Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kahvalti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKahvalti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: Kahvalti
    Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 01:22
Hocam Merhaba, müsadenizle size bir kaç sorum olacak, cevaplamanızı rica edeceğim. 1. Sorum oğlum 6,5 aylık anne sutu almiyor suanda. kahvaltısına yeni başladık. Şöyle hazırlıyorum: 150 ml devam sütüne labne peynir ve yumurta sarısıyla karışım yapıp biberonlar içiriyorum. ( kasığa hazır değil henüz) bu şekilde kahvaltı başlangıç için doğrumu hocam? 2. Son sorumda: pastörize günlük sütten vermek istiyorum başlangıç olara günde 50 ml başlıyımmı hocam?     Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyor, babalar gununuzu de kutluyorum hocam, Allah uzun uzun omurler versin size. Ellerinizden opuyorum, Sevgiler.
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 10:42
1-Devam sütü de ne oluyor?? Böyle enayi ürünlere para kaptırmayın. Normal "kutu sütlerini" kullanın... Sanki sadece "kutu sütleri" PASTÖRİZE EDİLİYORMUŞTA, DEVAM SÜTLERİ EDİLMİYORMUŞ GİBİ, iddialarda bulunan mamacı sahtekarlara inanmayın. Hele toz halindeki bebek mamaları, tam sterilizasyon ile hazırlanıyor. Eğer kutu sütlerine uygulanan ısı zararlı olsa idi,  devam mamaları ve bebek mamaları en zararlı olanları olurdu..Yakılarak kömür haline getirilmedikce, proteinler ısıdan müteessir olmazlar ve anaları filan ağlamaz( ne demekse). Bunu lise talebeleri bile bilir ama ne hikmetse, üniversite mensupları bilmezden gelirler.  
2- Kutu sütlerini (Pastörize sütleri) 50ml. den başlayıp, çocuğun alabildiği miktarlara çıkarın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Haz 2013 Saat 10:43
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 11:04
Tesekkurler hocam
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 03:44
Kadir hocam bundan sonra bebeğime hazır mama vermeyeceğim. Size çekinerek soruyorum; bu sek in pastorize sütlerini bir tasım kaynatıyor muyuz yoksa kaynatmadan mı içiriyoruz. Teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 10:59

Kutularda hiçbir işleme gerek yoktur . Şişe sütlerinin " son kullanma" tarihleri yakınsa, "Bir taşım kaynatmanız" yeterlidir. Tabii, burada bahsi geçen şişe sütleri, eski-klasik usuldeki şişelerdir.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 13:16
Sevgili Kadir hocam, oğluma 100 ml pastorize inek sütünü kaynatmadan içirdim. Hazir mamadan sonra sütü içmeyecek diye korktum ama çok severek içti:) Nezaman arttırmaya başlıyayım? Artık aptamil devam sütü vermek istemiyorum çünkü. Birde hocam inek sütü alerjisi olursa belirti nezaman vermeye başlar? Umarım olmaz tabi. Şimdiden çok teşekkürler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 18:33
Aptamil devam sütü; deve sütümü? O da inek sütü.  Bir allerjisi olsa idi APTAMİL İLE DE ORTAYA ÇIKARDI. Hiç korkmadan kutu sütlerinden verin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 19:38
Deve sütü? :)) hocam güldürdünüz beni. Bu aptamil mamaları bize sattırmak için burdaki doktorları bir bilseniz inek sütünden korkar olduk. aptamilde inek sütü tabi ama işlemden geçiyomuş da çok faydalıymış da vs..Çok teşekkürler cevabınız için iyi ki varsınız. Sevgiler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.