|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
margariataflow ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı margariataflow
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2014 Saat 10:55 |
merhaba hocam
oğlum 9 aylık 8 ay 10 günlükken kilosu 9.300 boyu 72.5 cm fakat 6. aydan sonra kilo almasına rağmen boyu 2 ayda 2.5 cm uzamış doktor diğer aylara göre az bir gerileme var dedi kan tahlili yapıldı az bir kansızlığı var ama yine de iyi durumu dedi oğlum 4. dişini çıkarıyor ama diş huysuzluğumuz hiç olmadı 1 aydır inek sütüne geçtik benim sorunum bebeğim önceden ek gıdalarla çok güzel doyuyordu gayet güzel bir düzeni vardı fakat şimdi 3-5 kaşıktan sonra sıkılıyor ve yemiyor doymadığı içinde huysuz oluyor ve süt vermek zorunda kalıyorum meyve hariç diğer her şeyde çok az yiyor ve doymuyor böyle olunca da günde 1 kiloya yakın süt içiyor vermemek için direniyorum bu sefer aç oluyor huysuz oluyor meyve hariç sevdiği bir şey yok peşinden koşturarak yediriyorum oda çok zorluyor 1 saatimi alıyor zaten yediği de 2 saat anca tok tutuyor sizce zorlayarak yedirmeye devam mı edeyim yoksa yemediği zaman süt mü vereyim sorunum kesinlikle bebeğimin yememesi değil yiyor ama az yemeyi tercih ettiği için doymuyor kafam karmakarışık ve çok yoruyor nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
800 gram fazlasi var. 3.5cm de boyu uzun.
Gerileme flan yok, resmen uydurmuslar. 9 aylik bir cocuk icin; 10.5g/dL nin alti dusuk sayilir. Bu degerin ustunde, kansizligi var DENEMEZ... (Sadece uc-kagitcilar der.) Sutunu verin. Cok icmesi; sicaklardan asiri terlediginden, su ihtiyacini gidermek icin sute saldiriyor olabilir, aralarda su verin. Zaten SISKO.... Birde yedirmek icin pesindenmi kosacaksiniz!!! Allah askina bir tatil koyune gittiginizde, bir etrafiniza bakin... Elinde tabak ile cocugunun pesinden kosan anne; Turk annedir.. Ne Rus, ne Alman, ne Ingiliz anne cocugunun pesinden yedirmek icin kosmaz. |
|
![]() |
|
margariataflow ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı margariataflow
WBC: 9.1
HGB:11.9 HCT:35.9 L PLT:384 RBC:4.6 RDW:17.7 H MCV:78 L MPV:8.3 MCH:25.9 L MCHC:33.3 PDW:13.5 PCT%:0.32 NEUT:2.43 L NEUT:26.6 LYMPH:5.88 H LYMPH%:64.3 H MONO:0.48 MONO%:5.3 EOS:0.31 EOS%:3.4 H hocam dediğinize göre kansızlığı normal fakat yüksek ve düşük değerler çok fazla normalmidir |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
7ay-2 yas araliginda; HGB:10.5g/dL altinda anemiden suphelenilir.. Sizinkisi, ( HGB:11.9g/dL) super yuksek bir degerdir. Cok sut icmek, kansizlik yapmaz, et yememek yapar.. Bir zamanlar; "-Cok sut icmek kansizlik yapar-" diyen aptal doktorlar cogunlukta idi..Hala ayni aptalligi devam ettirenler var demekki!! Simdi sizin cocugun HGB'sini gorunce, mosmor olmamak icin, "eriskin" referans degerlerini kullanip, anemik oldugunu iddia edecek sahtekarlarda cikabilir, uyanik olun.
Eriskinlerde; HGB:13.5-16.5g/dL dir.. Dikkat edin, etraf "Cakal" larla dolu. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|