Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - echinol veya immuzinc kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumechinol veya immuzinc kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifemel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Konu: echinol veya immuzinc kullanımı
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 19:07
iyi günler doktor bey.sizin hakkınızda oldukça iyi şeyler duydum ki siteye bu yüzden üye oldum.
size sorum şudur:
12 yaşında ve 22 aylık çocuklarım var.
22 aylık olan kızım 15 günde bir grip oluyor.
ilk doktora gittiğimizde aferin plus kullandım.sizin sonu plus ile biten ilaçları kullanmamamız gerektiğini belirttiğinizi okudum ve bu seferde peditusa devam ettik.
fakat yine burun akıntımız kesilmedi.
öksürüğümüz yok ateş yok.gece burun tıkanıklığı var.gündüzleri ise bolca akıyor.
artık 5 günü tamamladık peditusta kullanamayız.bu yüzden yukarıda yazdığım takviye şurupları kullanmaya başlasan faydası olur mu?şimdiden teşekkür edrim.
iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118733
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 21:58
Griplerde, ASLA: Aferin, Aferin-plus, Peditus veya benzerlerini kullanmayin
Maalesef, yeni doktorlar, Aferin ve Peditus'un ayrica, Calpol kadar Parasetamol ihtiva ettiklerini bilmiyorlar. Sadece bunu degil, hicbir ilacin icindeki aktif maddeleri bilmiyorlar. Aferin:160mg. Peditus:120mg Parasetamol ihtiva ederler. Aferin, Peditus ve Calpol beraber verildiginde, kisa surelerde Karcigerde harabiyet baslar. son senelerde, karaciger yetmezliklerinin cok artmasindaki sebep, bu ilaclari yanyana veren doktorlardir. Ayrica, oksurugu keserek ve akintiyi koyulastirarak sahte bir iyilik hali olusturarak, sizi aldatirlar. Esasinda vucut savunmasi olan; oksuruk ve burun akintilari baski altina alindiklarinda,hastalik, akcigerlere iner, hiriltilar ve solunum guclukleri ortaya cikar.
Zaten bu namussuzlugu, sonunda cocugunuza Astim tanisini koyabilmek icin yapiyorlar..
benim: Yazarlar bolumundeki makalelerimi , Alt forum daki ilgili mailleri ve bugunden geriye giderek eski mailleri okumanizi tavsiye ederim..
Basliktaki: echinesia ve immuzinc yuksek oranda alkol (Ethanol) ihtiva ederler. Sahis, alkol etkisi ile iyilik hali hisseder.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ara 2013 Saat 22:02
Yukarı Dön
elifemel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 09:02
doktor bey çok teşekkür ederim.
tavsiyeleriniz üzere evde peditustan tutunda aferin ve bir çok ilacı çöpe attım.geçici bağışıklık güçlendiricileri almadık.
fakat kızımın burun akıntısı hala geçmedi.gribin 2.haftasındayız.
sadece ballı limon ,bol sıvı ve cold mix.kullanıyorum.daha ne kadar bu şekilde olabilir?,
ayrıca peditustan sonra bronşiolit olabilir denildi bu beni çok tedirgin etti.
hastalığı ilerler mi?
hastalığının ilerlediğini nasıl anlarım?
otrivin pediatrik 3 gün kullanmıştık şimdi kullanmıyorum acaba kaç gün aradan sonra kullanılmaya başlanmalı?
geçen sene bu şekilde olup ilerledi.sonunda kortizonlu iğneleri meyve suyuna katıp o şekilde
 içirdik(doktor tavsiyesi).yine aynı olmasında korkuyorum.
bu durumda bir çocuk hangi durumlar da doktora götürülmeli?
kızım 22,5 aylık 87cm
12 kilo
teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118733
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 18:12
1- Gribin; HICBIR sekilde bir tedavisi yoktur. Suresi, cinsine bagli olarak; en az 2-3 hafta surer. Aynen devam.
2- Peditus'un iki turlu zarari var.
    a) Bazi kelek doktorlar, Peditus'un Calpol deki kadar (120mg) Parasetamol ihtiva ettigini bilmiyorlar ve Calpol,Aferin(160mg. Parasetamol ihtiva eder) gibi ilaclarla yanyan verildiginde, karacigere zarar veriyorlar.
    b) Oksurugu kestigi ve akintiyi koyulastirarak, yarattigi "sahte" iyilik hali ile aileleri KANDIRARAK, 3-5 gun sonra, hastaligin Akcigerlere inmesine ve Bronsiolit yapmasina sebep oluyor.gene bazi kelek doktorlar bu duruma da, "Bronsit" diyorlar, arada daglar kadar fark vardir.
3- Hastalik ilerlerse, yani Akcigerlere inerse; ates cikar, oksuruk cok artar. tabii, uckagitci doktor bu tedavilerin yaninda birde; Nasonex veya Flixotide verdi ie, bu arazlar baski altina alindigindan farkedemez ve ancak, cocuk ambulans ile acil hastaneye "Hava almaya" goturuldugunde, bazen uyanabilirsiniz.. Oda ancak benim yazilarimi okuyanlar icin gecerlidir. Yoksa, halkin cogunlugu, bu doktorlara bir muetessekkirdirler, sormayin gitsin... Benim dediklerimi uygulayanlarda boyle durumlar olmaz. Hicbir hastam bu sekilde hastanelere kosusturmamistir.
4- Bir gun aradan sonra bile, eger GEREKIYORSA, Iliadin veya Otrivin kullanabilirsiniz.
5- Agizdan icirilen "igne seklinde" Kortizon yoktur. Allahtan bu sekilde bir etkileride yoktur. Yapilan, tamamen, "show" amacli bir SARLATAN uygulamasidir. Bu doktorlar, hic kitap okumadan, sadece derslerde anlatilanlari not ederek sinif gectiklerinden, boyle sacmaliklar yapmalari dogaldir..
6- 5cm boy, 1kilo agirlik fazlasi var. Orantili, 2.5 yas elbisesi giyer.
EGER: Benim yazilarimi iyi okur ve ANLARSANIZ, bazi basit doktor hatalarini yapmazsaniz, "KULLANMAYIN" dedigim ilaclari, kullanmazsaniz, boyle paldir-kuldurdoktora-hastanelere gitme ihtiyaciniz olmaz. Tabii, sansiniza, daha ilk gunden RSV enfeksiyonu oldu ise, (oda zaten ilk gunden belli olur) zaturre gibi bulgular verir. (Ilgili ,Mevzu icin, ilgili makaleyi okuyun) YOKSA BU SAYFANIN SONU GELMEZ...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2013 Saat 18:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.