|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
duruecem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: İdrarda eser miktarda proteimGönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 10:02 |
|
Hocam merhabalar kızım 23062009 doğumlu 6 yaşının içinde.1,5 ay önce karın ağrısı şikayeti ve idrarda yanma şikayeti ile gittik.Ateş kusma bulantı felan yoktu.2 tane ilaç verdi.Biri piyoleseptyle di sanırım.Dün sabah yine karın ağrısından bahsetti.Gece de çiş yapmadığı halde yanıyor diye bağırmaya başladı sonra da beni doktora götürün diye tutturdu.
Acile gittik idrar tahlili yapıldı.Sonuç 0-2 lökosit ve eritrosit.Eser miktarda protein diyor. Acil doktoru önemli bişey yok ama eser miktarda protein için bir çocuk doktoru görsün dedi. Ne yapmalıyım?Doktordan ne istemeliyim.İdrar kültürü mü yapılmalı.24 saat idrar mı toplamalıyız,kum ya da taş olabilir mi hocam.Kanda bakılması gereken değerler var mı?Yardımınızı bekliyorum hocam teşekkürler |
|
![]() |
|
duruecem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 10:19 |
|
dün geceki idrar sonuçları şöyle
dansite idrar 1020 ph 6 nitrit-negatif protein-eser Glukoz(Urine)-Negatif Keton-Negatif Ürobilinojen-Normal Bilirubin-Negatif |
|
![]() |
|
duruecem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 16:49 |
|
Çocuk doktoru idrar kültürü ve usg istemiş.Karaciğer,böbrek,pankreas,dalak,mesane kontoru normal boyutlarda saptanmış.Apendiks çapı normaldir yazıyor.
Yalnız şöyle bir not düşülmüş Mezenter içerisinde en büyüğü 15*6 mm boyutlarında olmak üzere bir dizi LAP-LN dikkati çekmiştir(mezenterik lenfadenit.)Klinik laboratuar bulguları ile birlikte değerlendirilmelidir yazıyor.Benim korkum şu yaklaşık 2 ay önce babamın dalağı çıkarıldı.Babam benimle yaşıyor.Patolojiye gönderildi.Patolojide iltihap gözlenmiş bu nedenle tüberkuloz açısından da değerlendirilmeye alındı sonuçları bekliyoruz.Okuduğum bir makalede mezenterik lenfadenit lerin bağırsak tüberkülozunda gözlenebileceği yazıyordu.İnşallah böyle birşey yoktur.Yavrumun böyle bir hastalıkla mücadele etmesini düşünemiyorum.Allah korusun |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2015 Saat 22:11 |
|
Biraz eski mailleri okusa idiniz, bu kaziklari yemezdiniz.
Bir daha; boyle sikayetleri oldugunda, sicak-sabunlu su icinde; oturma banyosu yaptirin, Cranberry yedirin. 6 seneden beri anlatiyorum ... Gerisi, zaten sacma sapan durumlar. Mezenter bezeleri, dogru Tuberkuloz ile baglantilir ama; VEREMLI INEKLERIN CIG SUTU ILE GECEN, ve "Bovin tipi" barsak Tuberkulozu vak'alarinda olur. Onun da, bu zamanda gorulmesi imkansizdir. Ancak, bazi aptal Prof. larin sacmaliklarina inanip, uyduruk yerlerden, acikta satilan cig sutlerden iciriyorsaniz, onu bilemem... Normal herkezin kullandigi; UHT veya Pastorize sut kullaniyorsaniz, sizde boyle bir hastalik yoktur, gecirdigi bazi ishaller sebep olmustur, kendiliginden gecer... Idrarda bir sey yok, bununla ilgili bir hastalik olsa idi, cocugun ayaklarinda odem olurdu ve sisliklerden, ayakkabisini giyemezdi Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2015 Saat 22:14 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|