Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 38.7 ateş ve havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum38.7 ateş ve havale

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: 38.7 ateş ve havale
    Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 13:34
hocam dün akşam üstü bi yaşındaki oğlumun ateşi inip inip çıktı ama 38.7 yi geçmedi tahlil için hatane gittik ve boğazı şiş diyerek ateş düşürücü fitil ve antibiyotik verdiler iğne yapmak istediler yaptırmadım kalsın ateşi dedim sonra tahlil için başka özel bir hasteye gittik ve tam doktorla konuşurken oğlum gözlerini tavana dikerek kasıldı ve bilinci gitti 2-3 dakika nefes alamadı diyazem fitil yapıp ambulansla devlet hastanesine sevk ettiler oğlum biliçsizce uyuyordu orada soğuk tatbik ettiler ve iğneyle ateşi düştü

şimdi hocam tahlilde WBC değeri 6.5 ateşine müdahile etmediğim halde neden havale geçirdi
iğneyi yapttırmadığım için suçlanıyorum haklılarmı
tekrar etme olasılığı ve hasar bırakma olasılığı nedir
bundan sonra korkudan sanırım ateşini düşüreceğim 
çünkü hocam ömrümüzden ömür gitti hala titriyorum yorumlarınızı bekliyorum saygılar
Yukarı Dön
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 13:55
bide hocam bir kez havale geçiren çocukta havaleye yatkınlık vardır ve tekrar geçirebili deniyor doğrumudur
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 22:51
WBC; 6.5, daha hala neyin suçluğunu hissediyorsunuz? Belliki, Viral bir hastalık geçiriyor. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi ;yazarlar bölümünden(eski yazılar listesinin en altında) okuyun.
Bu yaşta bu şekilde ateş, 6.Hastalığın işaretidir. 3 gün ateşin arkasından bir döküntü görürseniz, bu 6.Hastalıktır, basit bir viral hastalıktır. Bir önemi veya tedavisi yoktur. SAKIN o gittiğiniz cahil doktorların dediklerin kanmyın, zira 6. Hastalığı bilen doktoru bulmak bile günümüzde zorlaştı. Allahtan, o geri zekalıya kanıp, iğneyi yaptırmamışsın. Daha, basit bir "Kan sayımına" bakıp, doğru-düzgün yorum yapmaktan bile aciz. Havale; ASLA beyinde hasar yapmaz. Bu laf, üçkağıtcı doktorlar tarafından hastaları korkutmak için söylenir. Bu cahiller; daha bir Sara nöbeti ile, Havalenin farkını bile bilmezler.
Yukarı Dön
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 02:35
yani hocam doktorlardan inanın korkuyorum tıp merkezindeyiz yavrum havale geçiriyor ve doktor ambulans çağırıyor bu dünyanın neresinde var allah aşkına ve diyorki çocuğun bilinci kapalı hemen gelin hastaneyi inletiyorum nefes almıyo diye dönüpte müdahale edemiyor eli ayağına dolaşmış bir şekilde bakıyor sadece tekrar sevk edildiğimiz devlet hastanesinde doktor eşime ben biliyordum ama eşiniz iğne vurmamı kabul etmedi diyor.bu arada çevrem tarafından ne okumuş cahilliğim kaldı ne bilimi reddettiğim yakında üfürükle tedaviye başlayacakmışım.doktora diyorumki WBC 6.5 ise neden bu antibiyotiği veriyosunuz oda diyorki bu değer yükselebilir bizde sizden bunun oynak bişey olmadığını hastalığın başında ne ise aynen devam ettiğini öğrendik.makalelerinizi hep okumuştum hocam ama yaşamak farklıymış insan evladını öyle görünce neye uğradığını şaşırıyor ben bu tranvayı nasıl atlatırım bilmem ama oğluma ateş düşürücü veriyoruz eşim bidaha bunu yaşamak istemiyorum diyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 10:19
O tıp merkezindeki zavallı cahile, Havalenin ne olduğu öğretilmemişki!! Benim makalemi okudu iseniz, Havalenin neden ve nasıl olduğunu öğrenmişsinizdir. Havale bir nevi, beynin kendini savunma mekanizmasıdır. Ateş esnasında artan oksijen tüketimi dolayısı ile anoksi denilen oksijensiz kalmayı önlemek için, beyin çalışmayı durdurur ve beyin ile vücut arasındaki irtibat, geçici olarak kesilir. Vücudun bu esnada, kafası kesilmiş gibi( decerebration) tepki vermesinin sebebi budur. Bunun sonucunda, Kalp ve Akciğerler daha hızlı çalışarak beyine yeterli oksijen gönderdiklerinde, beyin tekrar eski faaliyetine döner. Cahillerin hala  yaptıkları "soğuk tatbiki ile" kalbin ve solunumun hızlanması önlenirse, havale süresi uzar. Ben doktorlardan ümidimi kestim, sizleri eğitmek peşindeyim... Bir daha böyle "TRAVMA" larla karşılaşmamanız için,  çok ama çok okumanız gerekiyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Tem 2013 Saat 10:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 10:32
lütfen; "Ateşin yan bulguları ve Sebepleri" makalemi çok dikkatli bir şekilde okuyun. Bilhassa en alttaki şemanın üzerine tıklayıp, tabloyu büyütün ve çok iyi inceleyin. Orada, sağ üst köşede gördüğünüz hadise (Recruitment fenomeni), neden iç ısı yükseldiğinde üşüme ve titreme olduğunu izah eder. Afrika sıcağında bile Sıtmalı bir kimsede, iç ateşinin ani yükselmesi ile nasıl üşüme ve titreme olduğunu izah eder. O tabloyu doktorların bile kolay kolay anlayabileceklerini tahmin etmiyorum. En azından bu mekanizmaların varlığını bile bilmeniz, sizlerin gözlerini açmaya yetecektir. Ateşden ve havaleden korkmayın. Tehlikeli olan, ateşe sebep olan "MENENJİT" GİBİ HASTALIKLARDIR. Ateşin kendisi değil...Artık bebeklere Act-HİB aşıları karma aşıları ile birlikte yapıldığından, menenjitler günümüzde son derecede azalmışlardır.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Tem 2013 Saat 10:33
Yukarı Dön
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2013 Saat 16:13
hocam tabiki yine siz haklı çıktınız dün ateş bitti ve üçüncü gün sizin teşhisinizle döküntü başladı kırmızı kırmızı lekeler çıkıyor vücudunda oğlum 6. hastalık geçiriyor sayenizde korkmuyorum.sunu bilin ki uzaktasınız ama türkiyede sizin için dua eden yüzlerce anne var Rabbim sizi hiç bunaltmasın.bu arada hocam tıp merkezindeki doktor bu gün eşimi aramış çok korktuğunu ve çocuğun durumunu merak ettiğini söylemiş.vah benim ülkemdeki doktorlara dün haberlerde 16 aylık bir bebeği ateş nedeniyle hastaneye götürmüşler bademcikleri şiş diyerek ilaç kullanmışlar geçmemiş başka doktor dizanteri teşhisi koymuş ilaçlar vermiş yine geçmemiş başka bir doktorkızamış teşhisi koymuş ve ilaçlardan bebeğin böbrekleri iflas etmiş Allahtan babası donör olmuşta kurtulmuş anne diyorki ne olur hastalık tam araştırılmadan çocuklarınıza ilaç vermeyin ne acı dimi hocam iyki siz varsınız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2013 Saat 13:57
Muhtemelen; Aferin, Peditus ve Calpol üçlüsünü kullandılar. Bu şekilde, Parasetamol, 3x misli ile verilmiş oluyor. Korkunç bir doz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.