Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşte 4. Gün
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteşte 4. Gün

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşte 4. Gün
    Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 01:19
Hocam kızım 7 yaşında. Üç gün önce ateş başladı çok üstünde durmadım. Baş ağrısından şikayet etti, calpol verdim geçti ama gece ve sonraki gün tekrar başladı. Bugün 4. Gün. baş ağrısından ağlıyordu, iştahsız, halsiz ve kötü kokulu gaz çıkarıyor sıklıkla. Acile gittik, 39 derece ateş, doktor virüs kapmış dedi bağırsakları çok hareketli ve ishal olacak dedi yine ağrı kesici verdi. Idrar testi temiz çıktı, strep testi yapıldı temiz çıktı.
Önce Iyi oldu ama gece şimdi yine yanıyor 39.5 gibi uyandı ve Biraz mide bulantısı da var. Kakası normal.
Ne olduğunu anlayamadım. Sizce napalım ?

Nida

Yukarı Dön
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 11:12
Hocam, sabah yine kötü kalktı, yemek yemiyor. Sesi boğuk geliyor.
Dünkü doktor aşağıdaki ilaçları vermişti, size sormadan almıyoruz. 

İburemin cold süsp 
Calpol plus
ishali başlarsa da test istedi, refol sese testin adı mı ilaç adı mı anlayamadım.
serum fizyolojik yapın üç kere dedi.

Bu ilaçları vermeye başlayayım mı, yarın da tatile gidecektik.

Dört gözle cevabınızı bekliyorum. İyi ki varsınız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119549
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 19:17
SAKIN; Hicbir ilaci vermeyin.. Bir tek, antibiyotik kullanim sonunda olan ishallerde, Reflor sase gunde 1 paket kullanabilirsiniz.. Diger ishallerde kullanilmaz..
az az bir seyler yedirin, ishal cikmaya baslayinca duzelecek.
Zaten ishal oldugunda, 1-2 gunde duzelecek, merak etmeyin.
NOT: Sonu; -Cold ile biten ilaclarin hicbirini, hicbir zaman kullanmayin.
Yukarı Dön
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 22:27
Sağolun hocam. Çok halsiz olduğu için calpol verdim öğleden sonra sonra Yemeğini yedi, kakası normal hala. Yatmaya geçtik ve Ateş'i tekrar yükseliyor haksizliği Başlıyor. Calpol a devam edeyim mi hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 22:35
Mumkun oldugunca, Calpol'u vermeyin. Ates, hastaligin daha kisa surmesini saglar.
Yukarı Dön
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2015 Saat 09:19
Hocam boğazı da kötü oldu. Ağırıyor ve Ateş halsizlik devam ediyor. Klasik Yöntem tedavi mi yapalım.
Yukarı Dön
bsmr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bsmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2015 Saat 10:16

Hocam Merhaba.
Benim 20 aylık kızım 1-2ay olucak ara ara öksürük devam ediyordu. Şu aralar mevsim geçişi ve cereyandan mi bilmiyorum. Siz daha iyi bilirsiniz. iki gecedir başlayan sulu öksürük burun akıntısı ve dün gece itibariyle ateş seyrediyor. Duş ile burnunu açabilir miyim. Çoğu yazılarinizi okudum. Ama ulaşmak istediğim bilgiye tam olarak ulaşamadım.  Bronşit ise ne gibi belirtiler olur.  Sürekli bir baskı var dr.a götürmem konusunda ama ben sizin bilgilerinizle bi yıldır antibiyotik kullanmadim iki ablasinada. Atesli iken sik nefes aliyor. Atessiz halini göremedim henüz.  Keyifsiz istahsiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2015 Saat 19:59
1- Antibiyotik gereken durumlarda; Agizda pis bir koku ve dil ustunde pas tabakasi olusur. Bunlar yoksa, antibiyotik vermeyin.

2- Sakin Turk doktorlarinin; Allerji, Astim ve Bronsit sahtekarliklarina kanmayin... Etrafinizdaki enayiler, bu tuzaklara dusmus ve kazik yemis kimselerdir.. Sakin kanmayin.
Bir kere; Bronsitlerde ATES olmaz...
Aynen, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Bazi Gripler uzun surerler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.