Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürmeden balgam atılabilir mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürmeden balgam atılabilir mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürmeden balgam atılabilir mi?
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 03:33
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4 yaş 11 aylık, bu yıl anasınıfına başladı eski sorulardan takip etmiştim.2 kış gripli olur hep demiştiniz.Bunu biiliyorum fakat bir grip biterken daha akıntı koyulaşırken yenisi başlıyor.Cold- mix ve sinüz rine kullanıyorum hatta.Sinüs rinse ile tıkandıkça sık sık yıkıyorum kızımda rahat ediyor sakıncası yk sadece biraz daha fazla maliyetli demiştiniz.Ama kızım rahat ettiği için yıkamayı tercih ediyorum.Bol bol mandaline ve portakal yiyor bu yüzden limonlu bal hazırlamıyorum doğru birlşey mi bu? ayrıca sekrol veriyorsum sabah akşam 3\4 ölçek sonra dr. mukotik verdi çok balgamı var diye başka ilaç vermedi 8 saatte bir  1\2 ölçek ama ben prospektüsüne baktım 5 yaşına kadar 1 ölçek günde diyordu ilk 2 gün dışında sadece sabah akşam yarım ölçek verdim.

Mukotiğin zararı yok değil mi Kadir Bey? grip ilacı vermiyorum bu yüzdenmi akıntısı bitmiyor.Ayrıca akıntısı epey koyu yeşil endişeleniyorum.Birde hırıl hırıl konuşuyor ama rahatsız olmuyor öksür kızım diyorum bazen kendiliğinden öksürsede arada ben öksürtmeye çalışıyorum öksürmeden balgamı atabilir mi? 

Son olarakta anasınıfının başından beri hergün kullandığımız için sinüs rinse i yinede tekrarlamak istedim sorumu uzun süreli kullanım oldu diye birde günde bir kaç defa yıkıyorum.Devam etmemde sakınca varmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 18:58
1- Sinus Rinse'nin bir zarari yok, kullanin.
2- Portakal, mandalina yemekte, Limonlu bal gibi etki eder.
3- Mucotik diye agizdan alinan bir ilac yoktur, yapilanlar sahtekarliktir. Mucotik etki sadece;  bu ilaclarin ozel sekillerinin, dogrudan akcigerlere (nefes yolu ile)  verilmesi ile olur.
4- Bu tur ilaclar; agizdan alindiklarinda, "Brons spazmi" yaparlar. Arkasindan hiriltilar baslayincada, bu sarlatanlar; Astim damgasini vururlar.
5- Oksurmeden balgami nasil atsin??? Orasi "cikmaz sokak"..
6- Sinus Rins; gerektigi zaman, gerektigi kadar kullanin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.