|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 04:17 |
Hocam oglum bugun 1 aylık oldu. Normal dogum yaptım. Yazınızı okuduktan sonra gobek dusmeden 1 haftalıktan simdiye kadar hergun banyo yaptırdım. Eve geldiginde her iki gozunde az ama gozu kaplayan capaklanma vardı. Sonra yazılarınızı okudum ama duzensiz olarak gunde 1 yada 2 kere tobrex kullandım. Solda bişey kalmadı bu arada sonrasında serum fiz ile devam ettim. Burnunun gozle birlesen yerini çimdikledim ve masaj yaptım bir kac gun. Sagda biraz sulanma var simdi. Sulanma için birsey yapmam gerekir mi?
2. 23 aylık kardesi yuzuyle cok ugrasıyor. Parmagını gozune agzına sokmaya calısıyor. Dun sol gozunde bir kızarıklık gordum. Ve capaklanmaya basladı. Simdi baktım tum gozu kaplamıs. Ne yapmalıyım? 3. Kustugunda sut burnundan geliyor. Bu normal mi? Ozellikle geceleri burnu tıkanıyor. Serum fiz yaptım birsure. Sanki yetmiyo gibi geldi ızotonik solusyonu enjektore koyup bebegi yan cevirip burnuna sıkıyorum. Nasıl devam etmeliyim. Gozuyle burnunun tıkalı olmasının bir baglantısı var mı acaba? Saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Dogru yoldasiniz, aynen devam edin.
2- Ona da; Tobrased kullanin.. Dedigim gibi damlatin.. Kapali gozun pinarina damlatip bekleyin, gozunu acinca ilac icine girer. 3- Normaldir.. Buyuk insanlarda bile olur. Mide asiti, genizi yakarsa, gene odem olur ve sikintili nefes alip-verme olur. Burun tikali ( yani odemli) oldugunda gozden buruna acilan kanal'da kapanir, fazla goz yasi buruna degil disari akar. |
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Hocam bu arada 2. sorum da 1 aylik oglum icindi, biraz karisik yazmisim. Ona Tobrased mi kullamaliyim simdi? yoksa tobrex mi? Bugun farkettimde sag gozu de kizardi. Bir diger farkettigim sey; sag gozunun pinarinda ince derinin altinda atan incecik bir damar goruyorum. Bu goz yasi kanali mi? Kapali oldugu icin mi atiyor?
Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tobrased ve Tobrex AYNI ILACLARDIR... Yanlis hatirlamiyorsam, Tobrex daha pahali idi.
Bunun gibi butun "Antibiyotikli Goz Damlalari" DAIMA; (bir goz hasta olsa bile) her iki gozede damlatilir. O damarin bir onemi yok, kurcalamayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2015 Saat 18:33 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Hocam burun tıkanıklı ile goz yası kanalı tıkanıklıgının bir alakası var mı? Zaten tıkanıktı bugun bugun iyice kotu oldu. Serum fiz fayda etmiyor. Hiç uyumadı. Ne yapabilirim? Belki de kardesinden mikrop kaptı hasta oluyor..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iliadin kullanin.. hem burnunu acar, hemde goz yasi kanalini.. Eski mailleri okuyun, yoksa suallerinizin arkasi gelmeyecek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Hocam sorularım;
1. iliadin 1,5 aylık bebek için de kullanılabilir mi? 2. Doktor tobrex i actıktan sonra 15 gun kullanabilirsiniz dedi. Dogru mu? 3. Serum fiz %100 deniz suyu ile sisede satılan izotonik solusyon arasındaki fark nedir? Saygılarımla. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Okuyun.........
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|