Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve sinüzit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük ve sinüzit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 Eki 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve sinüzit
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 22:13
Iyi akşamlar hocam;
Öncelikle insanlara verdiğiniz bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
4,5 yaşında bir oğlum var ve Mayıs ayından beri 3-4 defa bademcikleri şişti 39 derece civarı ateşlendi ve augmentin 600 s verildi. Bu bademcik olayı artık ailemizin korkulu rüyası oldu. En son 10 gün önce 37,6 derece civarı ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye gittik, bademciklerin şiştiği söylendi ve augmentin 400 mg verildi, bu defa bademcikleri şişmiş gibi değildi ama acil servisteki doktor çok ısrar etti ve 1 hafta kullandık ve bugün tekrar hastaneye gittik enfeksiyonun geçtiği ancak soğuk algınlığı ve sinüzit olduğu söylendi nasonex sprey, alores ve eksofed şurup verildi. Sürekli çocuğa ilaç yüklemek istemediğimiz için bunları vermedik sadece iliadin sprey kullandık. Yapılan kan tahlilinde  lenfosit 4,65 lenfosit % 61 plt 465 normalden yüksek çıkan değerler. mcv 75,6 mch 24,2 Neutrofil % 32,6 ise normalden düşük çıkan değer.  Bu durumda bize neler tavsiye edersiniz. Her hastaneye gittiğimde ilaçları yüklenip gelmek istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
bd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 Eki 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 22:27
Ayrıca oğlumuzda genel olarak geceleri uyuduktan sonra baş kısmında terleme oluyor ancak hastalık durumlarında iyice artan düzeyde bir kafa terlemesi oluyor. Bunun sinüzit kaynaklı olabileceği söylendi ama sizin bu konuda fikriniz nedir ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 23:12
Cocugunuz; basindan beri Grip geciriyor.. Bu doktorlar, virusleri ve Grip hastaligi diye bir hastaligi yok sayarlar.. Zira bu hastaliklara fazla ilac yazilamadigindan 'doktora getirisi' olmaz...SAKIN verilen HICBIR ilaci kullanmayin, cira gibi yanarsiniz.
1-AugmentinS 600mg; 20 kilo ustu cocuklara verilir.
2-Augm.600 tesir etmedi diye; Augmentin 400 vermek de ayri bir zeka seviyesini gosterir..
3- Lokosit:4.65 oldugu halde israrla Antibiyotik vermesi zaten, sozun bittigi nokta...
Verilen hicbir ilaci kullanmayin, hicbir yorumuna da inanmayin.. Hepsi palavra.   
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
bd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 Eki 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 11:22
Merhaba doktor bey;
Oğlumuz size yazdığım günden sonra biraz düzelme gösterdi ama öksürük hala devam ediyor. Burun için tuzlu su ve öksürük için bal-limon uygulamalarını yapıyoruz öksürükte azalma oldu ancak hala devam ediyor. Çocuk bu durumdan bayağı rahatsız oluyor. Grip olaylarında 2-3 hafta öksürük devam edebilir sanırım. Öksürük bazen kuru bazen sanki balgam çıkaracak gibi, sanırım geniz akıntısı devam ediyor. Bizim şuanda yapabileceklerimiz nelerdir acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 17:33
Limonlu bal'a ve Serum fiz'e devam edin. Ara ara; Sicak buhar/banyo da iyi gelir. Gece oksuruk olursa; ColdMix veya Vicks VapoRub kullanin (Sakin surubunu kullanmayin)..
