Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sünnet sonrası?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsünnet sonrası?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 112771
Mesajın Direkt Linki Konu: sünnet sonrası?
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 00:15
1- Bunun icin antibiyotik gerekmez, sadece Tenturdiyot veya benzeri bir solusyon surmeniz yeterlidir. Kaka degdigi icin, biraz gec duzelecek. Her kaka yaptiginda, sabunlu su ile yikayin, kurulayip, tenturdiyotu surun..
2- Koter yasaklanmis degil, sadece; beceri isteyen, ustun bir sistemdir. Duyduklariniz sadece bu usulu bilmeyen/yapamayan, beceriksizlerin iftiralaridir. Keserken pihtilasma oldugundan, yara kapanmasi ve iyilesmesi klasik usule gore daha cabuk ve ustundur.. Yanliz "bilen bir uzmanin" yapmasi SARTTIR. Bilmeyen, acemi bir sahsin elinde sonuc kotu olur. Bu sebeple kiskananlari coktur. Bakmayin siz o fesatlara...
3- Demir hadisesi enteresan.... Demir eksikliginde ; zekada azalma oluyorda, mevcut zekayi , demir vererek arttiramiyorsunuz.... Olsa, dukkan sizin... Bizde et az yendiginden, halkimizda, demir eksikligine bagli zeka azligi cok yaygin gorulen bir durumdur... Bu doktorda, o gruptan olsa gerek...
Yukarı Dön
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Oca 2009
Konum: Kocaeli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 14:32
Sorumla alakasız bir şey daha var. 4 senedir takip ediyorum sizi. Küçüğe demir ilacı vermiyorum diye doktorlardan yemediğim azar kalmadı. Hiç bir yan etkisi yok?? neden vermiyorsun diyorlar. Sadece hasta olduğu zaman kesersin diyorlar. Son kontrolünde bu seferde IQ'su 4-5 birim az olacak diye yedim azarımı. Büyük oğluma bir damla demir ilacı vermedim. 2buçuk yaşında bütün alfabeyi+renkleri+20ye kadar sayıları öğrendi. Şu an 4buçuk yaşında okuma yazma biliyor. Bütün öğretmenleri övüyor okuldaki diğer başarıları için. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Yukarı Dön
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Oca 2009
Konum: Kocaeli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 14:04
Hocam merhabalar,
Oğlum 6 aylık abisiyle birlikte geçen ay sünnet oldular. Abisininki 5 günde iyileşti. Küçük bi türlü iyileşemedi. İlk hafta kontrole götürdük dr iyi dedi.1 ay geçmesine rağmen sol tarafında şişlik devam ediyor. Geçen hafta tekrar iltihap oldu. Bir hafta daha antibiyotik kullandık. Bu şişlik ne kadar sürer? Kenarlarının eğri büğrülüğünün bir önemi var mı?
Bir sorum da şu sünnet yönteminin kesiğin iyileşmesine etkisi var mıdır? Bizimki koter ile oldu. Cerraha güvenince metodu pek sorgulamamıştık. Ama sonra bu yöntemin yasaklandığını duydum. İleride hissizlik olabileceğini söylediler. Bir alaka kuramadım ben ama herkes bir şey söylüyor. Madem bu yöntem yasaklandı neden ilin en iyi cerrahlarından bi tanesi özel bir hastanede bu yöntemi kullanıyor? Sizn düşünceniz nedir?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.