Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Multisef iğne ACİL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMultisef iğne ACİL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burçintoprak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: Multisef iğne ACİL
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2012 Saat 00:29
Dr Bey iyi geceler;
17 aylık oğlum var.İki gün önce ateşlendi.Acile gittik calpol ibufen ve klamoks önerildi .İlaçlara başladım ancak ateşi düşüremedik.38- 39-40 arallığında kaldık.Bugün çocuk doktoruna gözüktük.Halsiz gördüm dedi serum verdi.Hastane çıkışında da  boğaz enfeksiyonu var dedi .6 adet multisef iğne ve asist verdi.(kan ve idrar tahlili temiz çıktı)Akşam saat sekiz itibariyle Profenid ateş düşürücüden 1 çay kaşığı verdim 5 saat  ateşi düştü oğlumun genel durumu düzeldi.Şimdi yine yükselmeye başladı.Bir anne olarak doktorun verdiği tedavi konusunda tatmin olmadım serum dahil.Ancak yazlıkta olduğumuz için bu doktora da muhtaç kaldık.Sizce iğneleri yaptırmalı mıyım?Nasıl bir yol izlemeliyim genel durumu düzelicek gibi olursa klamoksla mı devam etmeliyim?Şimdiden teşekkür ederim
BT
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2012 Saat 10:21
İdrar tahlili tabiiki temiz çıkacak, erkek çocukları İYE olmaz. (Bununla ılgili makaleyi okuyun) .. Kan tahlilinde WBC değeri düşük ise, viral bir enfeksiyon geçiriyor, değil iğne, ağızdan antibiyotik bile gerekmez. Eğer kan tahlili dediğiniz tahlilde zaten WBC var ve düşük olduğu halde bu iğneleri verdilerse, o doktorun ya zekasında bir problem var, yada şarlatanın teki. Griplerde ateş; 4-5 gün sürebilir, merak etmeyin. Birde yaş itibarı ile böyle yüksek ateşler 6.Hastalık belirtisidir. Eğer öyle ise, ateşinin düştüğü gün döküntüler başlayacak. Bu hastalıkda virütiktir, herhangi bir önemi veya tedavisi yoktur. Boşuna bu cahil doktorlara gitmeyin, korkarım o zamanda "Allerji" deyip daha saçma tedaviler verebilirler. WBC değerini bana yazın. Bir şey atlamayalım.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Tem 2012 Saat 10:23
Yukarı Dön
burçintoprak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2012 Saat 14:31
Dr bey;
WBC değeri 6.1
sedim  60dk değeri  28 bu iltihabi bir durum mu?
Bir de laktat dehidrogenez 622 epey yüksek bu  hasta olduğu için mi yüksek çıkıyor?

Zaten bende güvenemediğim için iğnelere başlamadım .İlginiz için çok sağolun.
BT
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2012 Saat 22:44
Viral enfeksiyon. Virüslere antibiyotikler etki etmezler.  Sakın iğneleri vurdurmayın. Bunlarda artık "insaf" diye bir şey kalmamış.  El kadar bebeye böyle iğneler verebiliyor. 6. Hastalık olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.