Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mama ? kutu süt ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummama ? kutu süt ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslıbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Konu: mama ? kutu süt ?
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2013 Saat 15:53
hocam merhabalar , aklıma takılan bir konu hakkında sizin değerli görüşlerinizi almak istiyorum kızım 6 aylık ve beni artık çok az emmeye başladı (uykuda ve geceleri) bu nedenle günlük alması gereken süt miktarını formül mama ile takviye etmeye çalışıyorum sizin 4. aydan sonra kutu sütleri verme önerinizi denedim fakat kızım kutu sütlerini istemedi ben de o sütlerden yoğurt yaparak kızıma inek sütüde vermiş oluyorum böyle bir çözüm buldum kendimce, soruma gelince hocam bu mamalar yapı itibari ile anne sütüne benzer özellikler tasıyor diyorlar bu söylemlere güvenmelimiyiz ? açıkcası mama konusunda içim pek rahat değil bir yandan zararı çok kanserojen deniliyor ben vicdan azabı çekiyorum hocam cevabınız benim için çok önemli hocam mamayı bırakıp kutu süt içmesi için zorlamalımıyım ?? teşekkürler hocam saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2013 Saat 18:27
Palavralara kanmayin... Madem cok matah seyler; niye her sene terkiplerini degistiriyorlar ve "O sene daha iyisini yaptiklarini" iddia ediyorlar?? Alt tarafi bu mamalarinda "Ham maddesi" INEK SUTU dur...Kutu sutlerinden yaptiginiz yogurtlar dokunmadigina gore, inek sutu de dokunmayacak demektir.
Bundan sonra mama hazirladiginizda, 1 olcek az hazirlayin ve onu kutu sutu ile tamamlayin. Alistikca, kutu sutu oranlarini arttirin.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Kas 2013 Saat 19:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2013 Saat 18:39
Maalesef; Mama piyasasi artik tamamen el degistirmistir. Piyasa 2 mama ureticisine kalmistir.
1-Nestle grubu: Ne annelere, ne bebeklere en ufak bir saygisi olmayan, sadece para kazanma hirsi olan gruplarin eline gecmistir. Turkiye dahil, Bengaldes gibi ne kadar geri ulke varsa, her turlu kanun ve yasaklari cigneyerek vahsi bir reklam programlarini uygulamaktadirlar. YALAN beyanlarla anneleri kandirmaktadirlar..Ne WHO, nede EPSGAN'in uyari ve ikazlarini zerre kadar dinlemezler.Simdiki Nestle'nin, '80 lerin Nestle'si ile hicbir alakasi yoktur.. Bengaldes gibi "Latin alfabesi" kullanmayan ve kutunun ustunu okuyamayan annelere; "Coffe Mate" leri kutu ustune koyduklari "yavru ayi" resmi ile sanki cocuk mamasi imis gibi satmaya utanmamislardir..
2- Danone grubu: Nutricia, Aptamil, Milupa, Cow&Gate mamalarini satin almistir. Bu grup'ta; anne ve bebekleri zerrece dusunmezler.
Reklamlarin en buyuk YALANLARINI soylerler ve aileleri kandirirlar.
Neymis efenedim!!!
O malum mamayi bebekler yerse; etraflarinda, "Mavi bir zirh" olusurmus ve bebekler, hapsiran tombul teyzelerden korunurmus...Yalanin bu kadar kuyruklusu olmaz. Alt tarafi icine; her cocugun barsaklarinda zaten bulunan, 2-3 "probiyotik bakteri" koymakla, Gribe karsi bagisiklik kazanilmaz..

Butun bu mama firmalarinin kullandiklari sutler; icindeki "tereyagi" zararli denilerek alinan, ve "skim milk" tabiren edilen, yagsiz sut tozlaridir. Bunlara nebati yaglar ilave edilerek, baska hicbir ise yaramayan bu hurda sutler sizlere mama diye yutturulmaktadir..

Simdi anladinizmi, beni niye TV lere cikartip. konusturmazlar!! Bu TV lerin hepsi, gobekten bu mama firmalarina bagli..
Baska baglantilarda var ama,,, Anadoluda bir tabir vardir..
" SOYLENECEK LAF COKTA, CEREMEYE VERECEK PARA YOK"
Tabii gerektiginde o baglantilarida yazmak boynumun borcu..   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Kas 2013 Saat 18:53
Yukarı Dön
aslıbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2013 Saat 19:29
hocam Allah sizden razı olsun sizi başımızdan eksik etmesin gerçekleri sayenizde öğreniyoruz iyi ki varsınız biz bu gerçekleri sayenizde öğrenip gözümüzden sakındığımız yavrularımızı sizin bilgilerinizle büyütüyoruz sağolun var olun hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.