Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük,burun akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük,burun akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük,burun akıntısı
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 10:32

Merhaba Kadir Bey,

Oğlum şu an 32 aylık ve eylül ayında Kreşe başlattık. Kilo ve boy açısından gelişimi normal. Haziran ayından itibaren de 5 kere antibiyotik kullandık, antibiyotik kullanmalarımın nedeni de burun akıntısı, öksürük sonrası ortaya çıkan orta kulak iltihabı nedeniyleydi.

En son 1 hafta önce orta kulak iltihabı için kullandığımız Klacid ilacını 14 günlük bir kullanımdan sonra tamamladık ve kulaklarımızdaki sorun çözüldü. Ancak 2 gün sonrasında burun akıntısı ve 1 gün sonrasında da rahatsız etmeyen bir öksürük başladı. Söz konusu şikayetlerin yine orta kulak iltihabına çevirmesinden korkuyorum. Bu nedenle de burnunu açık tutmaya çalışıyorum.

Çocuk doktorumuz Sabah/Öğlen/Akşam 1/2 ölçek Peditus ve S/A 2 puf Pediatrine Otrivin verdi.

Ancak bunları kullanmam burnunun tıknmasına engel olmuyor ve gece 03:00 civarı ağzından nefes almaya ve akabinde öksürüğe başlıyordu.

Dün küveti sıcak su doldurarak oynamasını ve odamızdaki %10 civarındaki nemi %32'lere çıkartarak gece en azından öksürüksüz rahat uyumasını sağladım. Ancak sabah kalktığımızda dolu dolu öksürdü.

Peditus ve Otrivine max 5 gün kullanılıyor, sonrasında şikayetlerim devam ederse ne yapmamı önerirsiniz. Forumunuzu yeni gördüm ve Peditus'u önermiyorsunuz ancak doktorumuz verdiği için de mecbur kullandık.

Gözlerinde gün içinde yaşlı akıntı, sabahta her iki gözde yoğun çapak oluyor. Burnundaki salgıda yeşil renk.

Burnunu sürekli açık tutmam için bana önereceğiniz yardımlara ihtiyacım var. KBB ve çocuk doktorumuza soruyorum alternatif seçenek sunmuyorlar. Kulakta ağrısı olursa değerlendiririz  ya da ateşi çıkarsa bakalım diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Odayı nemlendirmek için buhar makinelerini öneriyor musunuz? ya da nasıl nemlendirelim?

Otit'e dönüşmemesi için tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 04:28
Yeni oldugunuz icin, bizim 3 seneden beri anlattigimiz konulardan uzaksiniz. Once Alt Forum maillerini, arkasindan da vaktiniz oldukca, bugunden geriye giderek eski mailleri okuyun. Doktorunuz; Peditus vermis gibi yapmis, zira 32 aylik cocukta 3x1/2 olcek hicbir etki yapmaz. Eger duzgun dozda verse idi, oksurugu baskilayacagi icin, cocuk perisan olurdu. Devamli anlattigim gibi; Otit (DAHA DOGRUSU) Akut Otitis Media veya Seroz Otit, Griplerin arkasindan, olusan odem sonucu Oztaki borusunun kapanmasi ile ortaya cikar. Antibiyotik kullanimi ile hicbir alakasi yoktur. Hadise tamamen "mekanik" bir hadisedir. Iliadin, Otrivine gibi ilacli burun damlalari ile odemi cozdugunuzde, Oztaki borusu acilir, Otit durumu geriler ve duzelir. Grip icinde sadece benim anlattiklarimi uygulayin.  
Yukarı Dön
Burcup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 09:56
Merhaba Kadir Bey,

Pediatrine Otrivine kullanımının 5 gün sonrasında da burun açılmazsa ki şu anda geceleri ağzı açık uyuyoruz. Geceleri rahat uyuyabilmek için önereceğiniz bir yöntem var mıdır?

Gece buhar makinasını çalıştırdım ancak yine de ağzı açık buru tıkalı uyadı, ara ara nefes alamadığı için ağlayarak uyandı.

Otrivine de olsa İlliadin de olsa max 5 gün kullanabiliyoruz değil mi?

Burnu açık tutabilmek için bu tür durumlarda kullanabileceğim zararsız bir ürün var mıdır?

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 19:02
Burun damlalarindan bir sonuc alamadiginiza gore; aksamlari burun deliklerine; SiccNasal kremden "mercimek" kadar surun. Birde aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin.
Yukarı Dön
Burcup Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 22:45
Merhaba Kadir Bey,

Bugun oglumun kbb doktoruna gittik, 1 hafta once otit icin klacid-tavelgyl kullanmistik ve sonrasinda kbb doktoruna gittigimizde kulaklarin temiz oldugunu soylemisti.yukarida size aktardigim sikayetler gecmedigi icin oglumu tekrar gormek istedi.

Muayene sonrasi her iki kulaktada dolgunluk oldugunu, birinde cerahatin baslamis oldugunu belirtti. klacid-tavelgyl 15 gun kullanalim dedi.

Oglumun atesi ya da kulak agrisi yok.daha yeni antibiotik tedavisini bitirmistik. Ne yapacagimi bilemedim ilaclari kullanmazsaniz onumuzdeki gunler de agriniz olur  dedi.

Ne yapmami onerirsiniz

Saygilarimla

Tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 03:47
Bu hikaye hic bitmez ve siz doktorlardan cikamazsiniz. Bunlarin; antibiyotiklerle bir tedavisi mumkun degildir. Benim Grip icin anlattiklarimi yapin, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.