Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırıltılı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırıltılı öksürük

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikizce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Mar 2010
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: hırıltılı öksürük
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 15:10

Hocam Merhaba,

ikiz kızlarım 5 yaşında ve geçen sene kreşe başladılar. 4 yaşına kadar hastalanmamış olan kızlarım kreşe başladığından beri her ay doktorlara taşınıyoruz. balgam ciğerlere inmiş diyorlar ve macrol, bricanyl, sedafed veriyorlar. artık mayıs  haziran aylarında da aynı rahatsızlıklar olunca alerjik astım dediler ve ventolin, flixotide inhaler ile sıngulair kulllanmamızı söylediler. Hatta bir alerji profesorune yonlendirdiler. (henüz gidemedik bu doktora gerçi, çok pahalı) antibiyotik kullanmak istemiyorum ama ciğerler temizlenmezse zaturreye çevirir dedikleri için de korkuyorum. Hocam sıngulairi 2 aydır kullanıyoruz. devam edeceğiz dedi doktor. Flixotide ise yine 1 aydır kullanıyoruz, buna da devam edeceğiz dedi. Ancak benim içim hiç rahat değil Hocam. Çocuklarıma bu kadar ilacı vermek hiç istemiyorum. Hele sizin diğer sorulara cevaplarınızı okudukça kendimi çok kötü hissetmeye başladım. Hocam biz bu ilaçları boşuna kullanıyoruz anladığım kadarıyla. Ne yapmalıyız, alerji testi yaptırmalı mıyız? bu çocukların balgamlı öksürüklerinin devam etmesi durumunda ciğerler gerçekten zarar görür mü? Flixotide ve singulairi kullanmaya devam etmeli miyim? hocam cevabınız benim için çok çok önemli.
 
Not: Şuan ikisininde burunlar tıkalı ve sarı-yeşil  akıyor burunları. doktora götürmedim ama ciğerlere inermi bu balgam. Tonimer ile sık sık temizliyorum burunlarını.
 
Teşekkürederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 21:46
Siz zaten "Kazigin dik alasini" yemissiniz. Eski mailleri okursaniz yapilan tuzaklari cok guzel anlarsiniz...
Once bazi ilaclarla "hiriltilar" yaratiliyor, arkasindan Astim Bronsit diyerek O son derecede zararli Kortizonlu spreyleri Gripli hastalara vererek, viruslerin yerlesmesi saglaniyor...
HEMEN: Kullandiginiz butun ilaclari kesin.
Sadece: Oksurdugunde: Limonlu bal verin,
        Burnu tikanirsa serum fiz kullanin,
        Hiriltilari olursa aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin veya (bulamazsaniz) gogusune findik kadar Vicks surup ustunu ufak bir havlu ile kapatip, oyle yatirin.
Cok okumaniz gereken yazi var cok....
Yukarı Dön
ikizce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Mar 2010
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 11:23
Hocam çok teşekkürederim yanıtınız için. Aylardır çocukları her doktora götürdüğümde, her ilaç verdiğimde içimdeki huzursuzluğu, sıkıntıyı anlatamam. hemn bıraktım tüm ilaçları. Daha rahatım artık. 

Hocam bir kaç sorum daha olacak, bu sorulara doktorlar net bir cevap vermediği için her seferinde ilaçlara mahkum kaldım. 

* burun akıntının ciğere inmesi kaçınılmaz mıdır? önlemek için limonlu bal mı vereceğiz? burnunu tonimerle açık tutmaya çalışıyorum, bu yeterli olur mu?

*çocuklarda bu sürekli olagelen nezle akabinde hırıltılı öksürük normal bir durum mu? bağışıklıkları ,ile mi alakalıdır?

*bağışık güçlendirmek için takviyeler önerdi doktor. Balıkyağı, immuneks bir arada kullan dedi ama bukadar ilaç yüklemek istemediğim için vermedim. doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum. Sizin öneriniz ne olur hocam?

zaturreye çevirir dediler her seferinde. Zaturreyi nasıl anlarız? hangi noktada doktora başvurmalıyız hocam? ateşle birlikte mi seyreder zaturre?

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ama bu sorularımın cevabını doktorlardan net olarak alamadığım için (her seferinde bir sürü ilaç dayatıyorlar bize), her rahatsızlıklarında elim ayağıma dolaşıyor :( 

çok teşekkürederim hocam. okumaya devam ediyorum. 


Yukarı Dön
ikizce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Mar 2010
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 11:35
Hocam birde ek olarak sormak istediğim:

2 ay önce ikizlerden biri öksürdüğü için gittiğimiz doktor diğerinin ciğerinide dinledi ve banada dinletti. ıslık gibi ses geliyordu ciğerlerden. tıkanmış deyip ona da inhaler verdi. günde 1-2 defadan fazla öksürmüyordu oysa ki? Hocam böyle öksürük şikayeti olmadan ciğerler tıkanır mı? astım böyle bişey mi? Hocam sizi sorularımla sıkmak istemem ama anlamadım gitti bu işi. Aydınlatırsanız çok sevinirim hocam.

saygılarımla
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 20:37
YALANCILARIN MUMU YATSIYA KADAR YANAR.... Demis buyuklerimiz.
1- Burun akintisi, hicbir sekilde Akcigerlere inmez... Nefes borusuna bir "zerre" kadar yabanci madde kacsa, akcigerler, siddetli bir oksuruk refleksi ile tepki verirler... O salaklarin, "Burun akintisi, cigerlerine inmis" dedikleri durum, Akcigerlerden cikamamis olan "akciger ifrazatidir"...
2- Hayir, yesil akinti bagisiklikla ilgili degil, Grip iyilesirken su gibi olan akinti daima koyulasir; yesil-Bally gibi manzara alir..
3- Bagisikligi guclendirmek diye bir sey yok... Sadece,Antibiyotiklerin,yokettigi barsaktaki "Probiyotik bakterileri" yerine koyan ilaclari, halka: "Bagisikligi guclendirir" diye sokusturan sahtekarlar var...
4- Zaturreyi artik gunumuzde; doktorlar yapiyor. Oksuruk suruplari, Soguk alginligi ilaclari, Balgam incelticiler, Brons genisleticiler ve Allerji ilaclari ile yapiyorlar...
Yoksa, ben senelerden beri "Bakteriel bir Zaturre" gormus degilim... Gorduklerimin tamami, doktorlar tarafindan olusturulmus (Iatrogenic) zaturreler.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Eki 2013 Saat 20:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 20:41
bu konu ile ilgili birkac makelem, "Yazarlar" bolumunde mevcuttur.
Bana gelen diger mailleri okursaniz, bu doktorlarin attigi kaziklarin ne kadar yaygin oldugunu, sirf ( It surusu gibi cogalan) Ozel hastane yataklarini doldurabilmek icin bu vicdansizliklari yaptiklarini anlarsiniz...
Yukarı Dön
ikizce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Mar 2010
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2013 Saat 11:01
hocam zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde daha soğukkanlı ve doğru bir şekilde davranacağıma inanıyorum artık. İyiki varsınız. 

Saygılarımla


Düzenleyen ikizce - 01 Kas 2013 Saat 11:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.