Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nidah
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
|
Konu: doktorlar,ilaçlar,öksürük... Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 15:25 |
merhaba doktor bey,
oğlum 23 aylık,16 kilo,10-15gündür öksürük ve burun akıntısı var,son günlerde de geniz akıntısı çok fazla kusmak istercesine öksürüyor geceleri özellikle.öksürük onu uyutmuyor çoğu zaman.gündüz daha az öksürüyor. aynı rahatsızlığı 2 ay önce de yaşamıştı.wbc si yüksekti antibiyotik ve balgam sökücüyle geçirdik.
bugün de doktora gittik kan tahlilinde wbc değeri 7.34 çıktı.
doktorun yazdığı ilaçlar:
klamoks
ventolin
zyrtec
ne tavsiye edersiniz,coldmix kullanyorum 2gündür,ballı limonda verdim günde 2 kere.bu ilaçlra başlamalımıyım...her hasta olduğunda biton ilaçla dönüyoruz eve.
|
 |
nidah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 16:22 |
doktor bey
tahlillerinde
CRP 8.34
IGE 595
olarak yazıyor ,sınırların üstünde olarak bu rakamlar var sadece.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118376
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 19:39 |
Basit bir GRIP, ancak bu kadar 'rezil' bir sekilde tedavi edilebilir. Sakin o ilaclarin, hicbirini kullanmayin. Sadece benim Grip tedavisi icin anlattiklarimi yapin.
|
 |
nidah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 20:03 |
doktor bey çok sağolun.alerjisi varmış dedi doktor,ev tozlarına olabilir fln dedi.IGE Yüksek çıkınca bende endişelendim,zytrec kullansak mı sadece?geceleri çok rahatsız öksürüğü kesilmiyor bitürlü.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 22:52 |
Allerji ilaclari balgam koyulastirdiklari icin, oksuruk esnasinda kullanirsaniz, cok zarar verirsiniz.
|
 |
nidah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2012 Saat 12:43 |
doktor bey dün gecemiz de 4-5 kez derin öksürüklerle sürekli uyanarak geçti.gündüz uyandığında da 1 saat kadar öksürük devam etti,sonra gün içinde çok az öksürdü.birde öğle uykusunda öksürük tutuyor.
beni daha çok geceki öksürük korkutuyor.eşim çocuk astım olacak senin yüzünden diyo.ilaçları kullanmıyorum.dün sadece zytrec vermiştim msjınızıokuyunca vermicem artık.
bu gece viks sürcem göğsüne ,coldmix de damlatayımmı ayrıca.
doktor bey astıma çevirme riski varmı ,başımın etini yiyorlAR ilaçları kullan diye..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2012 Saat 19:41 |
Siz istesinizde bir cocugu "Astim" yapamazsiniz. Tedavi gormedi veya az/eksik tedavi gordu diye hicbir cocuk, Astim olmaz. Eger bir cocuk astim olacaksa, olur. Olmasi zaman meselesidir. Buna mukabil Astimi onleyebilirsiniz.1- Bebeklere steril bakmayacaksiniz, biraz mikroplarla tanisacak. Hele cocuklugunda "Barsak solucani" enfeksiyonu gecirenler, hic Astim olmuyorlar. 2- Her ateslendiginda antibiyotik verilmeyecek. 3- Oksuruk kesici ve soguk alginligi ilaclari ASLA verilmeyecek. Benden ogrendiklerinize aynen devam.
|
 |
nidah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2012 Saat 09:52 |
doktor bey ,
oğlumun öksürüğü bi azalıyo bi artıyo.bu sabah nefes alırken ciğrlerden ses gelir gibi,ıslık sesi gibi sesler çıkıyordu. genel keyfi iyi ateş yok ama öksürüğü çok derin.
rahatlatıcı bişeyler önerirmisiniz,ciğerlerde sorun olabilirmi,ventolin e başlamam gerekirmi..yada gripte öksürük nekadar daha sürer?
|
 |