Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yesimege Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yesimege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tonsilit
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2014 Saat 11:12
Merhaba Kadir bey,

Oğlum 4,5 yaşında 18 kilo. Cumartesi akşamından beri ateşi düşmüyor. Ateş 40,5'a dayanıyor. 39 derecede ateş düşürücü veriyordum. dün sabahtan beri 38 de veriyorum çünkü dolven veya calpol versemde ateş çıkmaya devam ediyor. üşüyor titriyor. burnu tıkalı nefes alamıyor.  bir kere kustu 5 gün içerisinde. arasıra midem bulanıyor diyor. 

pazartesi sabahı doktora götürdük. boğazı iltihaplanmış, sinüzit olmuş dedi. antibiyotik ve dolven calpol kullanmamı söyledi. burnuna otrivine verdi. 

antibiyotik kulanımına pazartesi sabahı başladım. otrivine yerine illadin damlatıyorum. ateş çıkıtğında dolven calpol dönüşümlü veriyorum. fakat salı günü akşamı tekrar aynı doktora götürdük. çünkü ateş yine 40 ı geçti. tonsilit olmuş dedi. ateş 48 saat daha devam eder dedi. ben kan tahilil istedim gerek yok dedi.

2013 ekim ayından beri antibiyotik kullanmadık. çoğu hastalığı attattık. bu sefer telaş yaptım düşmeyince ateşi. 

bugün 5. gün ve ateş aynı şekilde 40 derecede devam ediyor. başka bi doktora gidip kan tahilli yaptırıyımmı. bu ateş normalmi. sizce ne tedavi uygulamalıyım. 

teşekkürler iyi çalışmalar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119662
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2014 Saat 18:04
O "Kan Tahlilini"; daha ilk gun yaptirmaniz gerekiyordu...Hemen yaptirin.
Imam, bildigini okuyacak ve "Kan Tahlili" ne gelirse gelsin, Antibiyotik baslayacagi icin, o doktor musveddesi, "Kan Tahlili"ni tabiiki istemez...

Oglunuz: "Domuz Gribi" geciriyor... 4-5 gun ates yapacak. Antibiyotik alanlarda, sindirim sistemi arazlari daha fazla OLUR... Butun ilaclari kesin. Atesden, cok rahatsiz olmadigi surecede, atesini DUSURMEYIN...
Yukarı Dön
yesimege Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yesimege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 11:06
doktor bey, dün gece yine acile götürdük oğlumu. ateş düşmüyor çünkü. ateş düşürücü verdiğim hastanede 39 u geçiyordu ateşi. eğer ateş düşürücü vermezsem 40,5 oluyor. ilk gün iki kere denedim. hemen ateş düşürücü vermiyordum önceki hastalıklarında 39 u bekliyordum. . bu seferki ateşlenmesi çok kötü geçiyor. 

başka bi hastaneye götürdüm. kan tahlili verdiler. ateş ve tahlil sonucu olarak novasef 1 mg iğne yapıldı. ateş dücürüce ve alerji şurubu verdiler. 

ishal kusma öksürük yok. burnu feci tıkalı nefes alamıyor. halsizlik var.

sonuç şu şekilde çıktı. 

crp kantiatif   67,8

hemogram

lökosit           15,2

eritrosit         3,59

hemoglabin    9,9

hematokrit     28,5

plt                  299

mcv                 79,4

mch                 27,5

mchc                34,7

rdw                  15,1

ly %                 30,2

mono                11,6

gr                      58,2

ly#                     4,6

mono #              1,8

gr#                   8,8

rdwa                 48,8

mpv                  9,5

pct                    0,28

pdw                  11

lpcr                    22,9

manuel  hct %30

domuz gribinde hiç ilaç kullanmamalımı kendiliğindenmi geçicek peki. ben telaşlandım şimdi. domuz giribi için başka bi hastaneye götürüp tahlil istemelimiyim. iki doktorda anlamadı demekki hastalığını. nası iş bu çocuk ne geçiriyo bana ne söylüyolar. siz olmasanız napıcaz bilmiyorum. 

Düzenleyen yesimege - 24 Nis 2014 Saat 11:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119662
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 20:31
Domuz Gribi degil...
Lokosit ve Monosit degerleri; "Enfeksiyoz Mononukleoz" veya benzeri bir virus oldugunu gosteriyor. Bu hastalikta; ATES: 1 hafta surer, hicbir tedavisi yoktur, SAKIN, antibiyotik vermeyin, hele igne hic olacak is degil... ANTIBIYOTIK ALANLARDA, DOKUNTU OLABILIYOR, OLURSA MERAK ETMEYIN...
Bazi hastalarda; "hayal gormeler, abuk-sabuk konusmalarda olabiliyor, bunlarinda bir oenmei veya tedavileri yoktur..
OTURUN OTURDUGUNUZ YERDE, SADECE, COCUK ATESDEN COK RAHATSIZ OLURSA ATESINI DUSURUN...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.