Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - betayı anlayamazsak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbetayı anlayamazsak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010
Konum: ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 518
Mesajın Direkt Linki Konu: betayı anlayamazsak
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 11:49
hocam bişey sormak istiyorum.diyelimki oğlum öksürüyor ve beta oldu ama ben beta olduğunu anlamadığım için evde kendim grip tedavisi ballı limonla öksürüğü geçirmeye çalışıyorum.ve doktora götürmüyorum.ama aslında geçirdiği beta ise ve beta da önerdiğiniz deposilin iğneyi olmamamış olacak yada agumentini içirmemiş olucam.bunun cidii sonuçları olurmu beyin iltihaplanması v.s. illaki boğazlarına beta için baktırmak lazımmıdır.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010
Konum: ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 518
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 11:59
hocam özür dilerim beta dediğim strep a testi yaptırmaz ve anlayamazsak çocuğu tehlikeyemi atmış olurum yoksa yaptırmalımıyım her öksürük olduğunda.siz dilde pas ağızda koku kusma öksürük olduğunda strep a testi yaptırın demişsiniz ya.yaptırmadık diyelim ne olur.beyin etkilenirmi.yoksa deposilin yaptırmadanda iyileşebilirmi.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2013
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 16:11


bende bu konuyla ilgili bişi sormak istiyorum. Hocam geçen kendi doktorumuzada sordum bu hastalığı her yaşta olabilir dedi bebek çocuk farketmiyor dedi en sağlamı boğaz kültürü yapmaktır dedi diğer testler yanıltıcı dedi. Ben sizden biliyorum daha pahalı olduğu için boğaz kültürü istiyorlar. Peki ben boğaz kültürünü kabul etmeyip Strep A testini istesem onu nasıl yaptıracağız? Siz uygulanmasının çok kolay olduğunu söylemiştiniz hastahanede mi yapılıyor yoksa eczanelerden mi alıyoruz bu testi
bilgi amaçlı soruyorum size daha oğlum 13 aylık ama illaki başımıza gelecek bu beta

Şimdiden çok çok teşekkürler
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 20:12
1- Beyinde, HICBIR SEY yapmiyor. Eger bu hatayi, defalarca yaparsaniz, Bu Streptokok'a karsi vucudun urettigi antikorlar (bagisiklik maddeleri) SENELER SONRA, Kalp Romatizmasi veya NEFRIT yapabiliyorlar.. Oyle 1-2 atlamak ile bir sey olmuyor... Birde, zaten alinan Streptokoklar, 1 aydan uzun surelerde alinirsa, gene bir zararlari olmuyor, zira olusmus olan antikorlar, bu arada normal seviyelere inmis oluyorlar.. Deposilin yapilmadan da pekala iyilesirde, RISK ARTAR... ..
2- Bebeklerde olabilmesi; son derecede NADIRDIR.. tabii, o uckagitci doktorlarin istedigi; Bogaz kulturunu yaptirirsaniz, hepsinde Beta Hemolitik streptokoklar urerde, Agrubu olup olmadiklari belli olmaz. Siz bakmayin o SAHTEKAR laboratuvarlarin; A-grubu, Beta Hemolitik uredi diye rapor vermelerine, hicbiri,( A-Grubu diyebilmek icin) gerekli olan, "Bacitracin" testini yapmadan salliyorlar..
HALBUKI: StrepA testi; OZELLIKLE; A-Grubu,Beta Hemolitik Streptokoklari gosterir.. Bu sebeple, Strep-A testi (-) olup, kultur (+) olabiliyor..
ESAS YANILTICI OLAN, BOGAZ KULTURUDUR... Islerine gelmeyince, boyle uydururlar.. Ondan sonrada, tedavi gorende bile kultur (+) cikabiliyor..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ara 2013 Saat 20:13
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.