|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
zgnozg
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: vücuttaki kizarikliklarGönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 01:37 |
|
|
|
![]() |
|
zgnozg
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 01:37 |
|
Hocam Merhaba,
14.09.2014 doğumlu bir kızım var. 40 gün anne sütü ve mama takviyeli besledik. Daha sonra sütün kesilmesi nedeni ile tamemen mama ile devam ettik. Organik olması nedeni ile HIPP 1 mama kullaniyoruz. Yaklaşık 2 aylıkken yüzünde kizarikliklar oluştu. Çocuk dr gittigimizde cildi çok hassas dedi. alerjik bi cildi var dedi. kortizonlu bir krem vererek 5 gün boyunca günde 1 defa ince bir tabaka sürün dedi. Duş için Bubchen in ürünlerini kullanıyorduk. Dr ise hassas cildi olduğu için BABE nin atopik ciltler için olan sampuan, vücut yağı ve kremini önerdi. Epey pahalı gelmesine rağmen aldık. yüzündeki kizarikliklar geçti. Fakat bu sefer kollarının bir kısmında, boynu ile göğsü arasindaki bölümde ve baldirlarinin bir kısmında para para kizarikliklar olustu. kizarikliklarin üzeride kuru bir şekilde. Çocuk dr gittiğimizde çocuk alerji dr gitmeniz gerekli dedi. çocuk alerji dr gittik. yine kortizonlu bir krem verdi. ayni kullanım talimati ile kullandik. Geçti... ilgili dr bebeğin vücudu kuru sürekli nemli tutmanız gerekli, krem veya yağı sürmeden öncede nemlendirerek sürün dedi. BABE nin ürünleri de yapmistir belki dihe dusta Sebamed in sabununu kullanmaya başladık. Vücudunuda badem yağı ile nemlendiriyorduk. kısa bir süre sonra bebegimizin vücudu yine kizarmaya başladı.bu sefer daha yaygın şekilde. Tüm vücudu, sırtı, kollarının bir kısmı, bacaklarının bir kısmı... yine kortizonlu krem kullanmak istemiyorum... Ne yapacağız biz??? kakasıda sürekli yeşil. Dr mama alan çocuklarda normal dedi ama bence süreklide olmaz ki... tamam belki bazen sindiremiyor yeşil kaka yapıyor. ama her zaman normal mi? makatinda da kizariklik mevcut. pisik değil. canı yanmiyor. zaten arada pisik olabilir diye hametan sürüyorum. islak mendil hiç kullanmıyorum. pamuk ıslatarak temizliyorum. sebamed in pisik onleyici kremini kullanıyorum. mümkün olduğunca yaptığında değiştiriyorum. Özellikle kakasini yaptığında... Tüm bu sikayetler belki mamadandir diye mamayi değiştirmeyi düşündük. SMA gold 1 mamaya geçmeyi düşünüyoruz. ne yapmamız lazım? bilgilerinizi rica ediyorum. Tşk. j 10 Oca 2015 01:31 tarihinde "özgün altuntaş" <ozgun.altuntas@gmail.com> yazdı: Hocam Merhaba, 14.09.2014 doğumlu bir kızım var. 40 gün anne sütü ve mama takviyeli besledik. Daha sonra sütün kesilmesi nedeni ile tamemen mama ile devam ettik. Organik olması nedeni ile HIPP 1 mama kullaniyoruz. Yaklaşık 2 aylıkken yüzünde kizarikliklar oluştu. Çocuk dr gittigimizde cildi çok hassas dedi. alerjik bi cildi var dedi. kortizonlu bir krem vererek 5 gün boyunca günde 1 defa ince bir tabaka sürün dedi. Duş için Bubchen in ürünlerini kullanıyorduk. Dr ise hassas cildi olduğu için BABE nin atopik ciltler için olan sampuan, vücut yağı ve kremini önerdi. Epey pahalı gelmesine rağmen aldık. yüzündeki kizarikliklar geçti. Fakat bu sefer kollarının bir kısmında, boynu ile göğsü arasindaki bölümde ve baldirlarinin bir kısmında para para kizarikliklar olustu. kizarikliklarin üzeride kuru bir şekilde. Çocuk dr gittiğimizde çocuk alerji dr gitmeniz gerekli dedi. çocuk alerji dr gittik. yine kortizonlu bir krem verdi. ayni kullanım talimati ile kullandik. Geçti... ilgili dr bebeğin vücudu kuru sürekli nemli tutmanız gerekli, krem veya yağı sürmeden öncede nemlendirerek sürün dedi. BABE nin ürünleri de yapmistir belki dihe dusta Sebamed in sabununu kullanmaya başladık. Vücudunuda badem yağı ile nemlendiriyorduk. kısa bir süre sonra bebegimizin vücudu yine kizarmaya başladı.bu sefer daha yaygın şekilde. Tüm vücudu, sırtı, kollarının bir kısmı, bacaklarının bir kısmı... yine kortizonlu krem kullanmak istemiyorum... Ne yapacağız biz??? kakasıda sürekli yeşil. Dr mama alan çocuklarda normal dedi ama bence süreklide olmaz ki... tamam belki bazen sindiremiyor yeşil kaka yapıyor. ama her zaman normal mi? makatinda da kizariklik mevcut. pisik değil. canı yanmiyor. zaten arada pisik olabilir diye hametan sürüyorum. islak mendil hiç kullanmıyorum. pamuk ıslatarak temizliyorum. sebamed in pisik onleyici kremini kullanıyorum. mümkün olduğunca yaptığında değiştiriyorum. Özellikle kakasini yaptığında... Tüm bu sikayetler belki mamadandir diye mamayi değiştirmeyi düşündük. SMA gold 1 mamaya geçmeyi düşünüyoruz. ne yapmamız lazım? bilgilerinizi rica ediyorum. Tşk.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 03:06 |
|
Daha ilk gunden beri KAZIKLANMISSINIZ...
1- Bu aylardaki dokuntuler, herzaman: SICAK TUTMAYA BAGLIDIR.. O geri-zekalilarin akli bunu almaz.. O Kortizonlu kremleri kullanmakla iyi etmediniz, buyumesi yavaslayacak. 2- Yesil kaka; bu aylarda: DAIMA COK YEDIGINE ISARETTIR... Isbati cok kolay, kilosuna bakin. 6.4kg dan fazla is, kesinlikle hastalik yok, cok yediginden oluyor... GENELLIKLE MEKANIZMA SOYLE CALISIYOR... Cocuk asiri giydirilip odasida asiri sicak hale getiriliyor, cocuk asiri ter ile su kaybediyor.. Genellikle Turk aileler bebeklere su icirmedikleri icinde, cocuk susuzlugunu gidermek icin, habire, memeye veya mamaya saldiriyor, kaka yesile donuyor.. Bu "fasit daireden" cikabilmek icin, cocugu serin tutun, su icirin, istedigi kadar suyu icsin. Ne dokuntu kalir, nede yesil kaka.. Hepsi, doktorunuzun kerizligi. Hametan pisik kremi degildir. Daha 2-3 gun once anlattim. Biraz eski mailleri okuyun.. Yoksa, bu keriz doktorlarin elinden cok cekeceginiz var demektir. SAKIN: o verilen pahali kremlerin tekini bile kullanmayin, veya (artik almissiniz, kullanin) yenisini almayin. Onlarin hepsi KAZIKtir. En acinasi durumda, bu keriz doktorlarin; Allerjiden baska bir b.k bilmemeleridir. Onlara gore her dokuntu; Allerjidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2015 Saat 03:09 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|