Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil Vicks
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAcil Vicks

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Acil Vicks
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 08:19
Hocam akşam kaynar suyun içine 1 çay kaşığı vicks kouduk ve odanın içinde buhar solunumu oldu. Eşim sonra o küçük tencereyi kombi peteğinin üstüne koymuş. Sabaha kadar orda kalmış. Sabah kızım bn bir ara odanın dışına çıkınca elini bu suya koymuş. Geldiğimde ellerinde krem olduğunu gördüm. Neyi açmış diye etrafa iyice baktığımda kombi üstündeki sulu vicksi ellediğini farkettim. Bende elledim hemen ellerimde dondu. Ellerini yıkamak için lavaboya gittiğimizde dudağının kenarında farkedince çok korktum. Hemen ağız çevresini yıkadım. Ellerini ağzına götürdüyse eğer çok korkuyorum hocam. İçmemiştir o suyu çünkü tencere içindeydi yere dökmemiş ellerinde ve dudak kenarında minicik bir parça vardı. Hocam tehlikelimi reçetesinde oral yolla alındığında hastaneye götürülmeli yazıyor. Yalvarıırm yardımcı olun hiç iyi değilim. Kızımşimdilik iyi durumunu kontrol ediyorum. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 08:44
Hocam kızım 17 aylık bu durumda yazmayı unutmuşum . Benim korkum parmaklarını ağzına götürdüyse. Parmaklarının hemen hepsi ellerini vicskli suya batırdığı için her iki elide öyle durumdaydı. Çok korkuyorum hocam yardım edin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 18:54
Korkulacak bir sey yok... Bizim kocakarilarin uydurdugu bir " Vicks uygulamasi" da, findik kadar Vicks'i cocuklara yedirmekti..Bu son derecede sacma ve zararli uygulamada bile,o miktarlarda bir sey olmuyordu, sadece fazla yenildiginde; "Hayal gormeler" oluyordu.. Sizin kizin alabilecegi miktarlar, bu miktarin cok altindadir..
NOT: Vicks; yenilmez, burun icine surulmez.. KOCAKARILARA DUYURULUR...
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 19:13
Kadir Hocam yüreğimden geçenleri size yazamam amagerçekten teşekkür ederim yanıtınıza. Viski direk yemedi zaten su içindeki vickse ellerini batırmış ağzının kenarındada bu kalıntıyı görünce hemen diline baktım dudaklarına baktım ellerini ve ağız çevresini yıkadım hemen prosedürüne baktım içindeki maddeden dolayı kafur solunum yetmezliği durumunu okuyunca hemen size yazdım. Ellerini ağzına götürmüştür ama bende baktım tadı zaten acı benim kız uzun süre yapmamıştır yapsaydıda ağzını büzüştürür şekilden şekile girerdi o an ne yapacağımı bilemedim hemen size yazdım . Evde yalnızdık akşamı zor bekledim siz yazacaksınız diye teşekkür ederim sağolun. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 20:09
Oyle oldugunu zaten tahmin etmistim... Zaten cocuklarin yemesi benim korktugum durum degil, aci oldugundan yiyemezler... Benim korkum, bazi buyuklerin cocuklara zorla Vicks yedirmeleri durumu...
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 12:24

Hocam farklı bir konu başlığı açmadan size daha önce sorduğum soru başlığında yazmak istedim. Hocam kızım 17 aylık ve grip geçiriyor. Gece rahat uyuması için kaynar suyun içine 1 çay kaşığından biraz fazla vicks koyup oda içersinde bekletiyoruz. Gece uyuduğunda burnundan horluyor resmen burnunun içi hırıl hırıl sümküremediği için içerdeki sıvı tıkanıklık yapıyor. Sadece akşam yatarken yapıyoruz biraz rahatlıyor. Vicks’in kullanım kılavuzunda ve özellikle internette vicks’in 2 yaş altı çocuklarda kullanımının sakıncalı olduğu belirtiyor. Açıkcası tereddüte düştüm. Sizin tabirinizle direk temas etmiyoruz sadece solunum ve buhar yoluyla. Tenine sürmüyorum . Bu kadar korkulacak bir etkisi var mı gerçekten. Eğer sakıncalıysa yapmayalım. Yazan bilgiler vaktinizi almazsa kısaca şöyle :