Yukarı Dön
Nilpek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 17:37
Merhaba Kadir bey internette derdimize derman ararken rastladım size. Öncelikle çok teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için. Şuanda 3,5 yaşında olan kızım var. Çalıştığım için geçen yıl kreşe vermek zorunda kaldım. Kreşe başladı yavrum o kadar çok hastalandıki gitmek istediği halde çok devamsızlık yaptı. Kısa olmayacak ama elimden geldiğince kısaltarak size derdimizi anlatmak istiyorum. Kreşe başladı ardından balgam burun akıntısı ve düşürmediğim ateşle hastalandı. Ateşlediği için endişelenin dra gittik agumentin otrivine asist verdiler. Ateşi düştü fakat bir kaç gün sonra agumentini kullanırken ateşi tekrar yükseldi öksürük başladı.Tekrar gittik agumentin yetersiz kalmış bir ciğer filmi çekelim denildi ciğerleri balgam dolmuş denildi ve macrola zatiden sıngulaır verildi. 15 gün bir iyilik hali hastalık tekrarlıyor 15 gün sonra tekrar macrola geçtik 15 gün yine iyil tekrar hastalandı olmadı Dr değiştirdik çocuklarda astım bronşitde alerjide Uzman dra gittik bağışıklık testi alleri testi vs yapıldı ciğer filmi geniz eti filmi yapıldı testlerin sonuçları temiz çıktı. Geniz etinin olduğunu ama ameliyat gerekmedigi söylendi. Teşhis yok. Macrol ve zaditen sıngulair verildi koruyucu olsun diye zaditene 2 ay devam etmem gerektiği söylendi. Zaditen kullanırken tekrar aynı şeyler yaşandı zaditen korumamış pulmicort kullanıcaz dediler. Makina aldık pulmicort kullandık. Yaz geldi, çok şükür hastalıksız bir yaz geçirdik. Bu yıl çalışmadığım için okula göndermemiştim evde çok sıkıldı kardeş kıskançlığıda arttığı için kurban bayramından sonra okula başladı3gün gitti4.gün yine hastalandı ateş balgam geniz akıntısı başladı kbb uzmanına götürdüm geniz eti var, alınırsa rahatlar denildi. Agumentin zyrtec asist otrıvine verdi. Sinüzit dedi. Agumentin kullanırken tekrar ateşlendi öksürüğe çevirdi. Şu an çok yoğun balgam ve öksürük var ağlarken ve gülersen ötme sesi geliyor. Bugün kendi çocuk Dr umuza gittim geniz eti küçük aldırmayın dedi. Ciğerlerinde temiz dedi. 7 yaşına kadar böyle çok hastalanır çekeceksin dedi. Koruyucu olması için 3 ay zaditen ve nasonenex burun spreyi kullancakmışız. Eve geldim Allahım geçen seneki çıkmaza tekrar mı giriyoruz die düşünürken size rastladım. Çok uzun oldu bunun için özür dilerim. Ama kafam karışık şimdi ben ne yapıyım. Kızım şu an uyuyor uykuda öksürük krizi tuttu geçen yıl verilen ilaçlardan biri olan Bricanyl şurup verdim rahatladı uyudu. Zaditen ve nasonenex burun spreyini kullanıyım mı cevaplarsanız sevinirim geçen kış yaşadıklarımızı yaşamak istemiyorum:(((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 18:00
Eski mailleri okumaya devam ederseniz; nasil kaziklandiginizi, sizi nasil kandirdiklarini, basit bir Gripten vasil buyuk bir sahtekarlik yaratip, kazanclar sagladiklarini gorursunuz...
Dikkat ederseniz, bu hesapca, sizin kiziniz hic;"Grip" gecirmemis.. Hep baska "Muhim" hastaliklar gecirmis!!! Hepside Antibiyotiklik!!!
Zaten ilk hastalandiginda; o Augmentin ve Asist verilmese idi butun bu sacmaliklar basiniza gelmeyecekti..
Iyi kaziklanmissiniz, bari bundan sonra uyanik olun...
Eski mailleri okursaniz, bu TUZAGIN; hep ayni sekilde isledigini goreceksiniz.
- Once Gribe antibiyotik vererek, dogal bagisikliginiz zayiflatiliyor, yaninda verilen "Asist" ilede hiriltilar yaratiliyor.
- Olmadigi halde; "akcigerlere balgam dolmus" denilerek, daha kuvvetli antibiyotikler, Allerji ve Astim ilaci baslanarak, hadise kronik hale getiriliyor.
- Son safha; Nasonex gibi Kortizonlu ilaclarla; "sahte bir iyilik hali" yartilarak agiziniza bir parmak bal caliniyor, ama Grip virusu kortizon etkisi ile iyice vucuda yerlesiyor, ilaclara "bagimli" hale geliyorsunuz ve devamli doktora gitmek zorunda kaliyorsunuz..
Bu tezgah; 2006 yilinda; Universite hocalarinin ve Saglik bakanligi mensuplarinin Karayiplerde, 1 haftalik "Cruise" seyahatinda kuruldu.
2006 Kurban Bayramin da, Royal Caribbean sirketinin, "Navigator of The Seas" gemisinde...Hala bu seyahatin sponsoru olan ILAC FIRMALARINA sizin sirtinizdan diyetler odeniyor...
Gozunuzu acin. Degil universiteler, Saglik bakanligindan bile size fayda yoktur..Hepsi bu tezgahin icindeler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2013 Saat 18:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.