Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğru mu yaptım? (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğru mu yaptım? (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Doğru mu yaptım? (ateş)
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 21:14
hocam kızım 13 aylık ve daha önce hiç hasta olmadı geçen hafta ateşi 39 a kadar cıktı başka hiçbir rahatsızlığı olmadığından ilaç vermedim ertesi gün ateşi düştü,3-4 gün sonra tekrar 38.5-39.5 arasındaydı ama yine ilaç vermedim yalnızca ateşi vardı ama emerken boğazında hırıltı hissediyordum öksürük burun akıntısı yoktu,doktora götürdük wbc 16 çıkınca enfeksiyonu var dedi a.lavin af.in ve p.nox fitil verdi ben yine ısrarla ilaç vermedim,ama ateş 39.5 a kadar çıkmaya devam etti,bu durum 2-3 gün sürünce sonunda eşimin ısrarıyla antibiyotiğe başladık fitil verdim acile gittik d.ven verdiler ateşi düştü ertesi gün yine ateşlendi dr a götürdük fitil verip,orada da çıkmaya başlayınca n.gine iğne yaptılar çok pişmanım yaptırdiığıma ,ateşi düştü daha hiç çıkmadı,antibiyotiğe sadece 5 gün devam ettim 2 kez,sorum hatalı mı davrandım başta ilaç vermemekle yoksa sonrası mı hatalıydı hocam en azından bundan sonra ona göre davranayım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 23:04
Grip geciriyor ve 4-5 gun atesi ZATEN OLACAK...
SAKIN: Aferin ile ParaNox fitili yanyana vermeyin.. Turkiye'de doktorlar, Aferin icinde; 160mg Parasetamol oldugunu bilmezler, cocugunuzu karacigerini zehirlersiniz..
13 aylik cocuk, gunde: en fazla 360mg Parasetamol alabilir.
ParaNox fitilde; 120mg, Aferinde 160mg,Parasetamol vardir...Her ikisinden; 3x1 verseniz: gunde:840mg eder. Iki mislinden fazla...Bu konuyu, o CAHIL ile gorusunde baska cocuklarinda basini yakmasin.
Bu arada: 13 aylik cocuklarda; WBC;17 ust sinirdir... Tabii, o doktorla anlasmali olan sahtekar Laboratuvar, cocuk degeri yanina, "Eriskin" referans degerleri olan, 4.5-11.0 yazinca, sanki antibiyotiklik bir durum varmis gibi bir sahtekarlik olusmus.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 11:09
çok teşekkür ederim hocam,tıp eğitimim olmadığı halde!!parasetamol konusunu bildiğim için hiç bir arada vermedim zaten, o süreç boyuncada toplamda 3 kere fitil,2-3 sefer de ateş düşürücü verdim ama aynı anda hiç değil.yalnız hocam antibiyotiği günde 2 kez çok az dozda 5 gün verdim bu şekilde yarıda kesmem doğru mu?kendim kolay kolay ilaç kullanmam kızım da öyle olsun istemiştim.inanın o kdara pişmanımki ilaç verdiğime sanki yavrumu zehirledim gibi geliyor bu derece takıntılıyım bu konuda.peki hocam ilaç vermem kızımın bundan sonraki hastalıkları atlatma gücünü etkilemiş midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 07:58
Cahillik olsa, anlayis gosteririm, derim ki: Cahildir, zamanla ogrenir, acigini kapatir... AMA, hicde oyle degil, isin sahtekarligini yapiyorlar... Esas bunlar ASLA duzelmezler, zira alistilar kolay para kazanmaya..

Gereksiz yere baslanmis antibiyotiklerin erken kesilmesi ile bir zarar olmaz.. Direnc kazanacak bir bakteri yokki!!!!
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 10:23
 Çok teşekkür ederim hocam zaman  ayirip cevap verdiğiniz için.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.