Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - huzursuzluk (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhuzursuzluk (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Konu: huzursuzluk (ateş)
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 01:18
hocam 4 ayını tamamlamış bebeğimin gecen günlerde emmek istememesi yuzunden dr.a goturmustum.bir şey yok denmıstı,sonrasında atesı cıkınca ılıadon vermıstım sızın de oncekı maıllerınız ve tavsıyenız yardımıyla,o gunden sonra emme rahatlasa da (ates de olmadı) bırkac gundur cok huzursuz gece gunduz en fazla 1 saat uyuyo acıyla aglayarak uyanıyor,emerken huzursuz cogu zaman.pipisının ucunda kırmızılık oldu dediğiniz gıbı sıcak suyla sabunla ıslatılmıs bez de beklettım bırkac kez ama hala gecmedı,popolın de aldım her seferınde suruyorum. pıpısının ucu kıpkırmızı,ustlerde nokta nokta svılce gıbı seyler var. benım gozlemledıgım ve aklıma gelenlerı soyleyeyım,alttan gazınıı yapmakta ınanılmaz zorlanıyo ve bu nedenle uykudan uyanıyo,emerken de gazını yapamadıgına zorlanıyor gibi. ya da bır ıhtımal kulagı hala duzelmedı,ama burnu tamamen acık bır gundur. terledıgı ıcın su da verıyorum dedıgınız gıbı:( sütüm mü yetmıyor dıye dusunmeye basladım,bezı ıdrarla tamamen doluyo normalde kakayı 5-6 kez yapan bebek 3 kere fılan yapıyo gun ıcınde. su anda 4 ayı yenı bıtırdı 8.300 gorunuyo tartıda erkek bebek.bır de aklıma gelen  d vıtamınını 5 damla verın demıslerdı bır ıkı gundur bırkac damla fazla kactı galıba goremedıgımden,bundan olabılır mı bılmıyorum. sureklı bı huzursuz,bazen ıse cok neselı ama canı yanarak aglıyor cok bellı bı sıkıntısı var ama ne? ateş vs yok anlayamadım ılıadın de 1 kere damlattım tekrar ama bılemedım sızce ne yapmalıyım hocam. Hocam bir de az önce bezi acıkken ıdrarını yaptı hiç acı cekmedı,sanırım pişikten değil acısı:)

Düzenleyen mrb - 08 Nis 2013 Saat 01:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 18:01
4 aylik bir bebek; 6.4kg olacagi yerde, 8.3kg geliyorsa, sikintisi kesin asiri beslenmekten. Hele birde sicak tutup terletiyor iseniz, daha beter sikintilari olabilir. 4 aylik bir bebek, normal beslendiginde 4-7 gunde 1 defa kaka yapar... Allahtan doktorunuz "akli basinda" bir doktormusta, sizi makaraya sarmamis...
Biraz, daha fazla kucaginiza alip, evin icinde ( hava musait oldugunda disarda) yuruyun

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2013 Saat 18:18
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 20:55
hocam,bebek buyuk ama zaten 3940 doğdu. 
doğum 3940
1.ay 5200
2.ay 6300
3.ay 7600 son tartıldıgından beri ise 3 haftada 500gr almış sadece. Tek beslendiği sey ise anne sütü. belkı yanlıs oldugunu dusuneceksınız ama sanırım sorun gercekten doymaması. günde 7-8 kez kaka yapıyordu. sımdı 3 kere zor yapıyor. bugun sutumun cok geldıgını ben de farkettım ve ılk defa duzgunce uyudu,huzursuzlanmadı.gaz cıkarmada sorun yaşamadı. ,yeterlı doyup doymadıgının kriteri kakası idi ama ırı bebek olunca neye bakmalıym,süt gelmeyınce kızıyo aglıyo sanırım
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 20:57
hocam asırı beslense kakası yesıl olur dedınız dıye onu dusunmedım,altın sarısı hep kakası,ama dun bıraz daha katıydı,bugun eskısı gıbı daha sıvı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 05:58
Muhim bir sey yok, aynen devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.