Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DİLAYAREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş havale
    Gönderim Zamanı: 16 Oca 2012 Saat 17:47
hocsm merhabal.benim 19 aylık oğlum var.cuma akşamı birden ateşi yükseldi 38,3 e kadar çıktı.ben ateş düşürücü verdim belli aralıklarla.hiç uyumadım o gece sabah 6 ya doğru bayağı sıcaktı hemen ılık duşa soktum ve fitil attım.biraz rahatladı sonra yanıma aldım.saat 9 gibi gözümü bir açtım oğlumun gözleri yukarı bakıyo ve hafif çırpınma vardı yoktu bile.resmen tepki vermedi ban hemen banyoya soktuk ve 2 dakkada hastaneye götürdü eşimi.tabi ben o gözlerini görünce bayılıyodum azdaha.popadan ilaç vermişler eşim hemen kendiydeydi zaten hastanedeyken diyor.kasılma falan olmamış .tabi havale dendi.doktoru crp baktı .enf.yok oyüzden antb.vermiycem dedi ama geniz akıntısı bademcik kızarık dedi grip bu çocuk.3-4 saat kaldık hastanede ateş düşürücü verdiler 4 saatte bir.herşeyi normal çocuğumun.doktor eeg istemedi gerek görmüyorum 48 saat gözlemleyin ateşi kontrol altına alın 2.olursa eeg istiycem dedi.ben beyinde hasar falan varmı diye endişeliyim ama doktor hiçbişeyi yok çocuğun yürüme oturma gülne dedi.kan tahlilleride normal dedi.ama been şimdi 2 gündür uyuyamıyorum ya ateş çıkarda çocuk olursa tekrar diye.doktor bana 48 saati atlatalım bidaha olmaz bence dedi.makalenizi okudum ama gelin bide bana sorum gözümün önünden gitmiyo o hali.sizce hocam bu durumda tekrarlarmı bu günden sonra neler yapmalıyım.çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2012 Saat 01:26
Atese bagli havaleler beyinde hasar birakmazlar. Bu havale korkusu; bizim doktorlarin hasta ailelerini korkutmek icin uydurduklari bir yalandir. Hicbir Tip kitabinda atese bagli havalenin zararli olduguna dair yazi yoktur. Tabii, Turkce olmayanlar. Ben hayatimda hic Turkce tip kitabi okumadigim icin onlarda ne yaziyor bilemem. Yazarlar bolumunde; benim "Ates ve tedavisi" makalem var, onu ve konu ile ilgili eski mailleri ( Alt forumdan) okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Oca 2012 Saat 01:27
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2012 Saat 17:44
hocam ateş dışında başka ne havale yapabililir?hani ateşe bağlı havale bi araz bırakmaz diyorsunuz ya..o yüzden soruyorum havaleyi başka ne yapabilir diye?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 03:35
Esasinda deyim hatali. Butun havaleler ates ile olur ve zararsizdir. Birde "Sara" nobetleri vardir, bunun tedavisi gerekir, tehlikeli olanda budur. Epilepsi de denilen hastaligin cesitli tipleri vardir. Bunlarin "ates" ile bir ilgisi yoktur, bu sebeple ayirimlari kolaydir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.