Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oglum havale gecirdi:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoglum havale gecirdi:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ulkeryildizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ulkeryildizi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oglum havale gecirdi:(
    Gönderim Zamanı: 03 May 2014 Saat 02:09
Hocam merhaba,
Gectigimiz cumartesi gunu Turkiyeden Kanadaya donerken 1,5 yasindaki oglum ucakta havale gecirdi. Cok sansliydik cunku ucakta iki genel cerrah doktor vardi. Havaleden 5 dk once doktor bey atesi olctu 37.8 cikti. Havale sirasinda ise 41.5a ciktigini soyledi. Hemen mudahale ettiler. Oksijen verildi, soguk kompres yapildi oglum kendine geldi. 1 dakikadan az surdu. Ancak hersey bittikten sonra doktor bey oglumun kalbinin durdugunu kalp masaji yaptiklarini soyledi. Bu beni sok etti tabii. Ucaktan iner inmez 911 ekipleri acile goturduler bizi. Hem acildeki doktor hem de aile hekimimiz kalbinin durmus olamayacagini, cocuklarinin nabzinin zor alindigini, doktor cocuk doktoru degilse o panikle yavaslayan nabzi alamayabilecegini, havaleden kasilan kaslarla kalp kasinin ilgisinin olmadigini soylediler. Aile hekimimiz icimizi rahatlatmak icin ekg cektirebilecegimizi soyledi. Bu durumda sizin yorumuz ne olur? Kalbi gercekten durmus olabilir mi? Bundan sonra bizi ne bekliyor olabilir ve nasil bir yol izlemeliyiz?

Hocam uzun oldu biraz kusura bakmayin ama sizin goruslerinizi bizim icin cok onemli. Hayatimin en kotu deneyimini yasadim. Allah kimseye yasatmasin. Simdiden cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Saygilerimla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119212
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2014 Saat 18:53
1- Yapilanlarin hepsi, LUZUMSUZ islerdir... Ucaktaki doktorlar, "SHOW" yapmasini cok seven, serseri takimindanmislar.. Bu kadar "sorumsuzca" laflar eden bir doktora, ne soylense azdir.. Hicbir sey yapilmasa bile, cocuk kendiliginden acilacakti.
2- Havaleler; daima, beyinde aniden ates yukseldiginde ve vucutta henuz ates cikamadigi donemde gelir... Zaten sizdede, aynen bu durum olmus.gene ayni mekanizma ile, "Soguk tatbiki" bu durumda yapilabilecek en buyuk HATAdir...
3- Havale esnasinda; cocuk kasili oldugundan nefes almaz. Bu sebeple, Oksijen vermekde cok buyuk bir aptalliktir. Havale sona erdiginde, cocuk derin nefesler alarak, dokulara ve beyine bol oksijenli kan gonderdiginden, bunu takiben yapilan butun islerinde tamami gereksizdir..
4- EKG filan gerekmiyor... Zaten kalbi filan durmadi...
5- Ucaklarda: "Back-groud noise" nedeni ile, Steteskop kullanilamaz... Elle muayene sarttir. Bir kac kere ucakta, mudahale etmek zorunda kaldim, biliyorum.. Ya elektonik Tansiyon aleti olacak, veya eski usul parmakla nabiz olceceksiniz.. Steteskop; HICBIR ISE yaramaz.
Rahat olun, benim Ates ile ilgili 2 makalemi; yazarlar bolumunden okuyun.
Yukarı Dön
ulkeryildizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ulkeryildizi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2014 Saat 16:38
Hocam cok tesekkurler. Her zamanki gibi icimi rahatlattiniz. Steteskopla dinlemedi zaten kalbini. Sanirim sadece elle nabzini kontrol etti ama nabiz yavasladigi ve kucuk cocuk oldugu icin alamadi ve kalbin durdugunu dusundu. Yazinizi okumustum zaten daha once. Havalenin aslinda cok da korkulacak birsey olmadigini, goruntunun korkutucu oldugunu biliyordum. Bu nedenle de havaleden cok korkmamistim aslinda. Ama dr kalbi ve durdu deyince durum farkli bir hal aldi. Bu durumda umarim karsilasmayiz ama yine havale olursa bitmesini beklemekten baska birsey yapmayacagiz oyle mi? Turkiyede doktorlar havale geciren cocuklar icin diazem desitin veriyormus. Siz buna gerek goruyor musunuz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119212
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2014 Saat 18:27
1- Evet, havale kendiliginden acilir, HICBIR sey yapilmasina gerek yoktur..
2- Bu is icin "Diazem'i; DUNYADA; bir tek Alman ve Turk doktorlari kullanirlar. Al birini, vur otekine... Siz Diazemi, arayip, bulana kadar, getirip, (kasili haldeki bir cocugun, bacaklarini ayirip, kicina nasil sokabilecekseniz) kullanana kadar, cocuk zaten kendiliginden acilir.. Acaba bu sacma bilgileri veren doktorlar hayatlarinda hic, bir cocuga fitil kullanmislarmi??
3- Desitin; pisik kremidir, ne alaka?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.