Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dolama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdolama

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysenkostak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: dolama
    Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 14:06

Kadir Bey merhaba

15 aylık oglumun baş parmağına 3 gun önce sanırım bişey batırdı tırnagının icine doğru.bugün artık parmağı iyice sisti ve su toplamış gibi yayılmaya başladı. doktora götürdük dolama dedi. bactroban diye bir merhem verdi. cumartesiye kadar geçmezse yarıp iltihabı akıtmamız gerek dedi. başka bir yolu yokmu bunun yani canını yakmadan tedavi etme şansım yokmu. gerçi şuanda da muhtemelen çok canı yanıyo gece uyuyamıyo cunku..ilginize şimdiden teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 19:05
Kremle yara sulanacak, daha beter hal alacak. Dayanabildigi kadar "sicak- sabunlu su" ile yikayip kurulayin, Betadin, Batticon veya bildiginiz Tenturdiyottan surun. Sarmayin, acik kalsin. Agrisi olursa, ates dusuruculer agrisinida giderir.
Yukarı Dön
aysenkostak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2012 Saat 10:43
merhaba tekrar Kadir Bey
 
bizim parmağımız iyice kötü oldu yani patladı patlıcak kıpkırmızı oldu şişti iyice sanki tırnağıda atıcak gibi. o iltihabı akıtmak gerekicek illaki sanırım kendisi patlamazsa.birde dün sağlık ocağına sorduk patladıktan sonra antibiyotik kullanın dediler.(antibiyotik merhemde varmış sanırım). çok korkuyorum yayılıcak falan diye.fazlada bekletmemek gerekiyomuş birde o halde akıtmak gerekirmiş..miş miş ne yapıcaamı şaşırdım tek bildiğim çok kötü göründüğü..birde fazla yiyiyor diye şikayet ettiğimiz çocuğa yemek yediremiyoruz resmen 3 gündür.bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2012 Saat 18:42
Korktugum basima geldi. Bu tip yaralarda krem kullanilinca boyle is buyur. Gecmis olsun. O bolgede doku; "sogan " gibi kat kat oldugundan, yararken cok derin yarmak gerekir. Siz kremdeki antibiyotige inanmayin, hemen agizdan antibiyotik beslayin, yoksa is dahada buyuyecek. Augmentin 400 suspansiyon; 2x1 hemen baslayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.