Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.5 aylık çocuğa antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1.5 aylık çocuğa antibiyotik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dredy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Mar 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: 1.5 aylık çocuğa antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 31 Eki 2012 Saat 20:43
merhaba. 1.5 aylık kızımı bugün genel kontrole götürdük. birkaç gündür ailecek burun akıntımız olduğundan çocukta da burun akıntısı var 2-3 gündür. seyrek olarak da öksürüyor. muayene esnasında hafif de ateşi var gibiydi. doktor ölçtü 37.6 gibi bişey çıktı ve ateşi çıkmış dedi. önden arkadan iyice dinledi ciğeri. bu aralar yaygın olan bir salgın var dedi bronşite çeviriyor, hafif bronşit başlamış dedi. ateş de var, başka şeylere dönüşmesin diyerek şu ilaçları yazdı: macrol 125mg/5ml süsp, sekrol, rhinfart sprey, bir de fitil..

şu anda çocuk sakin bir şekilde uyuyor, ateşi yok. antibiyotiğe başlama konusunda kararsızız. kan tahlilsiz antibiyotik pek vermediğinizi biliyorum ancak 1.5 aylık çocuk için sizce bu hafif ateş ve seyrek öksürük durumunda 10 gün sürecek bir antibiyotik tedavisi gerekli mi? vermezsek daha büyük bir rahatsızlık oluşması, bronşitin ilerlemesi durumu olur mu sizce?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2012 Saat 18:45
Zavalli bir doktor. Bilgisizliginin cezasini el kadar bebeklere cektiriyor.
1- Ilk 1 senede bebeklerde annenin antikorlari oldugundan, antibiyotik gerektirecek durumlar, son derecede nadirdir. Ilk 1 sene icinde bebekleri genellikle virusler enfekte ederler. Bunlara da antibiyotikler etki etmezler.
2- Bakarak bir basit; Gribi bile teshis etmekten aciz bir doktora ne denirki!!!
3- Daha "Tibbi terimleri" bile bilmiyor, hicbir sey, "-brosite cevirmez-" . Sahis; Bronsit olur. Oda bu yasta olmaz, bundan bile haberi yok.
4- Bronsit; antibiyotiklerle tedavi edilebilen, bir enfeksiyon hastaligi degildir, Allerjik bir hadisedir.
5- O ilaclarin hepsini iade edin, sadece; Serum fiz, yeterlidir. Banyo cok rahatlatir.  
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 13:19
Kadir Bey iyi günler,
benim oğlumda 1,5 aylık .doğduğundan beri sürekli olmasa da burnundan hırıltı geliyor.dediğiniz gibi odayı nemlendirdiğimde ya da banyo sonrası kısmen rahatlıyor.serum fizyoloj,k de kulladım.

sorum : serum fizyolojiği hergün kullanmamda sakınca ver mı?bir de evde hazırladığım tuzlu suyu kullanabilir miyim?kullanabilrsem ölçüleri ne olmalı?

teşekkürederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 21:49
Serum fiz. 'un bir zarari yok, istediginiz sure kullanin. Evde hazirlarsaniz; %0.9 oraninda olacak. Yani 1 litreye 9 gram, 250ml ye; 2.25gram tuz koyacaksiniz.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2012 Saat 19:00
hocam bizim burun tıkanıklığımız gün gün arttı.önce genizden ses gelmeye başladı.bi kaç gündür de elini sırtına koyduğumda ciğerlerinden sesle birlikte titreşim hissetmeye başladı....ateşi yok oğlumun ..gözleri hafif sulanıyor ve çapaklanıyor...bi kaç gündür de huzursuz emiyor zaten...habire sütüm boğazına kaçıyor öksürüyor...

dr umuz bronşiolit dedi ... largopen 200 mg antibiyotik ile ventolin kullanmamızı önerdi...biz de mi zavallı bi dr a denk geldik hocam..iki arada bi derede kalıyoruz..sizi dinlemek istiyorum..47 günlük bebeğimi ilaçlara boğmak istemiyorum...ama bi yandan da bebeğimi birebir muayene eden dr un dediklerini yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum
Yukarı Dön
misslotus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2012 Saat 20:22
hocam iyi gunler, bebeğim 3 aylık (3100 gramla hastaneden çıktık, 1. ay sonu 4850, 2.ay sonu 6400, 3. ay sonu 6900 oldu).
5 kasımda bi bez dolusu kanlı yeşil kaka yaptı. daha öncede sümüksü tarzda sarı bazen yeşil kakalar yapıyordu. sizin yazdıklarınızı okuduğum için doktora götürmemiştim. kanlı kakadan sonra bi telaşla doktora gittik. bu arada anne sutunden başka bir şey vermiyorum. sadece kaynatılmış su veriyorum. doktor amip olabilir hemen flagy başla dedi çocuk kakasını yapar yapmaz tahlile getir dedi. 24 saat sonra kakasını yaptı zorlanarak değil zaten kabızda değil bebeğim. kan falan yoktu normal altın sarısı şeklinde sümüksüydü. hemen tahlile yolladık amip çıkmış ve iltihap var dedi. antibiyotiğin yanı sıra iltihap için toz süspansiyon verdi. çinko ve bağışıklık guçlendirici bi toz daha verdi. flagyi veriyorum bi kereden başka kanlı kaka çıkmadı. ailecek çok tedirginiz. sizdede vardır dedi mutlaka tahlil yaptırın dedi. sağlık ocağındaki aile hekimine danıştım abartmışlar dedi. şimdi ben ne yapmalıyım. çocuğumun gelişimi iyi ateş yok kusma yok. hatta gelişimi 6 aylık çocuklara denk. bu amip bebeklerde olmaz mı. insanlardan geçer mi her gören ellemek öpmek istiyor. artık insanlara yaklaşmaktan korkar oldum. şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 03:37
-meryem; Bunlar isi iyce azittilar. 47 gunluk bir bebege bile Ventolin veren bir doktorun, insallah basina kotu bir durum gelmez. Kucukcocuklarda asiri carpintiya sebep olur hatta olum bile gorulebilir.   Atesinin olmamasi zaten antibiyotik gerekmedigi gosterir, ayrica ilk 1 sene icinde bebeklerde, anneden gecen antikorlar sayesinde, antibiyotik gereken bakteriel hastaliklar olmaz. Burnunda, banyo yapmadigi gunlerde  bile olusan sumuklerden dolayi hirilti olabilir. Bir banyo yaptirin, buyuk ihtimal ile hirilti gececek.   
-misslotus:O yasta sadece anne sutu alan bir cocukta Amip ha... Allah akil fikir versin.  Abartmis ne kelime, (kibarligindan olsa gerek) resmen sacmalamis. Verdigi hicbir ilaci kullanmayin.Insanlardan gecebilmesi icin, hasta insanin kakasini yemesi lazimdir. Ayricada amip olanlar kilo alamaz, hatta verirler. Sizinkisinin gelismesi iyi ise, amip olmadigi garanti ..
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 03:35
hocam şimdi daha iyiyiz...dediğiniz gibi hırıltı azaldı...ilaçları kullanmadım...başka bi çocuk dr una daha götürdüm..o da sizin önerdiklerinizi önerdi...
güya ikinci çocuk tecrübeli olmam gerek ama halen telaşlanıyorum siz ve sizin gibi dr lar olmasa çocukları gereksiz yere ilaçlara boğucaz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.