyudu.. Öksürük çok arttığı için sabah çocuk acile götürdüm doktor baktı dinledi çok koyu yeşil balgamı var ve sinüzit olmuş dedi ciğerleri temiz dedi.. balgam öksürük yapıyor anladığım kadarıyla ama dün akşam ve sabah çocuğum çok kötü öksürmeye çalıştı boğulacak gibi oldu nefessiz kaldı öğürerek öksürdü sırtına vurarak destek olmaya çalıştım ama çok korktum.. Doktor Amoklavin 200 ve Bricanyl şurup verdi.. şimdi ne yapmalıyım hocam öksürük başlayalı bir ayı geçti ve şu anda daha şiddetli antibiyotiği kullanmalımıyım ne olur bir fikir verin çok kararsızım bu kadar savaştıktan sonra yanlış bir şey yapmak istemiyorum.. Teşekkürederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 10:20
Nezlenin sonuna geldiğiniz için, balgam akıntısı çok koyulaştı. Sadece tuzlu- sıcak su buharı iyi gelir.Dikkat edin, banyo yaptığı gün daha rahat olacak.  
Yukarı Dön
mirageeeeee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 13:00
hocam uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. ben artık gerçekten yorgun bir anne oldum savaşacak gücüm gerçekten kalmadı.. oğlumu 3 hafta öncesine kadar antibiyotikten korumayı başardım dediğiniz tedavileri uygulayarak ama 3 hafta öncesinde  öksürük ve ishal ve ateş başadı yavrumda doktora götürdüm ciğer filmi istedi çektirdik ve daha önce böyle birşey görmediğini normalde böyle hastalıkları yatırarak tedavi ettiğini ama oğlumun keyfi yerinde olduğu ve direnci iyi olduğu için ayakta tedavi edeceğini söyledi doktorumuz gerçekten şok oldum ve bu kez çaresiz verdiği tedaviyi uyguladım 10 gün günde bir kez 1 gr novasef iğne oldu çocuğum.. 10 gün sonunda tekrar film çekildik temizdi.. iğneler bitti aradan 15 gün geçti yine öksürük başladı ve hemen doktoru aradım asistanıyla görüşebildim peditus kullansın geçmezse ateş çıkarsa gelsin demiş.. açıkçası sinirlendim ve o doktora bir daha götürmeme kararı verdim başka doktora gittik oda filmlere baktı dinledi daha önce bronşit geçirdiği için antibiyotik başlamak zorundayım dedi iğneyle olan tedavimize ise avrupada iğne kesinlikle kullanılmıyor ben onu iğnesizde iyi ederdim dedi kime neye inanacağımı şaşırmış durumdayım.. neyse yine başladık klamoks 200 kullanmaya ve birde sudafed expektoran verdi doktor 3 gün kullandım ve öksürük ve hışırtı tekrar artarsa gel demişti doktor ve gerçekten arttı doktorun yolunu tuttuk..
Yukarı Dön
mirageeeeee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 13:06

hocam uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. ben artık gerçekten yorgun bir anne oldum savaşacak gücüm gerçekten kalmadı.. oğlumu 3 hafta öncesine kadar antibiyotikten korumayı başardım dediğiniz tedavileri uygulayarak ama 3 hafta öncesinde  öksürük ve ishal ve ateş başadı yavrumda doktora götürdüm ciğer filmi istedi çektirdik ve daha önce böyle birşey görmediğini normalde böyle hastalıkları yatırarak tedavi ettiğini ama oğlumun keyfi yerinde olduğu ve direnci iyi olduğu için ayakta tedavi edeceğini söyledi doktorumuz gerçekten şok oldum ve bu kez çaresiz verdiği tedaviyi uyguladım 10 gün günde bir kez 1 gr novasef iğne oldu çocuğum.. 10 gün sonunda tekrar film çekildik temizdi.. iğneler bitti aradan 15 gün geçti yine öksürük başladı ve hemen doktoru aradım asistanıyla görüşebildim peditus kullansın geçmezse ateş çıkarsa gelsin demiş.. açıkçası sinirlendim ve o doktora bir daha götürmeme kararı verdim başka doktora gittik oda filmlere baktı dinledi daha önce bronşit geçirdiği için antibiyotik başlamak zorundayım dedi iğneyle olan tedavimize ise avrupada iğne kesinlikle kullanılmıyor ben onu iğnesizde iyi ederdim dedi kime neye inanacağımı şaşırmış durumdayım.. neyse yine başladık klamoks 200 kullanmaya ve birde sudafed expektoran verdi doktor 3 gün kullandım ve öksürük ve hışırtı tekrar artarsa gel demişti doktor ve gerçekten arttı doktorun yolunu tuttuk..doktor hastalık yine göğüse inmiş diyerek hava verdirdi oğluma pulmicort ve ventolin.. sudafed şurubunuda iptal edip yerine bricanyl expektoran verdi.. ve iki tanede inhaler ventolin ve flixotide kullanıyoruz.. hocam ben artık gerçekten çok yoruldum ve savaşı kaybettim bu uyguladığım tedavi doğrumu ne yapmalıyım şaşırmış durumdayım.. çocuğuma istemeyerek bu kortizonları yüklüyorum tmm rahatladı ama ilerde ne gibi sonuçları olacak? bilmiyorum.. çevremdekilerin antibiyotiği zamanında kullansaydın bu aşamaya gelmezdi telkinleri beni daha çok üzüyor.. fikirleriniz benim için çok değerli bir akıl verin hocam



Düzenleyen mirageeeeee - 02 Oca 2012 Saat 13:08
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.