Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve başağrısı ACİLLL.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ve başağrısı ACİLLL.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dtuncer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2009
Konum: ev hanımı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve başağrısı ACİLLL.
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2013 Saat 15:19
Merhaba Kadir Bey, oğlum dün okuldan geldiğinden beri başım ağrıyor dedi sonra ateşi yükseldi gece 12 gibi 39.5 e çıkınca hastaneye götürdük doktor muayene ederken de fışkırır şekilde kustu,doktor boğazları iltihaplanmış dedi hemen serum taktılar novalgin verdiler,kan tahlili aldılar şekeri yüksek çıktı glukoz 122 biraz yüksek dedi,ben size dikkatimi çeken diğer değerleri yazayım;PDWc 35.6, GRA 12,34 MONO 5.9, GR% 83.5, bunlarla ilgili bişey demedi sadece şekeri yüksek dedi ateşi çıkar tekrar diye damar yolunu açık bıraktılar eve döndük sabah 8 de aç karna parmaktan şeker ölçümüne gittik 94 çıktı normal dedi ama her ihtimale karşı birkaç gün sabah bakalım dedi ve ateşi teakrar yükselince serum ve novalgin verdi tekrar eve gldik erasef vermişti bir de rinogest sabah onları verdim ama şimdi yine ateşi çıktı verdiği diğer ilacı vereyim mi apireks onu hiç vermedim ama arada hala başım ağrıyor diyor çok halsiz şimdi ateşi 38.5 ve devamlı uyuyor ne yapmam lazım doktor bey, şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2013 Saat 20:07
Salak bunlar... Serum takili hastada, "Kan sekeri" bakilmaz. Serumdaki sekerli su, tabiiki kan sekerini sanki yuksekmis gibi gosterir... Ne oldu? Cocuk bosubosuna ac kaldi ve bir daha cani yandi... WBC degerine bakin, normal ise, gerisinin hicbir onemi yoktur.. Kacin gidin evinize... Kan sekeri hadisesi zaten salaklik... Gordugunuz gibi; 94 cikti.. Hala yedigi halti sanki bilmiyormus gibi, birde "takip edelim" diyor, utanmadan.. WBC dusuk ise, hicbir sey yapmayin, muhtemelen; Domuz Gribi geciriyor, 4-5 gun atesi ve 10 gun suren bir hastaligi ilacak, mumkun oldukca, ilac vermeyin, hatta rahat ise atesini bile dusurmeyin..
Yukarı Dön
dtuncer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2009
Konum: ev hanımı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2013 Saat 12:48
Teşekkürler Kadir Bey, dün 2 defa daha gittik hastaneye,ateşi çok yükseldi 39.5 e çıkmıştı soğuk pansuman uyguladık orda bir de serum taktılar parol verdiler ateş düşürücüleri dönüşümlü ver dediler etken maddeleri farklı imiş öyle mi,ateşi şükür sabah düştü şekerine tekrar baktılar 64 çıktı sanırım ilaçlardan o gün yüksek çıkmış dediler bir de geniz eti var dediler bademciklerini de çok sık iltihaplandığı için ikisini birden geniz eti ve bademcikleri aldırın dediler sizce ne yapmalıyız aldırmak doğru mu?
