Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İnek sütü hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİnek sütü hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
celikten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı celikten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnek sütü hakkında
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2015 Saat 20:14
Hocam merhabalar
Neler söyleyeceğinizi az çok tahmin etsem de yazıyı okuyunca paylaşmadan edemedim
Ben 26 aylık kızıma her gün günlük çiğ süt alıp kaynatıp içiriyorum

Yanıtınız için şimdiden teşekkürler 

http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/03/02/misafir-yazar/sutle-ilgili-bildiklerinizi-unutun/

Yukarı Dön
mishca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 135
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mishca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2015 Saat 23:01
Hocam musadenizle ben bi bilgi paylasmak isterim ,arkadasim sut firmasinda staj yapti ve suan hayvancilik sektorunde gorevli.Türkiye'de bu hormonlarin uretilemedigini ve kesinlikle ulkeye girisinin yasak oldugunu soylemisti.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117778
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2015 Saat 19:16
Ilmi yonunu cok anlattim, hic etkili olmadi...Bir de bu yonden anlatayim, belki dinleyen, okuyan olur.
Yasin suresi:
71. ......,kendileri icin nice hayvanlar yarattik da onlar, bu hayvanlara sahip oluyorlar.
72. O hayvanlari bunlara boyun egdirdik. Onlardan binekleri vardir ve onlardan bir kismini da yiyorlar.
73. O hayvanlarda bunlar icin bircok yararlar var, icecekler var. Hala sukretmiyorlar mi?

Bu sut dusmani soytarilara bir sorun bakalim, bebeklere tavsiye ettikleri "Mamalar"; ne sutunden yapiliyor??? Hangi islemlerden geciyor?
Bu soytarilari adam yerine koymayin. Daima, dogru bilgilerin arasina kendi yalanlarini sokusturmakta cok ustadirlar.

Sunu da unutmayin, cocukluktan sonra sut icmeyenlerde, Laktoz entoleransi olur... Sutun cok ve ileri yaslarda da icildigi toplumlarda, Laktoz entoleransi azdir.
Eski Turkler; sadece et yer, sut icerlerdi ve dunyada, "Turk gibi kuvvetli" diye bir deyim vardi...
Simdi!!! Makarna, bulgur ile besleniyor, hem aptal hemde, sirti minderden kalkmiyor... Artik Kirkpinar gureslerin de bile, eski saygi, sevgi, mertlik kalmadi. Hep kavga, hep sarlama...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Kas 2015 Saat 19:25
Yukarı Dön
gulseven Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulseven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2015 Saat 19:36
Yazıyı okuyunca kanım dondu nasıl korkutucu ya . Kadir Hocamı bilmesem hemen keseceğim sütü o derece korkunç. Ama Hocamı dinleyip hergün mutlaka 600 ml içiriyorum. Oğluma bebekliğinden beri doktorlar günde bir bardaktan fazla vermeyeceksin diye direttiler hatta hastanede yattığı dönemler oldu o dönemlerde biberonu görünce beni bir güzel azarladılar sen nasıl çocuğa süt içirirsin diye ama ben onları hiç dinlemedim annem hep bana " kızım sen bakma onlara biz sizi nasıl büyüttük sür içmeden olurmu " dedi ben devam ediyorum süte .. Birde hocam bir Arkadaşımın kızına iki Yaşında iken doktor zorla bıraktıracaksın sütü yoksa büyümez Demiş ve onlarda acı biber katarak süte zorla bıraktırdılar ben ne söyledi isemde beni dinlemediler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2015 Saat 21:18
Bir gun buradaki marketlerde satilan sutlerin resimlerini gonderecegim.. Burada(Arizona) sutler, Galon(4 litre)ile satiliyor..
Yapilacak bir sey yok..
"Kilavuzu kargadan olanin burnu kazurattan cikmaz."
Yukarı Dön
barbaros430 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 135
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı barbaros430 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 11:06
benim oğlum mayıs ayında 40 aylık iken;12,5-13 kilo idi.boyu uzun olduğu ve çok hareketli olduğu için çok takılmıyordum ama zayıftı neticede.mayıs ayında hocamı tanıdım önceden 225 ml olan günlük süt tüketimini 700-750 ml e çıkardım.ve oğlum 5 ayda 2 kilo aldı.bu bizim için mucize gibi bir şey.yemek yemesinde hiçbir değişiklik yok.boyu da uzuyor.etraftan kansızlık yapar bu kadar içirme,çok süt veriyosun çocuğu tıkıyorsun yemek yemez diyen çok.ama hepsine kulağım kapalı..hocama sonsuz teşekkür...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 17:54
O etrafinizdaki cahil insanlar, hep eskilerin yalanlarina kaniyorlar..
Koyden sehire goc edilince, Inegi getiremeyen koyluye, sehirde sute para vermek, agirina gittiginden, cocuklarin sut icmelerine karsi cikmislardir. Eski Turkler cocuktan hic hoslanmazlardi..
Dikkat edin, onlara gore hep, pahali gidalar cocuklara zararlidir..
Bu yuzdende, eskiden seker fabrikalari yokken, pahali sekeri ve receli cocukjlara yedirmezler, ucuz pekmezi dayarlardi...
"-Recel yerine, pekmez yiyin, kan yapar." palavrasi bu zamandan kalmadir.. Simdinin aptal doktorlarida hala bu lafi geveler dururlar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.