Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti ve iştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti ve iştahsızlık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti ve iştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 12:07
Merhaba Kadir Bey, 3 yaşındaki oğlum orta kulak iltihabı nedeniyle geçtiğimiz kış 5-6 kutu antibiyotik bitirdi.15 gün kadar önce gittiğimiz KBB doktorumuz kulağında sıvı birikmesi olduğunu tüp takılması gerektiğini ve bu sırada çokta büyük olmayan geniz etini de alacağını söyledi.Son çare olarak doktorada danışarak bir kez daha antibiyotik kullandık.Sıvı birimi geçti ve doktorumuz ameliyatı erteledi.Bu arada gece uyurken kalp ritminde düzensizlik olduğunu farkettik. Uyurken kulağımızı her göğsüne dayadığımızda duyabileceğimiz gibi bir ritm bozukluğu mevcut.EKG çekildi. Holter takıldı. Uzman doktor çocuğun kalbinde sorun olmadığını holter sonucununda normal çıktığını belirtti.Ama bizimde tespit ettiğimiz bir sorun olduğunu neden kaynaklanabileceğini ısrarla sorduk sonunda geniz etinin bu tür bir sorun yapabileceğini söyledi.Ayrıca holter raporuna da “uyku apnesi,sinüs pausesi” yazmışlar.1 haftadır oğlum hiçbir şey yemiyor. Zaten sebze yemezdi sadece et yerdi. Şimdi onuda yemiyor. Abur cubur vermiyoruz.Ama bu seferde aç yatıyor.Kan sayımı yapıldı sorun yok dediler.Sadece bir değer düşükmüş o da önemli değil dedi doktor.Yardımlarınız rica ediyorum.Ne yapabilirim.Geniz eti bu tür ritm bozuklukları yaparmı?İleri derecede iştahsızlık yaparmı?Aldırmak gerekirmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 16:11
Kazığın dik alasını yemenize ramak kalmış. Bütün başınıza gelenlerin baş sebebi, Orta Kulak iltihabına antibiyotik verilmesidir. Orta kulak iltihabında, ismi haricinde iltihap ile ilgili tek bir husus yoktur. Bu tip Orta kulak iltihapları, DAİMA Gripal bir enfeksiyonun arkasından, oluşan ödemin, Öztaki borusunu kapaması ile ortaya çıkar. İliadin ped burun damlası ile bu ödemi çözdüğünüzde, hastalık düzelir. Bunların verdiği hiçbir ilacı kullanmayın, hiçbir dediklerini de yapmayın... Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 18:22
Doktor Bey,bu durumda orta kulak iltihabı geçirdiğinde burun damlası kullanacağız peki ateşi olursa ne yapayım.ki bizimkiler genelde ateşli geçiyor.Ne kullanmam gerekir. Söylemeyi unuttum biz antibiyotikle birde actived diye bir şurup kullandık. Gittiğimiz bir doktor sadece actived ve burun damlası verip bekleyelim dedi. Biz o arada güvenemeyip başka bir doktora daha gittik. o doktor antibiyotik, actived ve burun damlası verdi.Hangisi doğru bir yaklaşım ya da ikiside yanlışmı?

Birde geniz eti uyurken ritm bozukluğu yaparmı diye sormuştum ama.Holter sonuçlarında uyku apnesi,nadir sinüs pausesi yazıyor.Bebekliğinden beri ara ara uyumadan önce nefesini kısa aralıklarla tutuyor.Şimdi azaldı ancak bazen uyurken bile tekrar ettiği geceler oluyor (ayda bir kez gibi).Küçükken pirinç ununu kavurarak verin demiştiniz. Denedik ancak sanki başka bir şey neden oluyor gibi. Çünkü azalmış olsada hala var.

Bu arada oğlumun iştahı yerine geldi. Ama inanın bu 1 hafta süren iştahsızlıklarının ve huysuz, mutsuz bir çocuk oluşunun sebebini anlayabilmiş değilim. Vitamin ve mineral şuruplarından kullanıyoruz.Üzerinde iştah açıcı yazıyor. Faydası olurmu?

Cevaplarınız ve sabrınız için çookkk teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 20:48
1- İkiside yanlış. En kötü uygulama, Actifed verilerek işin sürümcemede kalmasına sebep olmaktır.
2- Geniz eti, zaten zamanla kendiliğinden geçen bir durumdur.
3- 3 yaşında; 14.5 kilo olması gerekir. Bu kilonun üstünde ise, iştahsız diye uğraşmayın.
O şurupların iştah üzerine bir etkileri yoktur. Kazık yıyorsunuz.
Yukarı Dön
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 15:48
Oğlum 12,50 kg.Yarım kilo alıyor hastalanınca yine veriyor. Yaklaşık 1 senedir bu durumdayız. Artık ne yapacağımı bilmiyorum.Ritm bozukluğu ile ilgili yorum yapmamışsınız.Ben çok uzun yazınca herhalde görmediniz.

İnanın artık doktorlara hiç güvenim kalmadı.İzmir de çocuğumu götürebileceğim güvenilir bir doktor bulabilmiş değilim 3 senedir.Çocuk ayda 2 kez kesin hastalanıyor.Ün yapmış doktorların muayene ücretleride malum.Nasıl götürebilirimki onlara.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 19:26
Holter raporuna göre, mevcut RİTM bozukluğu çok önemli değil. Normal bir kimse, derin nefes aldığında da ritm okadar  bozulur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.