Yukarı Dön
dtuncer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2009
Konum: ev hanımı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2013 Saat 13:07
Bu arada önceki msj ımda söylemeyi unuttum Doktor Bey, cuma günü öğlenden beri bişey yemiyordu sadece su ve meyve suyu, bugün sabah muayene ettiğinde boğaz iltihabı gerilemiş ama bişey yemediğinden ağzında mantar oluşmuş dedi ayrıca gerçekten oğlumun ağzı çok kötü kokuyor 2 gündür,yemek getiriyorum ama daha kaşığı uzatınca öğürmeye başlıyor alsa bile 1-2 kaşık onu da hemen çıkartıyordu sabah meyve tabağı hazırladım kivi, kara dut ve portakal hepsinden çok az yedi ilk defa...Bir de kakasını yapmamıştı cumadan beri akşama kadar yapmazsa getirin lavman yapalım dedi eve gelince oğlum kakasını yapamadığını söyleyince duphalac verdim az önce çok az yaptı sertti ve çok pis koktu,bu arada tekrar ateşi çıkar diye damar yolunu yarına kadar açık bırakalım dediler,ama dediğim gibi geniz eti ve bademcik aldırma meselesi kafama takıldı , bir de geniz akıntısı çok fazla dedi baş ağrısı da hala geçmeyince az önce tekrar 2 kaşık parol şurup verdim sizce ne yapmalıyım, bir de karnım ağrıyor diyor devamlı bu ürtiker le mi alakalı anlayamadım ( oğlumda bir de ürtiker var) bu arada doğum tarihi 14 mayıs 2007 , şimdiden teşekkürler Doktor Bey...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 00:07
1- Bu kadar macera yasandi, hani "Kan sayimi?" Su WBC degerini bir ogrensek, bir zahmet!! de ona gore Antibiyotik gereklimi, degilmi ona gore bir sey soylesek..
2- "- ama bişey yemediğinden ağzında mantar oluşmuş dedi-" YALAN. Ac kalmakla agizda mantar olusmaz.
3- Su "Kan Sekeri" davasini bir unutun.. Delinin biri kuyuya bir tas atti, isin yoksa ugras dur.
4-Sakin "Geniz Eti& Bademcik icin soylelenlere aldanmayin.Maksat baska..
5- Yemeyen cocuk, tabiiki kaka yapamaz.. Yemeye basladiginda, kaka yapmayada baslayacak... Her seyi hastaneye (tabii para ile) yaptirmaya mecbur degilsiniz..
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 30 May 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 17:34
Kadir bey merhabalar,bu mesajı yazan ablam olur ve şuanda Ankaraya gittiler Gece yine yeğenim ateşlenmiş onlarda yine kırıkkaledeki her zamanki çocuk doktoruna götürmüşler,doktor yine onlara bu defa da bağırsaklarında iltihaplanma var demiş,onlarda bu defa bu doktoru dinlemeyip Ankaraya Sami Ulus  Hastanesine gittiler.
 Kadir bey ben size WBC değerini yazıyorum 14,78  
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 19:47
Yapilanlarin hepsi nafile, bos isler. Muhtemelen; Domuz Gribi geciriyor, zaten hicbir ilaca cevap vermeyecek. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulasinlar. Bosuna cocuk izdirap cekti.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 30 May 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 20:06
Merhabalar Kadir bey,yeğenimi bugün @febaa2 arkadaşın dediği gibi hastaneye yatırmışlar,testler,serumlar,röntgenler...vs bir sürü de test yapmışlar,doktorun biri boğazında o kadar çok iltahap var ki tam lenf bezlerini dahi kaplamış demiş ve antibiyotik(AUGMENTİN 600mg) vermiş,diğeri de bugün karnı ağrıyordu ya röntgen çekmiş ve o da apandisitten şüpelenmiş fakat antibiyotik kullandığı için tam anlayamamış ve o yüzden de hastanede gözetim altına almış....
     Ben sizin yazdıklarınızı iletiyorum ve size de güveniyorum bu konuda, fakat o da anne yüreği işte çok üzülüyor,dün gece ateşi yine çıkmış,3 gecedir de uykusuz,çocuklar böyle hasta olunca biz anneler çok sabır gösteremiyoruz galiba ,doktorların elinde sanki sihirli deynek varmış gibi geliyor,dokununca iyileştirecek gibi geliyor,ama sizin de dediğiniz gibi zaman gerekiyor sanırım ve bir de sabır...
  ilginiz için çok teşekkürler Kadir bey,Allah razı olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.