|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
emirimm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 16:45 |
merhaba doktor bey;iki buçuk yaşındaki oğlum 3 gün önce gece rahatsızlandı.ateşlendi öksürüğü vardı çok hızlı nefes alıp veriyordu biraz sayıklıyordu sabah hastaneye gittik muayenede bronşit olduğu söylendi.kan tahlili ve idrar tahlili istendi.kan tahlillerinin bir tanesi makine bozuk olması sebebiyle çıkmadı diğer çıkan tahlile göre kansızlık olduğunu söyledi.idrar tahlilinioğluma bir türlü çiş yaptıra madigimizdan tahlili yaptıramadık.onda da ne çıkacaktı merak ediyorum.kan tahlilindeki değerler şöyle
hgb 10.7 hCt 33.6 mcv 77.3 mch 24.6 mchc 31.9 mpv 5.7 lymph 14.3 neu77.6 lymph 1.1 ayrıca doktor kansızlığın nedeni araştırılması gerektiğini söyledi ve ben çok endişelenmeye başladım.doktor bey umarım çok kötü değildir durum birde siz değerlendirir misiniz.şimdiden çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
emirimm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
doktorun verdiği ilaçlar Bricanyl. Klamer 250mg erdostin . otrivine burun spreyi ve precort igne. İki taneydi igne. Bitti.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; Bu sahtekarlarin verdigi hicbir ilaci kullanmayin.... Cocugunuz Grip geciriyor. 2-3 hafta surecek... Keske o Kortizon ignelerini hic yaptirmasa idiniz.. Sirf gozunuzu boyamak icin bu sahtekarligi yapiyorlar.. Kortizon etkisi ile vucudun Gribe karsi gosterdigi tepkiler kaybolunca, cocuk iyilesti saniyorsunuz... Kortizon etkisi gectikten sonra, cocukta; bu "sahte iyilik hali"nden sonra, daha kotu tablo olusacak.
Kansizigi YOK: Geri zekali, 22 yas cocuklarda; HGB:10.5-13g/dL araliginda oldugunu bilmiyor, ERISKIN referans degerleri ile mukayese ediyor... Ya cok cahil, yada sahtekarin onde gideni... Arastiracakmis!!! Aptal, once gitsinde, cocuk HGb degerini bir ogrensin.. Cocugunuz Grip geciriyor, SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanayin, sadece: Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin.. Cok okumaniz gerekiyor cok, yoksa daha cok kaziklar yiyeceksiniz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2015 Saat 22:27 |
|
![]() |
|
Beni en cok endiselendiren durum cocugumun gozlerinin altindaki morluklar( bunun kansizliktan oldugunu dusunmustumcunku tahlilde olmasi gereken 12.0-17.0 iken oglumun 10.7) ama siz farkli soyledinz. Birde oglum karnim karnim diyor hep. Aslnda kaka yapacagi zaman soyluyo ama bazen de yaptgni zannediyo ama yapmams oluyo. Bagrsagnda bisey mi var diye korkuyorum. Birde ani bi sekilde aaahh gozuum diye bagiriyo gozlerine bastiriyor elleriyle. ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kansizligi yok... "tahlilde olmasi gereken 12.0-17.0" araligi ERISKINLERE AITTIR..
Dikkat edin, sizi aldatiyorlar. Anemi oldugunda; "morluk" olmaz... Mor rengi veren kandir... Kan eksik oluncada; morarma yani SIYANOZ, OLMAZ... Ama bunu bilebilecek, Turk doktor nerde??? |
|
![]() |
|
Ama siz bir baska ayni yastaki cocuga 2-5 yas arasi 11.5-13.0 demissiniz benim kafam karisti.. Birde karni neden agriyo olabilir? Goz icin goz doktoruna goturucem. Umarim gozu ic hastaliklariyla ilgili degildir. Tesekkurler.
|
|
![]() |
|
hocam crp 11.8 çıktı. bu 2,5 yaş için normal mi? değilse ne anlama geliyor?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyonlarda, bilhassa atesli hastaliklarda, "demir" mikroplar icin, buyume hormone gibi etki ettiklerinden ve bolunebilmek icin, Demir'e ihtiyaclari oldugundan, Atesli hastaliklarda, bunye savunma amacli oarak, demiri ve fazla kani depolara ceker ve nisbi bir kansizlik olur. Bu sebeple, atesli hastaliklarda HGB bakildi ise, 1-1.5g/dL HGb degerinin dusurulmesi gerekir. Yani; 11.5-13 araligi, atessiz bir hastalik yokken dikkate alinacak degerdir, artesli hastaliklarda; bu deger; HGB:9.5-10 araligina iner.
CRP'yi cok anlattim, onuda siz okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|