Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Makat Bölgesinde Kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMakat Bölgesinde Kızarıklık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Makat Bölgesinde Kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 10:36
Hocam size daha öncede yazmıştım bebeğimin makat bölgesinde özelliklede dışkısını yaptığında hep kızarıklık oluyor. Her alt değiştirmede popolin sürüyorum.Bez bölgesi temizliğinide ıslak mendili hafif ılık suda ıslatarak yapıyorum. Anlamadığım zaman zaman olan bu ciddi kızarıklığın sebebi ne olabilir? İyi bir markanın bezini kullanıyorum. O kızarıklık bebeğimin cildini ne denli tahriş ediyor ki, bebek banyo yaptığında veya altını temizlediğimde bas bas bağırıyor. İyice açık baktığımda kıpkırmızı bir görüntüyle karşılıyorum. Sizin tavsiyeleriniz ne yönde olabilir. Islak mendili bıraktım pamuk deneyeceğim. Birde popolin sürmedim saf zeytinyağı deneyeceğim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 21:02
O bolgenin rengi, normal derinin renginden farklidir. Veya silerken tahris ediyor olabilirsiniz. Desitin gibi koyu bir kremi kullanin. Kullandiginiz bezin ( ne marka olursa olsun)  poponun o kismina degmesine pek imkan yok.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 09:42
Hocam evet tahriş olan bölge kıpkırmızı. Dünden beri popolin kullanıyorum. Islak mendil değilde pamuk kullanıyorum. Kaka yaptığında oluyor bu kızarıklık genelde. Bu sabah kızarıklık azda olsa sönmüştü. Desitin mi kullanamamı tavsiye ediyorsunuz?Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 17:51
Kakanin deriye degmesi ile olan tahris sonucu kizariyor. Deri eski halini alana kadar, Desitin gibi deriye iyi yapisan bir krem kullanmaniz iyi olur.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 22:18
Evet Hocam zaten kaka yaptığında bu kızarıklık oluyor. Kakalı haliyle bebeğim hiç beklemiyor en fazla 5 dk diyelim. Temizlemek için gerekli hazırlığı yapmakla geçen süre. Siz söyler söylemez hemen kremi aldım hocam. Gerçektende güzel bir ürün. Hem kokusu çok hoş, emilimi kolay. Hocam gerçekten bir ekolsunuz. Amerikalara gidecek ne vardı hocam. Ne güzel önceleri Ankara'da Hacettepedeymişsiniz.Çok üzülüyorum ama mail yoluylada olsa size ulaşmak fikirlerinizi almak bir şans gerçekten. Bende Ankara'da Gazi Üniversitesinde çalışıyorum hocam. Sizin gibi hocalarımızın kıymetini ne yapsakta ödeyemeyiz.Şimdi kızım 1 yaşına girdiğinde 1 yaş aşılarını yaptıracağım hocam birde 1 yaşında kan değerlerine bakılacakmış. Bu zamana kadar yaptırmadım hiç siz uygun görüyormusunuz 1 yaş aşısından sonra bebeğimin gelişimi için doktora götüreceğim o zaman elinin üstünden kan alacaklarmış. Hiç yaptırmadım gözümde büyüyor biraz zor buluyorlarmış damarı sanırım. Acemi hemşire eline düşmek istemiyorum. Siz yapılmasını uygun görüyormusunuz ? hocam. Sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 00:45
1- Kiziniz, 1 yasini bitirdi. 2 yasindan gun aliyor.
2- Ben 30 sene ozel doktorluk yaptim, hicbir hastamdan; "- Cocugunuz 1 yasini bitirdi, hadi bir kan tahlili yaptiralim-" demedim. Bu yontem; son 10 senedir uygulanan bir sarlatanliktir. Adam gibi doktor, hastasindan gerektiginde tahlil ister. Tabii, doktorun da laboratuvarla "gobek bagi" vardir, ne kadar tahlil o kadar "performans"..  Laboratuvarlarda, doktorlara sirin gozukmek icin sonuclarin yanina yasina uygun "normal degerleri" degil, eriskin normal degerlerini yazarlar, bu sebeple butun cocuklar "anemik" cikar, tezgah tamamlanmistir, aile bir doktora, bir laboratuvara kosusturur, sonucta da hicbir halt olmaz, ya ailenin yada devletin cebinden tonla paralar cikar, Saglik bakanligi da halka ucuz saglik hizmet goturdugunu zanneder. Isin enteresan tarafi bu sistemden; herkez memnundur. Hele aileler, cok onemli islerin halledildigini zannederek, bir memnun kalirlarki, sormayin.
3- Amerika ya gidecek ne vardi diye sormussunuz. Ari kovanina devamli comak sokan birisini orda rahat birakirlarmi saniyorsunuz??


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2012 Saat 00:50
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 12:10
Çok haklısınız Hocam. Ben özel hastanede doğum yaptım bebeğim 6 aylıktı o zaman kontrole gittim. Bir ay sonraki kontrolünüzde kan alacaz dediler.Neden? diye sorduğumda bana çok normal bir şekilde rutin test dediler. İşte ben sizinle o zaman tanıştım. İnternetten araştırma yaparken sizin yazılarınızla karşılaştım. Bana bunu dedikleri içinde ben o hastaneyi bıraktım. sonra başka doktor arayışına gittim hatta sizede sormuştum Ankara'da tavsiye edeceğiniz biri varmı diye siz hayır demiştiniz. Sonra başka hastanede bizim üniversitede uzamanlığını yapmış bir başka doktora gittim. Benimde Gazi Üniversitesinde çalıştığımı bildiği için ve açık açık ben yaşadıklarımı söyledim. Hayır şimdi değil ama 1 yaşında gerekli bu tahlil dedi. Bebeğim 15 kasım 2011 doğumlu. Şimdi aşıdan sonra gideceğim ve bana bunu söylediğinde ben yine karşısında yaptırmayacağım diyeceğim. Bana o zaman demiri ihmal etme dediğinde ben neler söylemiştim. Yanlış söylüyorsunuz olurmu dedi demir çok önemli ama ben vermedim hocam. Şimdi içim rahat belki muayenede yine tartışacaz doktorla ama yaptırmayacağım. Hocam bu arada benim grip oluşumun 4. günü bebeğimde şuana kadar bir belirti yok. Umarım bulaşmamıştır ona. Bende çok hafif öksürük başladı. Ben ne kullanayım. Bebekler için bal limon karışımını önerdiğinizi biliyorum benim ne yapmam gerekli. Teşekkür ederim selam ve sevgilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 17:28
Yanliz, ufak bir problem var. Bu doktorlar bakarak, bir cocukta anemi olup olmadigini anlamaktan aciz iseler, mecburen yaptiracaksiniz. Veya siz degerlendirecek, supheli bir durumda yaptiracaksiniz. Tabii, "kirmizi ete" zaten baslamis bir cocukta demir eksikligi olamiyacagina gore, muntazaman et tuketen bir cocukta boyle bir test yaptirmak, hatta konusmak bile anlamsiz. Eger agizina et sokmayan bir cocuk ise, yaptirin. Test yapilirsa, sonucu bana yazmadan sakin tedavi baslamayin. Grip mikrobu bulastiktan en az 1 hafta sonra arazlar ortaya cikar. Siz; Sicak ihlamur icine (zevkinize gore) bal ve limon ilave edip icin. Veya "Strepsil  . Honey&Lemon" pastillerinden kullanabilirsiniz. Serum Fiz ve ColdMix de gerektiginde kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.