Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
orhun7
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
|
Konu: rotarix asısı Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 22:12 |
merhabalar hocam,
oglum 3 aylık,rotarıx veya rotateq asısı yapılması zorunlumudur,yoksa tıcarı bır asımıdır hocam,fıyatıda yuksek baya
bır gazete haberı soyle der,
Doğum sonrası zorunlu aşılar kapsamında yer almamakta birlikte özellikle Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde beslenmedeki hijyen zayıflığına bağlı olarak gıdalardaki bozulma olasılığına dayalı mide bağırsak hastalığında bu iki aşı etkili oluyor. Bebeklerde görülen ishal ve kusmalar bu aşılarla önlenebiliyor.FDA’nın görüş açıklamasından sonraki süreçte Rotarix’in içinde domuz DNA’sı materyali (PCV1) bulunması nedeniyle bu aşının uygulama dışında bırakıldığı belirtiliyor. PCV1’in insan sağlığı açısından olumsuz bir etkisinin saptanmadığı belirtilmesine rağmen, üretici firmanın aşıdaki bu özelliğe açıklama getirmemiş olması da tartışma nedeni oluyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118973
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2012 Saat 01:16 |
Yapilirsa iyi olur. Ayrica Rotarix icinde "Domuz DNA'si materyeli" lafi cok sacma. Hangi geri zekali uydurdu bilmiyorum ama, insan hic olmazsa, okudugunu anlamali, ondan sonra boyle beyanlarda bulunmali. Daha PCV1 ne demek onu bilmiyor. Domuz virusu DNA materyeli ile, Domuz DNA materyeli cok farkli maddelerdir. Bahsi gecen; DNA materyeli, domuza degil, viruse aittir. Rotarix uygulama disi birakildi ise; bu geri zekalilar yuzunden birakilmistir. Ayrica da bu mesele; 1-1.5 sene evvel konusulmus ve tartismaya gerek gorulmemistir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2012 Saat 20:00
|
 |
EZEL DUYGUM
Üye
Puanlar: 3
|
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2012 Saat 15:40 |
HOCAM MERHABA , BEBEĞİM 3 AY 12 GÜNLÜK İKEN SAĞLIK OCAĞINDA ROTARİX AŞISI OLDU ...3 AYDAN SONRA BU AŞININ YAPILAMAYACAĞINI ÖĞRENDİM ,YANLIŞ BİR İŞLEM Mİ YAPILDI BEBEĞİME ? EĞER YANLIŞ BİR AŞI OLMADIYSA 2. DOZU NE ZAMAN YAPTIRMALIYIM ?
2. AY AŞILARI 20 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE YAPILMIŞTI. ROTARİX AŞISI 27 MART 2012 TARİHİNDE YAPILDI. 4.AY AŞILARI 20 NİSAN 2012 TARİHİNDE YAPILACAK
BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM
TEŞEKKÜRLER
Düzenleyen EZEL DUYGUM - 27 Mar 2012 Saat 15:47
|
 |
EZEL DUYGUM
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2012 Saat 15:43 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Yapilirsa iyi olur. Ayrica Rotarix icinde "Domuz DNA'si materyeli" lafi cok sacma. Hangi geri zekali uydurdu bilmiyorum ama, insan hic olmazsa, okudugunu anlamali, ondan boyle beyanlarda bulunmali. Daha PCV1 ne demek onu bilmiyor. Domuz virusu DNA materyeli ile, Domuz DNA materyeli cok farkli maddelerdir. Bahsi gecen; DNA materyeli, domuza degil, viruse aittir. Rotarix uygulama disi birakildi ise; bu geri zekalilar yuzunden birakilmistir. Ayrica da bu mesele; 1-1.5 sene evvel konusulmus ve tartismaya gerek gorulmemistir. |
YANLIŞLIKLA - İŞARETİŞNE BASTIM VE SİLEMİYORUM :(( ÇOK ÖZÜR DİLERİM ,ELEŞTİRMEK AMAÇLI YAPMADIM .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2012 Saat 19:07 |
Rotarix asisi ile 2. ayda yapilan asilar arasinda 1 ay+5gun sure var, guzel. 4. ay asilari icin; Rotarix asisi uzerinden en az 30 gun gecmesi gerekir, 20 Nisan degilde, 27 Nisan'da yaptirirsaniz bir problem olmaz. Tabii, en ideali "Karma asilar" yapilirken Rotavirus asilarin verilmesi olurdu da, bunada sukur. Ikinci doz Rotarix asisini 4. ay asilari ile birlikte icirebilirsiniz veya 6. ay asisi ile birlikte bile olur. Muhim olan son doz (Rotarix icin 2. doz) yapimi, 8 ayi gecmesin. "Domuz DNA'si materyeli" ile ilgili bir supheniz kalmamistir sanirim, Bir daha boyle aptalca laf eden birisini duyarsaniz, hemen duzeltin, oda ogrensin.
|
 |
EZEL DUYGUM
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Mar 2012 Saat 09:18 |
Hocam icimi rahatlatdınız çok tesekkur ederim . Oğlum 15 Aralık 2011 de dogru. Aşılarını ayın 20 si gibi yapıyorlardı . Peki şimdi karma aşının 2. Dozu ile rotarix 2. Dozunu 27 Nisan da yaptırırsam cocuğum nerdeyse 4,5 aylık oluyor . Tarihi ertelemek sakınca yaratır mi ? Öneriniz nedir ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Mar 2012 Saat 18:04 |
20'sinde yaptirmaniz daha sakincali olur. Size soylenen tarihler, asilarin yapilabilecegi en erken tarihlerdir. Dedigim gibi, ideal olani 2-4-6 nci aylarda, karma ve Zaturre asilari yapilirken, Rotavirus asilarininda verilmesi dir. Simdi isleri rayina oturtabilmek icin biraz kaydirmaniz lazim, hic korkmayin, hicbir zarari olmaz.
|
 |