Yeni bir çalışmanın içeriğine göre popüler soğukalgınlığı çaresi Vicks VapoRub yeni doğanlarda ve 2 yaş altı bebeklerde nefes almayı kısıtlayan solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olabilir. Wake Forest Üniversitesi’ndeki doktorlar bu çalışmaya, 18 aylık bir kızın soğukalgınlığını  tedavi ederken vicks’den burnuna birparça konulduktan sonra ağır solunum yolu sıkıntısı çektikten sonra başlamış. Bu; çocuklara uygulamadan önce ilaçların etiketlerini düzgün okumamanın başka bir klasik vakası denilebilir.

Dünyanın en saygın tıp dergilerinden biri olan Chest’ in son sayısında yayınlanan bir araştırmada, reçetesiz satılan Vicks VapoRub isimli soğuk algınlığı ilacının da 2 yaşından küçük çocuklar için tehlikeler taşıdığı bildirildi. Araştırmada, bu ilacın bronşlarda iltihaba yol açarak, mukus yapımını artırarak ve mukusun küçük bronşlardan temizlenmesini azaltarak çok ciddi solunum yetersizliğine yol açabileceği ve bu yüzden küçük çocuklarda kullanılmaması öğütleniyor.

Wake Forest University School of Medicine’ de yapılan araştırmada, Vicks’ in insanlarınkine çok benzer bronşlara sahip olan dağ gelinciklerinde mukus yapımını yüzde 59 oranında artırdığı ve mukus atılmasını yüzde 36 oranında azalttığı, ilacın solunum yollarında kan toplanmasını azaltmadığı, sadece beynin bronşların açık olduğunu sanmasını sağladığı belirlenmiş.

Araştırmayı yapan uzmanlar, ilacın aslında solunum yollarını açmadığını, ama beynin solunum yolları açıkmış gibi algılamasını sağladığını da ileri sürüyorlar.

Aslında uyarı var

Vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç.
İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor. Hastaların göğsüne, boynuna ve ağrıyan yerleri üzerine sürülüp ovalanarak uygulanan ilacın öksürüğe, kas ağrılarına, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya, ses kısıklığına iyi geldiğine ve solunumu rahatlattığına inanılıyor.

İlacı üreten firma ise bu araştırmaya itiraz ediyor. İlacın bir asırdan beri kullanıldığını, son beş yıl içinde bir milyardan fazla satıldığını ve herhangi olumsuz etkisinin bildirilmediğini ve hayvanlar üzerinde elde edilen sonuçların insanlar için geçerli olmayabileceğini ileri sürüyor.


İlaç üretici firma çok haksız da değil, zira ilacın prospektüsünde iki yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması ve 6 yaşından küçüklerin ilacı soluyarak içlerine çekmemeleri gerektiği ve ilacın burun deliklerine sürülmemesi uyarısı yer alıyor. Çünkü ilacın içinde bulunan kâfur yutulduğunda ve emildiğinde toksik etkiler gösterebiliyor.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 19:31
Soyle bir problem var....
2 yas alti cocuklarda; Tibbi deney yapamazsiniz.. Ilac firmalarida, Ruhsat alabilmek icin, BUTUN ILACLARA, o ibareyei koyarlar.
Benim merakima giden husus; 1 Asirdan beri kullanilan ve simdiye kadar hicbir olumsuz etkisine rastlanmayan bu ilaca gosterilen hassasiyet niye 2-4 aylik bebeklere bile; Ventolin, Singulair, Asist, Actifed, Sudafed, Aferin, Peditus, Zaditen ve bilumum oksuruk, nezle ve sonu -Cold ile biten ilaclar verilirken gosterilmez!!! Bu ilaclarin yaptiklari ortada iken, bu zat-i sahanelerinin AKLI nerede acaba? Nerede olacak; yazin hangi ilac firmasinin hangi seyahatine katilacaginda... Gariban Vicks firmasi doktorlara rusvet vermiyorki!!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.