Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş-huzursuzluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş-huzursuzluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş-huzursuzluk
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2013 Saat 01:50
Merhaba Hocam,
İki gün önce 7.5 aylık oğlum ateşlendi. Ateşi 37.8 olduğu zaman birkaç kere Calpol şurup verdim. Bugün itibariyle ateşi yok ancak huzursuzluğu az da olsa devam ediyor. Ayrıca arasıra hapşurması, öksürüğü ve hırıltısı var. Hırıltının gögüsten gelip gelmediği konusunda emin değilim.  Bu arada geçen hafta babası grip olmuştu şu an geçirmek üzere. Ben de iki gündür grip, faranjit mevcut. 
Günde 3 kere serum fizyolojk kullanıyorum. Antibiyotik ve başka ilaçlar kullanmak istemediğim için doktora götürmedim. Ateşi devam etmediği için panik olmadım. Ama yine de size sormadan geçemedim. 
Bebeğim anne sütü alıyor, günde bir kere yoğurtlu meyve püresi bazen de sebze püresi veriyorum. 
Ayrıca havanın aşırı kuruluğundan dolayı buhar makinası almak istiyorum. Soğuk ve sıcak buhar üfleyenleri var. Siz hangisini önerirsiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2013 Saat 04:05
1- Cocugunuz Grip geciriyor, sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
2- Beslenmesi; makul, aynen devam edin.
3- Makinalara para dokmeyin, odaya bir tencere icinde; kaynar su koymaniz yeterlidir. Bu tencerenin, aletler gibi 2 gunde bozulma ihtimali de yoktur.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 05:53
Hocam merhaba,

oğlum bütün gece hiç uyumadı sürekli öksürmekten...öyle öksürüyor ki boğulacak gibi oluyor ve öğürüyor...ses de hiç iyi gelmiyor...nefes alırken sırtından çok belirgin hırıltılar geliyor...çok huzursuz emmiyor...ateşi yok...mecbur birkaç saat sonra sabah olunca doktora götüreceğim:((
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 06:18
bu arada hiç burun akıntısı yok...serum fizyolojik damlattığım zaman hemen genzinden akıyor....
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 09:14

bu arada görüştüğümüz bir doktor bi ilaçları kullanmamızı önerdi

Sulcid 40 ml şurup 2 x1

Sinecod şurup öksürük için 3 x 1

Peditus şurup 2x yarım doz 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 06:25

Sinecod ve Peditus; her ikiside, oksuruk kesici ilaclardir. Bunlarla oksurugu kesersiniz ama unutmayin, oksuruk sizin mudafaa sisteminizdir. Oksuruk, akcigerlere inmeye calisan mikroplara mani olur. Siz oksurugu kestiginizde, butun mikroplar akcigerlere ineceklerdir. Antibiyotiginde hicbir faydasi olmayacak..

Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 06:35
hocam zaten içime sinmediği için sizin önerileriniz dışında birşey kullanmadım...bu gece daha iyiydik...serum fizyolojik, sıcak buhar-içine okaliptüs yağı damlatıyorum bazen de siccnasal kullanıyorum...bu geceyi biraz daha iyi geçirdik diye çok mutluyum çok teşekkür ediyorum desteğiniz için...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 08:22
Vicks zaten okaliptus yagidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.