|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurkiz ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 12:15 |
Hocam merhaba.. 2 yasindaki oğlumun ya klasik 2 haftadir burnu akiyor ve yeşil bir akinti şeklinde.. Ara ara öksürüğü var.. Limonlu bali limonata gibi sulandirip veriyorum.. Öksürüğü balgamli gibi.. Bu şekilde ilacsiz devam edeyim mi..teşekkürler.. Bir de 4 yasindaki oğlum krese gidiyor ve atopik dermatit teşhisi koymuştu doktor.. Zaman zaman gidisunda, dirseklerinin ve dizlerinin iç kismi, göğsünde kizarikliklar oluyor ve kasiniyor ve oksuruklerini de baEn doktorlar alerjik olduğunu söylüyor. alerji ilacini hic birakmamamo söylüyorlar.. ama tam iyileşiyor bir hafta bile geçmeden yine öksürmeye basliyor.. Burnunu sürekli tuzlu su ile temizliyorum.. ama bu sürekli hastalanmasına ne yapacagim konusunda artik cikmazdayim..bilgilendirir deniz çok sevinirim.. Teşekkürler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Grip geciriyor.. Allerjik oksuruk olmaz, Allerjik burun akintisi olur, hapsirik olur veya en agir sekli ile Astimda oldugu gibi, sikintili solunum olur.
Simdiki Turk Cocuk doktorlari, Allerji'den baska bir halt bilmediklerinden, her bir halta Allerji deyip, Allerji tedavileri verirler, sakin inanmayin... 2- Atopik dermatit: Tip:1 Allerji olup, Ultralan pomat gibi kremler yeterli olur.. Atopik dermatiti olanlarda, illede diger allerjiler de olacak diye bir sey yok... 3- Verdiginiz Allerji suruplari yuzunden oksuruk problem oluyor.. Hemen kesin. Aradaki farki goreceksiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2014 Saat 19:31 |
|
![]() |
|
nurkiz ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam.. Teşekkürler.. Ben zaten bu ilaç verme işinden nefret ettiğim için alerji ilaclarini hic uzun sure vermedim.. Hatta bi yaza doğru uzunca bi sure aylarca vermedim ama mart ayinda baslayip eylül ayina kadar gün içinde ara ara olan oksurukleri gelmeyince bi aile hekimi airfix vermişti ve onu kullaninca okaurugu falan kalmamisti.. Mesela battaniyeaini de kilifaiz orrrugumde öksürüğü baalayabiliyo.. Kardeş te olduğu için uyuturken çok zorluk yasiyorum.. Büyük olan süreklioksuruyp bu yyüzden küçük olan da uyaniyo.. Limonlu bal veriyorum ama arkasından eden su iciyo ve hic oksurugu yavaslamiyo.. Kuru kuru hep oksuruyo.. Geniz akintisi olabilir diye burnunu tuzlu suyla da hep temizliyorum.. ama ben şimdi naapicam bilmiyorum.. Bi de söylediğiniz pomat kortizonlu mu değil mi..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Limonlu balin arkasindan su icirmeyin, hic etki etmez..
Evet, Kortizonlu ama "Fluoro-kortizon" oldugundan ciltten emilmez ve sistemik etki yapmaz. Eski mailleri okuyun. Bunlari defalarca anlattim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|