|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kas 2015 Saat 00:06 |
merhaba hocam
2 yaşındaki oğlum iki gündür sadece sabah uyanınca balgamlı öksürüyor.. sonra hiç öksürük filan bişi yok. son bi kaç saattir de burnu akmaya başladı.. hemen ballı limona başladım.. ama az önce hapşırdı ve ağzından bişi fırladı.. balgam sandım silmeye gittim ama beyaz bi parça.. pirinç tanesi kadar. boğazına bişey kaçtı da o mu çıktı dedim ama nasıl pis kokuyor.. aynı koku dişim abse yaptığında bende vardı.. bu parça nedir hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fibrin tikaci... Genellikle, Bademciklerin yuzeyindeki cukurlarda olusur, onemli degildir. Ekmek kabugu veya kabuklu elma yemekle gecer.
|
|
![]() |
|
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Hocam bu sabah öksürüğü artti uyurken. Hemen yastığını yükselttim.. gün içerisinde de çok öksürüğü oluyor.. balli limon ve serum fizyolojik e devam ediyorum. . Yanlız hem oksururken hem de ağlarken filan(hic konusmadigi icin sesini aglama gibi durumlarda duyuyoruz ancak) sesi çatlak ergen sesi gibi çıkıyo. .
●Tahminimce ses tellerini etkikemis grip ama yine de size danışmak istedim... ●sürekli ağlıyor, sanırım halsizlik be kırgınlıgi var, Pediatrik minoset veya bebe asprini versemmi? ●bir de bi videoda izlemistim,serum fizyolojik ile burum yikiyordu..bebegin bi burnuna siringa ile,oturur pozisyonda iken ,ne hizli ne yavaş serum fizyolojik i sıkıyor ve diger burundan Çeşme gibi akiyor sumukler.. çok yapan varmış bu sekilde ama acaba bi zarari olurmu hocam? Ne bileyim kulaklara filan bi etkisi olurmu?
Düzenleyen esra_kocabiyik - 25 Kas 2015 Saat 17:55 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Odasi cok sicak-kuru olmasin, arada bir yataginin ustune carsaf gerip, sicak su buhari uygulayin.
2- Minoset, Calpol,hepsi aynidir, bu yasta; 4x1 olcek(5ml) verebilirsiniz, ama cok sikismadikca vermeyin. 3- O TVlerdi sarlatanlara kanmayin, 2 yasindaki bir cocuga zaten uygulanamaz, (isterseniz bir deneyip, boyunuzun olcusunu alin). Kaldiki, normalde, sirt ustu yatarken damlatmanizla arasinda bir ustunluk farki yoktur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Sizden yanıt beklerken bi deneyelim dedik akti hep diger burun deliğinden. . Burnu baya boşaldı rahatladi.. tabii kalici bi sey olmuyor bi saat filan sonra geri doldu burnu ama yatmadan once burnu cok dolu olunca uyuyamiyor.. Böyle rahat dalar en azından diye düşündüm. . Sumkurmeyi henüz beceremediginden bu yöntem ilgimi çekti,yoksa abisine biraz damlatio sumkurtunce bosalio burnu.. ama bu daha sumkuremio..
Bir de bebe Aspirini ile ilgili ne düşünüyor sunuz hocam?daha önce 6 yaşındaki abisinin bas ağrılarından bahsetmistim,o gibi durumlarda veya iki yasindaki oglum icin kullanabilirmiyim? Düzenleyen esra_kocabiyik - 25 Kas 2015 Saat 19:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aspirin, sakat is.. Bazi viruslerde verildiginde; Reye Sendromu yapabilecegina dair yazilar vardi! Hos, Aspirin kullanilirken, ve kullanilmadigi zamanlardaki Reye Sendromlari sayisinda bior fark olmamistir. Sonradan hadisenin, ucuz olan Aspirin yerine, daha pahali olan Parasetamol(Calpol, Minoset) gibi ilaclarin satilmasini saglamak icin uyduruldugu da iddia edildi.
Bu yuzden, "kor olur, badem gozlu olur" hesabi siz genede Calpol kullanin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|