Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - W oturma Şekli
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumW oturma Şekli

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: W oturma Şekli
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 12:02
Hocam kızım 17 aylık ve yerdeyken hep W konumu ile oturuyor. Bacaklarını iki yanına açıyor. Haliyle evde ayakkabı ile dolaştırıyoruz. W oturma pozisyonunun çocuklarda yanlış oturuş şekli olduğu ve içe basma problemine neden olduğunu söylüyorlar.Kızımda zaten sağ ayağını içe basıyor. Bu neden olmuşmudur? Diğer bir sorumda evde ayakkabı giysinmi ? Çorapla parke üstünde kayıyor düşmemesi için giydiriyorum?
Değerlendirseniz hocam.Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118939
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 19:03
Bagdas kurup oturmasini tesvik edin.
Corap aldiginizda, altinda plastik bantlar olanlarindan alin, onlar kaymaz. Ayakkabiyi sokakta giysin.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 10:12
Hocam kızımın oturuş şeklini değiştirisek ve ev içinde ayakkabı giydirmezsek bu içe basma olayı çözülebilir mi? Ben size kızımın yürüyüşünü videoya çekip göndereceğim. Eğer siz sorun olduğunu söylerseniz o zaman çocuk ortapedistine götüreceğim. Kızım 16 aylıkken yürüdü yani 2 ay bile olmadı yürümeye başlayalı. Doktora götürmek için erken olduğunu yeni yürümeye başladığı için sağ ayağını içe doğru yamuk atıyor. Doğuştan eğri değil ayağı. Biz zaten her banyosunda ayağına masaj yapıyoruz. Bunca zaman anlardık. Dümdüz her iki ayağıda kalça çıkıklığı yok. Sol ayağını düz atıyor adımını sağ ayağını sol ayağına doğru yamuk atıyor yürürken . Ama hep otururken W konumunda oturdu. Bebekken bende öyle otururmuşum hep. Benim şimdi öyle bir problemim yok. Bunlara dikkat edersek düzelir değil mi Hocam ? Yada düzelmesi için sizin tavsiyeleriniz ne olur hocam . Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118939
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 20:13
Bunlarin hepsi zaman icinde kendiliginden duzelen durumlardir. Zaten 17 aylik bir cocuktan; "uygun adim" yurume beklenmezki.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2013 Saat 13:57
Sayın hocam size yazdığım özel mesajda bana mail adresini verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bende size video gönderdim mailinize bakıp değerlendiriseniz çok memnun olacağım sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.