Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kakasında mikrop
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkakasında mikrop

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: kakasında mikrop
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 18:35
merhaba hocam, arastırdım bulamadım bebeğimde küçük ve pek durmadığı için çok ugrasamadım belki size aynı soruları soracagım.yardımcı olursanız çok sevinirim                3 aylık bebeğim var kilosu 6100 boyu 60 .kakası yeşilimsi bazen hardal sarısı oluyor ve çok kokuyor.ama hep böyleydi.benım sorunum günde 4-5 defa kaka yapmaya başlayınca ve en önemlisi şu 2-3 gündür ağlıyor huysuzlanıyor özellikle uykuya dalarken çok ağlıyor.gunduz uykusu sureklı bölunuyor. ben uyku problemlerıyle dr.gıttıgımde kakasında mikrop(5-6 bk) tahlılıyle cıktım.dr nidazol verdı ama bebegım daha cok kucuk .endişeliyim.gerçekten ishal mi karın ağrısı çekiyormu.gun ıcınde cok keyıflı olan bebegım uykusu gelınce huzursuzlanıp ağlıyor bunun mikropla alakası varmıdır.tedavi yöntemim ne olmalı.?3aylık bebege nıdazol hakkında ne dusunuyorsunuz.  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2013 Saat 11:02
"Vay anasını sayın seyirciler"  ...Kakada mikrop(!) bulmuşlar. Demek bazı doktorlar, kakanın "steril" olduğunu sanıyorlar... Ne yaparsınız, Devletimizin acele ile yetiştirdiği doktorlardan da bu kadar "cevher" beklenir.
Sakın endişelenmeyin, o doktor kerizin teki, hiçbir şeyden haberi yok. Mikropsuz kaka sadece bebeklerin ilk yaptıkları ve "Meconium" denilen kakadır. Bebek barsakları, 12 saat içinde  doğarken anneden çıkarken aldığı E. Coli bakterileri ile enfekte olurlar. bu olması ŞART olan bir durumdur, yoksa bu bakterilerin sentez ettikleri K vitamini oluşamaz ve kanamalar olur. Bu sebeple, normal doğanlarda bir problem olmaz iken, Sezaryen doğumlar bu bakterilere geç ulaştıklarından, hep iğne ile Kvit verilme zorunluğu vardır.
Çocuğunuzdaki şikayetler, kakanın yeşil olması, hep "FAZLA YEDİRİDİĞİNİZİN" İŞARETLERİDİR. Hemen Nidazol'ü kesin, memede zorlamayın, kaka "Altın sarısı" renk aldığında çocuğunuz düzelecek. Eski yazıları da mutlaka okuyun.  
Yukarı Dön
zelha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 11:39
doktor bey inanın çok üzülüyorum.endişeliyim.cevrem sankı cocugu ölüme terk etmişim gibi davranıyor.ne yapacagımı bılemıyorum.ben hiç bir ilaç vermedim ve sadece bekliyorum su veriyorum.3 aylık ve vücuduna yalnızca anne sütü giren bir bebeğe antibiyotık düşündürüyor çok.iyi huylu kotu huylu bakterilerin oldugunu kotu huylu bakterilerin bebekte kötü sonuclar doguracagını beklemenın çok tehlikeli oldugunu bütün vücuda yayılabılecegını söyluyorlar.çok kaygılıyım.bebeğimin kakası hala yeşil öyle ağlamıyor çok ama eskisi gibide değil kırgınlıgı huzursuzlugu var. ben sıksık emzirıyordum zayıfladı diye simdi düzenli emziriyorum ve sanki daha iyi gibi geliyor.öylece beklemek ne kadar dogru yada başka ne yapabilirim.sancısını nasıl hafifletebilirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 11:56
Ateş olmayan bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı yoktur. Ayrıca da, barsak içindeki bakterilere etki edebilecek bir antibiyotik yoktur. Bir ishal durumunda, barsaktaki kakaların içindeki bakteriye antibiyotik nasıl gidecek, antibiyotikler vücutta, kan ve damar yolları ile dağılırlar. Kaldıki sizin çocuğunuzda barsaklarında bir hastalık yapıcı ajan yok..  
Siz bebeğinizi düzgün ve zamanlı besleyin, kakası düzelecek, yeşil renk, altın sarısı renk alacak.
Yukarı Dön
zelha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 00:11

Doktor bey;Günümü bebeğimden boş kalan zamanlarda makalelerinizi ve mesajlarınızı okuyarak geçirdim;ve,Allah razı olsun.Rotavirüs aşısı hakkında makalenize şaşırdım.benim kızım 30 martta doğdu.Şuan  bugünle  3 ay 15 günlük oluyor ve şimdi kalakaldım.Bebeğimin aşısı en son 27 haziranda yapıldı ve beni hemşire 29 temmuzda aşı için çağırdı.

1-Ben bugün gidip aşıyı vurdursam 29 temmuzdaki aşı ertelenebilir mi?

2-Bugün tam 3,5 aylık oluyor uyarmı aşı için.?

3-İlk rota virüs aşısı olacağı için eczaneden halletmem sorun olur mu.?(çünkü;bu aşıyı burada bulmam zor olabilir)

4-Eger eczaneden olursa hangi markayı önerirsiniz.?                                                                    



Düzenleyen zelha - 15 Tem 2013 Saat 00:13
Yukarı Dön
zelha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 11:45
doktor bey,sağlık ocağıyla görştüm hemşire hanım 4.ay aşılarıyla birlikte yapılacağını söyledi.siz 2-4 aylar arası ve arada 1 ay olması lazım demişsiniz ama onlar sorun olmaz diyorlar...??. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 11:53
1- Sizin ilk karma aşıyı; 30 Mayıs veya takip eden günlerde yapmaları gerekiyordu. O gün ilk RotaVirus aşısı da yapılabilirdi.
2- 27 Haziran da ilk aşıları (5'li karma, Zatürre) yapıldı ise, bu aşıları 2 ay aralarla yaptırmak daha doğru olur. Siz hemen bugün ilk Rota Virüs aşısını yaptırın. Aşı ağızdan verildiğinden, siz bile yapabilirsiniz. RotaRix aşısı 2 dozda verilir ama sulandırılma meselesi vardır. 3 dozda yapılan RotaTeq aşısını ise, doğrudan içirebilirisniz. Bunu vermek daha pratiktir. 29 Temmuzda aşı yaptırmayın.
3- 27Ağustos veya takip eden günlerde, ikinci parti( 5'li karma, zatürre) aşıları yanında ikinci RotaTeq aşısını da içirin. Aynı gün olmasına dikkat edin.
4- RotaVirüs aşılarında marka çok mühimdir, mutlaka AYNI MARKA ile devam mecburiyeti vardır.
3- Son doz(3ncü) Rotateq aşısını da 27Ekim veya takip eden günlerde( 3. doz karma aşılarla birlikte)  içirin.
Bu şekilde aşıları yaptırmanız sizin için en doğru yöntemdir.


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Tem 2013 Saat 12:03
Yukarı Dön
zelha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 12:43
dokor bey ben 27 haziranda hiç aşı yaptırmadım.hemşire hanımla görüştüm o 29 temmuzda gelmem gerektigini söyledi.ben bugün bu aşıyı yaptırırsam 29 temmuzdaki karma aşıyı geç yaptırsam sorun olurmu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.