Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesajın Direkt Linki Konu: beta
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 15:16
merhabalar hocam,
oğlum 7yaş 25 kilo,sabah hafif ateş vardı ve boğazı şişmişti,strep a pozitif çıktı,boğaz kültürüde üredi, iki doktor gördü ikiside beta gibi değil dediler.yoğun geniz akıntısı olduğundan zitromax verdi,iki gün 2*1 kalanıda günde 1 olmak üzere toplamda 4 gün(30 ml) doktora strep a pozitif dedim henüz kültür sonucu çıkmamıştı,ama pek önemsemedi,pek çok insanda zaten pozitif dedi,zitromax a başladık,nasıl devam edelim diye size sormak istedim,augmentin kullanalı daha 1ay oldu yine strep a pozitifti... cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 20:46
Pes yani.. Cok aptal doktorla karsilastim ama bu ikisi kadar cahilleri hic gormemistim..
1- Ya o laboratuvarda bir "yamukluk" var. Butun StrepA sonuclarini (+) olarak veriyor.
2- Yada, cocugunuzun okulunda tedavi edilmemis hastalar var.
3- Tek olcek; Zitromax'da; Streptokoklari tedavi etmeye yeterlidir. Esas muhim olan, 1 aylik korunma suresi saglamak icin, ya bulabilirseniz; Deposilin6-3-3 ignesinden "SADECE TEK DOZ" YAPTIRIN.
Vea; Largopen surup 250mg gunde;2x1 olcek 1 ay sure ile verin.

Bu konu ile ilgili; makale ve eski mailleri mutlaka okuyun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Kas 2013 Saat 20:46
Yukarı Dön
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 94
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 20:50
hocam acaba bir ay önceki beta 10gün augmentine rağmen geçmedide ondanmı testler pozitif çıkıyor,şu andaki durumu gerçekten virütikmi,iki doktorda görüntü beta gibi değil dediler çünkü...bizimkilere çok soru sorulmuyor maalesef,sizden öğrendiklerimiz doğrultusunda sorduğumuz sorularada cevap bulamıyoruz zaten...strep a testini ben sizden,bizim doktorlarda benden duydu çok şükür,özel bir merkezde önce testi yaptırıp sonuçla doktora gidiyorum ama ne fayda... iyiki varsınız hocam,sayenizde ukala bir hasta oldum:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 21:15
   " bir ay önceki beta 10gün augmentine rağmen geçmedide ondanmı testler pozitif çıkıyor "

Boyle bir sey, ASLA mumkun degildir. Streptokoklar da, Penisilin'e karsi direnc olusamiyor.. Bu sebeple, tek bir olcek Penisilin veya Ampisilin ihtiva eden ilacla, 12 saatte tedavi olurlar.
Uzun sureli tedaviyi, tekrar almasin diye veriyoruz. Teferruati eski maillerde ve; "Beta diye bir virus..." makalemde var,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.