Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Psikoloji ve Kişisel Gelişim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Psikoterapi Nedir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Psikoterapi Nedir?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sahranur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Ağu 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sahranur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Psikoterapi Nedir?
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 16:46
Klinik Psikolog Betül Uzun

Biliriz ki, kişilerin en büyük engellerinden biri de önyargılarıdır. Önyargılar genellikle, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğumuzda bizi teslim alan bir durumdur. Öyle ki, her alanda olabileceği gibi psikolojiyle ilgilide önyargılarımızda vardır. Özellikle, kişinin psikoterapi sürecine girmesi kimileri için güçsüzlük hatta delilik olarak adlandırılır. Çoğu zaman da, problem içinden çıkılmaz bir hale gelene kadar kişiler psikoloğa gitmeyi pek uygun görmezler. Fakat başvuru nedeni bir bozukluk olabileceği gibi pekâlâ kişisel problemler ya da kişilerarası alana ait problemlerde olabilir. Kimi insan depresyonun sebep olduğu belirtilerden muzdariptir kimisi ise sağlıklı iletişimi inşa etmekte zorlandığından… Dolayısıyla yardım almak için herhangi bir kriter yoktur, kişinin zorlandığını düşünmesi yeterlidir. Hele ki, insanın insanı çok az dinler hale geldiği bu çağda, psikoterapi kişi için müthiş bir olanaktır. Peki, psikoterapi nedir ya da ne değildir?
Öncelikle Psikoterapi için birçok tanım yapılabilir fakat en yalın haliyle “ruh iyileştirmesi” anlamına gelmektedir. Ve bilinenin aksine, bu süreç biri diğerinden daha dertli iki insanın konuşmasından ibaret değildir. Psikoterapi, konuşmanın ötesinde sistematik bir tedavi yaklaşımıdır. Diğer bir yanlış bilgi ise, kişilerin psikoterapistini karar mercii olarak görmesidir. Danışan bunu talep etse dahi, psikoloğun sizin adınıza herhangi bir karar alması söz konusu değildir. Ayrıca terapi, bazı kişiler tarafından sadece çocukluk döneminin anlatıldığı hatta “her şey bir toz bulutu iken” ifadesi ile açılışın yapıldığı bir geçmişe yolculuk gibi düşünülüyor. Fakat psikoloğun terapiyi dayandırdığı bilimsel kuram çerçevesinde daha çok neyin öncelik olacağı değişkenlik gösterir. Her türlü psikolojik destek için moodist hastanesi olarak yanınızdayız. Ayrıntılı bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz.Çocukluk döneminin ele alınabildiği gibi, yakın geçmiş ve şimdiki zamanında üzerinde duran birçok farklı terapi yöntemi vardır. Bunun yanı sıra, terapinin amacı kişinin mutlu ve rahatlatılmış bir şekilde odadan ayrılmasını sağlamak değildir. Zira, terapi süreci kimi zaman sıkıntılı ve sancılı olabilir.
Son olarak bilinmelidir ki, yapılan araştırmalar, etkin terapideki önceliğin kişi ve terapist arasında kurulan bağ olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, psikoterapiden üst düzeyde verim alınması için, öncelikle güvene dayalı bu bağın oluşması gerekir.
Klinik Psikolog Betül UZUN

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.