Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İLAÇLAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİLAÇLAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: İLAÇLAR
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2011 Saat 19:03

DR bey, benim çok merak ettiğim bazı sorular var...1.Siz öksürük, grip, balgam ilaçlarına tamamen mi karşısınız?  Her yaş grubunda , her endikasyonda mı karşısınız?  Bütün bu ilaçlar piyasadan tamamen mi kalkmalı?  Yetişkiler de mi kullanmamalı? 2.Grip ilacı kullanılırsa tablo daha da kötüleşir diyorsunuz ama her zaman öyle olmuyor sanki"...Ben hiç kullanmadım çocuklarıma ama kullananlara bakıyorum, çocuklarının iyileştiğini söylüyorlar, geçici değil hem de...  3.Havale önlemez, olsa da tedavisi ilacı yoktur, zaten bi zararı da yoktur...Havale olursa hastaneye gitmeye gerek yoktur, evde oturup hayata devam edilir...Doğru mu anlamışım? ...4.Zymafloru kendi çocuğuna kullanmayan bi diş hekimine ne dersiniz?  Yalan söylemez, arkadaşım kendisi, ayrıca müşteri kaygısı da olamaz, çünkü devlet memuru, hasta gelmediği zaman daha memnun hayatından...Niye kullanmıyor sizce?   5.Baz istasyonları hakkında ne düşünüyorsunuz?  Yatak odasının (çatı katı) tam üstünde baz istasyonu olan bi çocuk çok mu vahim durumdadır? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2011 Saat 09:43
1- Öksürük ilaçları; gıcık tarzındaki öksürüklerde ve  Verem öksürüklerinde kullanılmak için yapılmıştır. Zira eskiden Verem tedavi edilemediğinden, hiç olmazsa, gece rahat uyuyabilsin, yemek yiyebilsin diye yapılmışlardır. Diğer ifrazatlı, balgamlı hastalıklarda öksürüğü keserseniz, hadise göğüse iner. Bilinçli kullanılmaları ŞARTTIR.
2- Grip'teki nezle halide sizin bir "savunma mekanizmanızdır" . Nasıl gözünüze yabancı bir toz veya mikrop girdiğinde onu tedavi ediyor, gözünüzü kurutmuyorsanız, burunda da aynı mekanizma ile akıntı olmaktadır. Nezle ilaçlarının sıklıkla kullanılması ile Astım hastalığın toplumda artan sayıda görülmesi paralel gitmektedir.
3- Havale, ateşin aniden yükselmesi ile olduğundan, sizin önceden bunu anlamanıza imkan yoktur. Önlemek isterseniz, ParaNox 120 fitil içindeki "Fenobarbital" bu iş için en uygunudur. Havale geçirmesin diye devamli "Diazem" verilmesi taraftarı değilim. Doğru bir zararı yoktur, benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun.
4- Burası Türkiye derim. Gelişmiş ülkelerde içme suyuna ilave edildiğini herhalde biliyosunuz.
5- Baz istasyonları ve cep telefonları ile ilgili çıkan yazıların kaynağı Amerika da bir Üniversitede yapılan sahtekarlıktır. Zaten geçenlerde gazetelerde de bu konu yazıldı, hiçbir zararları yoktur.   
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2011 Saat 09:58
Bu mevzu ile ayrıntılı bilgi isterseniz;  "Scientific American October 1999" sayısında Sayfa 17-18'e bakın. Hadise, Lawrence Berkeley laboratuvarında çalışan "Robert P. Liburdy" isimli bir biyokimyacının 1992 de sahte verilerle hazırladığı bir rapor ile başlamış, 1999 da sahtekarlık ancak anlaşılabilmiş, bu arada bu araştırmacı federal fonlardan $6 Milyon tırtıklamış . 1999 da hadise anlaşıldığında işine son verilmiş ve bu paradan arta kalan sadece $360 858 geri alınmıştır. Benzer sahtekarlık Kızamık aşısı ve Otizm bağantısı üzerinden yapılmış ve sahtekarlık ancak 10 senede anlaşılabilmiştir. Maalesef ülkemiz gibi az gelişmiş ülkelerde yabancı yayın okuma alışkanlığı üniversitelerimizde bile olmadığından, ilk bilgiler "medya" aracılığı ile memlektimize giriyor ama sonraki "tekzib" yazıları girmiyor.
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2011 Saat 10:21
Size minnettarım...İkizlerim hayatlarının ilk 1 yılında 6-7 kez antibiyotik kullandılar, yanında başka ilaçlar da tabi...Hayatlarının 2.yılında da her ay hastalandılar ama 0 ilaç...Sağolun...KizBebek
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2011 Saat 23:16
Hiç olmazsa gece rahat uyusun diye ,2 yaşındaki kuru öksüren bi çocuğa verdiğiniz bi ilaç var mı?  Meyva suyu, bal limon vs herşeyi , tüm yiyecekleri reddediyor...Süte zencefil ekledim ama hala çok öksürüyor...Bi de öksürüğün kuru olduğundan nasıl emin oluruz?  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2011 Saat 11:13
Başucuna 2 damla  ColdMix damlatın, burun deliklerine "SiccNasal" krem den mercimek kadar sürün, başucu biraz daha yüksek olsun. Uyurken "sıcak buharı" da iyi gelir. İlaç kullanmayın. Kuru öksürükte "hırıltı" sesi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.