Hocam Ankaradan merhabalar.9 aylık kızımın genel durumunun iyi olmaması ve ateşlenmesi ( 37,5-38 arası) üzerine Cuma sabahı doktora götürdüm. Doktor boğazında üstünde beyazlıklar olan kızarıklık var diyerek herhangi bir test yapmadan Croxilex Bıd 200/28 ( 1,5 ölçek her bir doz) calpol, dolven ve reflor verdi. Cuma ve cumartesi sabah aksam olmak üzere çok istemesemde toplam 4 kez antibiyotiği verdim.
Pazar sabahı kızımın ateşi düşmüştü ancak vücudunda yaygın bir şekilde ( alın, yüz, ense, boğaz, sırt, karın) kızarıklıklar farkettim.Antibiyotik alerjisi olduğunu düşünerek ilacı hemen kestim. Pazar ve bugün olmak üzere toplam 2 gündür bu kızarıklıklar vücudunda alevlenip sönen tarzda devam ediyor. Genel durumu kötü değil ama hastalanmadan önceki gibi iyide değil. Bu durum tehlikeli bir durummudur?Bayram bitene kadar bekleyip herzaman gittiğim doktaramı götüreyim yoksa vakit kaybetmeden bir acilemi gitsem? Anjiödem falan olupta hayati tehlike ( dil şişmesi gibi) olmasından korkar oldum.
Not: Hocam en başta hastalığın benden geçtiğini düşünüyorum. Çünkü hafta başında nezle olmuştum burun akıntım vardı. Doğru veya yanlış bilemiyorum ama kızımın ateşinin çok yüksek olmaması sebebiyle 6.hastalık şıkkını eledim hocadım.
Sizin yazılarınızı dikkate alarak davranıyoruz. Daha önce basit bir nezle oldu doktor hemen şurup verdi kullanmadık. Sorun olmadı. Daha öncede vücüdünda hafif kızarıklıklar oldu alerji dendi atarax verildi hiç içirmedim kendiliğinden 2 günde geçti. Yalnız bu sefer antibiyotiği istemesekde verdik ateşden dolayı ancak dolveni hiç vermedim sadace bir kez calpol verdik. Refloru ise bugün ishal devam edince bir doz verdim.
Teşekkürler