Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sorularım(su çiçeği aşı,gözde şişlik,dudak çatlama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSorularım(su çiçeği aşı,gözde şişlik,dudak çatlama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Sorularım(su çiçeği aşı,gözde şişlik,dudak çatlama
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 09:18

Sayın Hocam kusura bakmazsanız size birkaç sorum olacak.

1.       Bebeğim sabah uyandığında gözleri şiş oluyor. Gece haliyle üstünü açıyor.Ama sık sık uyanıp üzerini kapatıyorum. Ayrıca gece çok ince giydirmiyorum ne çok kalın ne çok ince. Gece üstünü açtığı için üşüdüğü için gözleri şişiyor diyorlar bu doğrumu hocam.

2.       Bebeğim 14 aylık siz 15. Ayda suçiçeği aşını yaptırırsanız daha iyi olur demiştiniz.Hemşire bebeğin durumuna göre kol veya bacaktan yapabiliriz dedi. Sizce hangisinden yaptırırsam daha etkili olur?

3.       Bu aralar dudaklarını ısırıyor. Dudak köşelerinde çatlaklar olmuş. Sabah beni emerken hem göğsümde kan vardı hem de bebeğimin dudağında baktım dudağında oluşan kesiklerden geliyor kan. Dişleriyle yaptığı bu dudak kesinti yerlerinin iyileşmesi için kısacası çatlaklar için ne kullanabilirim yada iyileşme sürecinde ne yapabilirim.? Saygılarımı ilerek size teşekkürlerimi sunarım.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 21:53
1- Yalan.. Hemde kuyruklu yalan.. Zannedersinki, o muhteremlerin 9 ceddi, kaloriferli evlerde yasardi.. Bizler ve sizlerin annelerinin nesli, hepsi "sobali evlerde" buyuduk. Soba, salonda yanar, yatak odalarinda, soba olmazdi.. Camlarin ic yuzundeki nemlerin dondugunu bilirim... Hicde oyle, gozlerimiz sismezdi.. Laf..
2- Sucicegi asisi;  Deri altina yapildigi icin, cok farketmez.  
3- Agiz kenarlarindaki yaralara; "Kenacort-Orobase" pomattan, mercimek kadar surun, 1-2 gunde iyilesir.  
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 08:55
Sayın hocam sorularıma verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim. Hocam peki gözlerinin sabah uyandığında şiş olması normal değil mi? Şişlik o kadarda abartılı şekilde değil. Ama farkediliyor şiş olduğu. Daha sonra normal oluyor. Ben uykudan uyandığına bağlıyorum. Tabi sizinde belirttiğiniz gibi soğukdan olmadığını biliyorum ama yinede danışmak istedim. Zaten evimiz kaloriferli ve 22 derecenin üstünde bir sıcaklıkla ısınıyor. Siz gözlerinin sabah uyandığında şiş olmasını neye bağlıyorsunuz hocam. Çok teşekkür edere saygılarımı sunarım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 22:47
Yuz ustu yattigindan oluyordur. Sirt ustu yatarsa, olmayacak..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 16:34
Teşekkür ederim hocam. Hocam sizin bir mesajınızda bebekleri yüzüstü yatırılması gerektiğini okumuştum. Benim kızım doğduğundan beri hep sırtüstü yattı. Kafasını sağa sola çevirerek uyuyordu tabi. Şimdi 14 aylık kafasında şekil bozukluğu yokgayet güzel yuvarlak . Yaklaşık 8 aylık olana denk hep kendi isteğiyle sırt üstü uyudu. Ne zaman dönmeyi öğrendi o zaman yüzüstüde uyumaya başladı. Boyun ve kafa yapısında 8 ay süre ile sırt üstü yatması herhangi bir duruma neden olmamıştır değil mi? hocam. bu durumu açıklarsanız çok sevinirim saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 18:39
Kafasinin arkasi yassilmis ve Turk kafasi olusmus olabilir. Sekil bozuklugundan baska bir sey yapmaz. Zaten, ilk 4-5 ayda ne sekil alirsa, oyle olur, ondan sonra duzelmesi biraz ( mumkundur ama) zordur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.