Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - NE YAPMALIYIM???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumNE YAPMALIYIM???

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şevvalim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 01 May 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1081
Mesajın Direkt Linki Konu: NE YAPMALIYIM???
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 12:30
iyi günler Kadir bey:
benim kızım Berrak 16 aylık bundan 2 ay önce elindeki bir nesneyi almak istedim vermek istemedi bende zorla aldım.daha sonra yere düştü zannettim ama sessiz bir şekilde aglıyordu.(daha önce de sessiz aglıyordu,katılıyordu)kucagıma alıp sakinleştirmek istedim.ama sessiz aglarken 10-15 sn bayılır gibi oldu.(gözleri kapandı,aglaması kesildi.)daha sonra kendine geldi.ben tekrar olurmu diye bekledim.dün akşam koltuktan düştü kafasını vurdu.yine sessiz agladı yine aynı şekilde bayıldı. 
Kadir bey size sorum,neden olabilir,Dr konusundada nasıl bir yol izlemeliyim.Çünkü direk beyin mr veriyorlar.ne yapmalıyım??diye sormuştum sizde:

Sacmaliyorlar, maksat hastayi baslarindan savmak. Sizin gordugunuz durum, "Katilma nobeti" dedigimiz, selim bir durumdur ve bundan cocuk zerre kadar zarar gormez. Bazi 'hircin' cocuklarin yapabildikleri bu tablo, size santaj yapabilmek icin; sik-sik basvuracaklari bir durumdur. Canlarinin yanmasi sart degidir, istediklerini yapmadiginizda da bu tabloya girebiliyorlar. Boyle durumlarda 'gormezden  gelmeniz' bu dramatik tablonun kisa surmesini ve ilerde hic olmamasini saglayacaktir.
demiştiniz.

Hocam size sorum size subat ayında sormuştum o günden sonra 3-4 kere aynı durumla karşılaştım.bu arada başka bir dr da götürdük oda sizin dediginiz gibi katılma nöbeti ama demir eksikligi bunu tetikler tahlil yaptık temiz çıktı.Dr bu durumda çimcikleyin canı yansın kendine gelsin dedi.Fakat son ikidir. aynı durum gerçekleşirken gözleri kayıyor ellerini sıkıyor,yumruk yapıyor.
en son dün oldu ablası dışarı çıktı oda peşinden agladı sonra gözler kaydı gitti.sonra bir nefes aldı tekrar gitti ama eller sımsıkı acamıyorum.hocam çevrem,ailem,komşularım kısacası herkes buna beyin mr çektirin,böyle katılma nöbeti olmaz,gördülermi anlatımla olurmu,v.s hocam ne yapmalıyım,size güveniyorum lütfen yardım edinnn.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 20:28
Hicbir sey yaptirmayin.Hic bir sey yapmayin.. Tip Literaturunde, tecrubeli annelerin anlattiklari cok daha etkili yontemler de vardir..
1-Buzlukta "soguk havlu" bulundurun, katildiginda yuzune yapistirin, aninda acilir,
2- Katildiginda avaziniz ciktigi kadar bagirin, aninda acilir.
3- Odayi terkedin, yanliz birakin , hemen acilir.
AMA........ SIZ BUNLARIN HICBIRINI YAPMAYIN. Zira gerek yok, hicbir zarar olusmadan kendiliginden aciliyor.
DIKKAT: Cok abartili reaksiyonlar veren, isi dramatize eden ailelerdeki veletler, zamanla katilmak zorlastigi icin, katilabilmek icin kendi canlarini yakmayi ogreniyorlar. Basini yere veya duvara vurma, saclarini var gucu ile cekmek gibi...  Bu sebeple, sakin ilgileniyormus gibi davranmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.